Şimdi Ara

Baskı Balata değişimi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
539
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 1.0 litre 2004 Yaris’im var manuel vites. 105 binde ve hiç debriyaj balata değişimi olmamıştı. Son 1-2 haftada çekişi inanılmaz düştü belli ki balata diye bir şey kalmamış, 3000-3500 devirdeyim araba rica minnet gidiyor 1. viteste. Şimdi yetkili serviste değil de işten anlayan bir Japoncuya götürsem set halinde (baskı, balata, bilye değişimi ve volan taşlaması işlemi) tahmini ne kadara patlar? Bir de hiç yaptırmadığım için bilmiyorum, nelere dikkat etmem gerekir kazıklanmamak, eksiksiz hakkıyla yapılması için? Teşekkürler arkadaşlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Araba bağırıyor,devir artıyor ve hızlanmıyorsa sorun debriyaj balatasında.Set olarak değişir dediğiniz gibi.Baskı,balata ve bilya.Exedy tavsiye ederim.Pahalı derseniz Aisin.Volant zarar görmemişse sökülmesine gerek yok.Çok zor bir işlem değil.Japon araçlarıyla uğraşan ustalar rahatlıkla halleder.Sökülmüşken şanzıman yağını da değiştirmenizi tavsiye ederim eskisini koymasınlar.
  • Baskı balata arızasına benzemiyor. Olsaydı araba devirlenir ama gitmezdi kaçırırdı.

Ama belli bir deviri geçmiyorsa öncesinde başka şeylere bakın bence

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • carreraman59 kullanıcısına yanıt
    Yazmaya fırsatım olmadı, baskı balata değişti, volan tornalandı. Viraj rotları falan da değişmiş. Seti Aisin marka takmışlar, iyi marka diye duydum forumlarda. Bugün sanayiden eve getirene kadar 7 kez stop ettirdim ama, resmen ehliyet kursiyerine döndürdü beni :D Yalnız yumuşacık debriyajın keyfi başkaymış, yeni araba sürüyormuş gibi oldum.
  • poormansmoodyblues P kullanıcısına yanıt
    Güle güle kazasız belasız kullanın. Bir de V, alternatör, triger, devirdaim pompası seti değişti mi? Volanta ulaşırken davlunbazı söküyorlar bunları da aradan çıkarmak mantıklı. Bir de yıla bağlı fren hidroliği.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • jademugla kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim, saydıklarınız değişmedi çünkü genel bir kontrole sokmadım sadece debriyaj balatası değişsin ve rot başları kontrol edilsin demiştim. Frenleri Ocak ayında Toyota servisinde kontrol ettirmiştim, sadece balata değişimi olmuştu, yani Ocak'ta hidrolik yenilenmedi. Belki o da önümüzdeki sene kontrolde değişir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    baskı balata ısındı
    18 yıl önce açıldı
    Baskı balata değişim bedeli
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.