arkadaşlar selam bilgisayarımda durduk yere başlat menüsünde ki aç-kapa kısmına tıkladığımda sadec uyku gözüküyor naısl düzeltebilirim ve bu neden olmuş olabilir yardımlarınızı bekliyorum teşekkürrler ![]() |
Başlat menüsünde ki bilgisayarı kapat butonu yok oldu

-
-
https://www.thewindowsclub.com/ultimate-windows-tweaker-4-windows-10
windows Tweaker 4 for Windows 10
sayfanın en altında indirme linki var.
programı çalıştırın. Customization sekmesinde aradığınız butonları görünürlüğünü işaretleyin.
sonra sistemi yeniden başlatın.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lost -- 20 Ekim 2022; 1:2:16 > -
hocam teşekkürler öncelikle kapat ve yeniden başlatı geir eklemek istiyorum ama beceremedim customization kısmında görünürleri seçtim vs ama hala aynı :( 2 gün uykuda beklemiş pc bu yüzden güç kısmında sadece uyku gözüküyor ctrl + alt + del kısmında da sadece uyku var masaüstünde alt + f4 yaptığımda ise oturumu kapat ve uyku var sanki o tuşları komple silmişim gibi umarım yardımınız dokunur teşekkürler
-
şunu deneyin:
regedit'e girin.
HKEY_CURRENT_USER > Software > Microsoft > WIndows > Current Version > Policies > System
bu anahtarı bulun. sonra sağ tarafta Noclose adında giriş varsa onu silin.
regediti kapatın.
bilgisayarı yeniden başlatın.
------------------------------------------------
başka bir yol:
başlat çalıştır'a gpedit.msc yazın.
açılan pencerede "kullanıcı yapılandırması" ... "yönetim şablonları" ... "başlat menüsü ve görev çubuğu" yolunu izleyin.
sağ pencerede...
"Bilgisayarı Kapat, Yeniden Başlat, Uyku ve Hazırda Beklet komutlarını kaldır ve erişimi engelle"
seçeneğinde "EVET" yazıyorsa onu "hayır" yapın.
pencereyi kapatın.
bilgisayarı yeniden başlatın.
---------------------------------------------------
güncellemelerden sonra böyle bozulmalar olabiliyor.
farklı versiyonlar için farklı çözümler oluyor, ancak deneyerek bulmak mümkün.
bilgisayarı komut istemcisinden
shutdown /r
komutu ile yeniden başlatabilir,
shutdown /s
komutu ile kapatabilirsiniz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lost -- 20 Ekim 2022; 16:47:14 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X