Şimdi Ara

baskı balata ısındı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
3.379
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • geçen gün ara sokaklarda kan ter içinde arabamı kullanırken bayağ bi zor durumlarda kaldım debriyaj da hafifden koktu, daha sonra meşhur fulyadan köprüye çıkan arnavut kaldırımlı balmumcu yokuşunda feci trafik vardı ve debriyaj acayip derecede yukarda kavramaya başladı son noktada yani ,araba kalkışa geçince ayağımı debriyajdan çekmiş oluyordum okadar diyim. sonra yine soğuyunca biraz daha aşağı indi debriyaj sizce bu normalmidir baskı balata sağlam görünüyor, ancak ben soğudum bu arabaların debriyajından okadar araba kullandım bu kadar zora gelmeyen bir debriyaj görmedim .bunun sebebi baskı balatadan başka bir şey olabilirmi sizce teşekkürler
    seat leon signo 1.6 105 hp 16 v 2004 benzinli ( baskı balata yeni değişti luk marka)

• telinden olabilir mi?

ne de olsa balata süngerden değil incelsin kalınlaşsın hemen
  • benim bildiğim tel yok bu araçlarda , hidrolik bir sistem var ,sağol
  • quote:

Orjinalden alıntı: alpaslan11

benim bildiğim tel yok bu araçlarda , hidrolik bir sistem var ,sağol

doğru tel benimkinde var hala telli sanıyorum aklımdan çıkmış
  • Debriyaj da aynı fren gibi, ısınınca iyi tutmaması olağan bir durum..
  • alpaslan bey sizin bu debriyaj sorunuzun uzun süredir deavm ettiğini hatırlıyorum biraz araştırdım sanırım daha önce de yaşadığınız soprun hakkında bayağı uğraşmışsınız.Roverci arkadaşin dediği konuya baktırabildinizmi? karşıdaki ayna aşınmış ise performans alamayabilirsiniz.tam örtüşme sağlanması önemlidir.İyi ustalar bu baskı balatayı sentil ile iyi bastırıp bastırmadığı ölçerler.Eğer basma kuvvetinde bir problem varsa başta aynadan başlamak üzere tüm sistemi gözden geçirmek gerekir.Ayrıca debriyajın hidrolik olduğunu söylemiştiniz.Bu konuda araştırma yapıp daha derin bilgi vereceğim

http://forum.donanimhaber.com/m_12031383/mpage_1/key_seat%252Cleon%252Cbask%25FD%252Cbalata//tm.htm#12032473

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vezir -- 14 Haziran 2007; 9:18:29 >

• valla baskı balatayı takarken soruyorum aynada volanda bişey varmı diye birşey yok diyor ustalar ve benim gördüğüm kadarıyla baskı balatayı yerine kutudan çıkartıp takıyorlar başka hiçbir kontrolde yapılmıyor ama ben delirmek üzereyim gidip sıkıntımı anlatsamda yok abi normal diyorlar allah aşkına anlattığım normalmidir eğer değilse ist. anadolu yakasında bunu anlayabilecek bir usta tanıdğınız varsa lütfen telefonunu verin .arakadaşlar yok canımdan yaklaşık 700 ytl borca girdim arabamı seviyorum ama bu arabalar da böyle dandik bir sistem varsada satarım ben keyifle kullanmak için aldım arabamı.ancak en önemli kısımlarından biri debriyajı bu kadar kötüyse diğer iyi özelliklerinin anlamı kalmazki,yardımlarınıza teşekkürler

Alp
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • evet araştırmamı tamamladım bu konuda sana bulabileceğin en güvenli LUK resmi sitesinden alınma kaynağı veriyorum.Bu konuda başka detaylı bulabileceğin bu kadar ciddi hiçbir kaynak bulabileceğini sanmıyorum.Bu dokümanı tam okuyup bitirdiğinde kimse sizlerden daha iyi baskı balata işini biliyorum diyemeyecektir.Tabii okuduğunuzu iyice irdeleyebilirseniz.

http://www.schaeffler.com/remotemedien/media/_shared_media/library/downloads/LuK_Schadensdiagnose_PKW_en.pdf
  • teşekkürler,bu yazıdan sonra yeterli ekipmanada ulaşırsam ben değiştiririm artık,ama en önemlisi ustaların bu konuyu iyi irdelemeleri ,umarım bu konuda eğitimli bir ustada bulabilirim ,alakanıza teşekkürler kolay gelsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alpaslan11 -- 14 Haziran 2007; 10:36:28 >
  • burada hidrolik bir iki küçük parça var sızıntı var mı kontrol ettir resim no:13, 12

baskı balata ısındı
  • bugün yetkili servisi aradım durumu anlattım cevap aynen şu oldu:
    birşey yoktur içiniz rahat olsun.

ya ne diyim ben başka yere gitsem nolucakki ,ne de olsa müşterinin pinpirikliliği denecek neyse sıkıldım artık bakıcam bi çaresine en son çare satarım napıyım.herkese teşekkürler kolay gelsin
  • yetkili servis değil de işin uzmanı tamirciye götür , beraber denemeler yapın sorununun pratikte hangi koşullar altında olduğu sürerek anlasın.Kendisi kanaat getirirse , işin kolay yürür.Sürdükten sonra da normal derlerse sana link yaptığım dosyayı bastır ve hatalı montajda ne gibi fazla problemin çıkabileceğini göstermelisin .Hiç birisi hikaye değil, adamlar titreme ile ilgili kaç tane resim koymuşlar buna neden olan hepsin,i kontrol etmeden birşey yok denilemez.Bu bir adamın suratına uzaktan bakıp ,''koç gibisin birşeyin yok'' demeye benzer .
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.