Şimdi Ara

BAŞKENT DOĞALGAZ SAYAÇ DEĞİŞİMİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.559
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selam arkadaşlar, dün sayacın ekranında bir sorun oluştu ve çağrı merkezinden arıza kaydı oluşturdum. Bugün görevli geldi ve sayaç eski tip, 20 seneyi geçmiş yeni sayaç için başvuru yapmanız gerekli dedi.Şu an kullandığımız sayaç kartlı sisteme ait.Aslında benim sayacı geçmişte söküp daha eski sayaç takmışlar değişim adı altında ve o sayaç dursaydı 20 senelik limit dolmayacaktı.
    Sayaç değişimi için 14 gün zaman tanımışlar. Bu işlem için depozito bedeli alınacaktır diyor, araştırdığım kadarıyla 500 TL gibi bir ücretmiş. Biz eski sayacı alırken 300 dolar belediyeye para ödemiştik. O para gitti mi? Prosedür hakkında bilgi verirseniz çok sevinirim.

• 300 dolarini teslim alman lazim eger o sozlesmeye ulasabilirsen bu sayac icin yeni sozlesme yapicaklar depozito alacaklar...
    Yavaş, doğalgaz abonelerinin en çok şikayet ettikleri konuların başında önceki dönemlerde sayaç bedeli olarak alınan 300 doların iadesi konusu olduğunu hatılattı. Yavaş, Ankaralılardan bağlantı ve doğalgaz sayacı bedeli olarak tahsil edilen 300 doların güvence bedeli olarak belirtilmediği için geri iadesinin olanaklı görünmediğini söyledi.

Geçmişte alınan 300 doların 150 dolarlık kısmının Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından sayaç bedeli olarak tahsil edildiğini belirten Yavaş, 2019 yılı itibarıyla abonelerden sayaç ücreti ve doğalgaz bağlantı ücreti olarak 700 TL tahsil edildiğini, buna karşın önceden 150 dolar ödemiş olan abonelerin uygulamada sayaçlarının sahibi olmadığını söyledi.

‘EPDK’YA BAŞVURACAĞIZ’

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-8BCB2414A -- 28 Kasım 2019; 9:55:58 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cevabınız için teşekkürler, sözleşmeyi araştırmam lazım.Eğer bulamazsam ücret yanacak mı? Yeni sayaç için de depozito alacaklar.Benim eski saatim dursaydı 20 sene zaman aşımı dolmayacaktı. Sonra takılan saat daha eski tarihli olduğu için böyle bir durum ile karşı karşıyayız.
  • 300 dolar hususu biraz karışık. İlk kurulum olduğu için miktarın büyük bölümünü kurulum,bağlantı bedeli olarak nitelendiriyorlar. Bununla ilgili yargılamalar var ancak tüketici lehine bir karar çıkmış değil.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Evraklara baktığımda,2000 yılı 8.ay'da doğalgaz saati taktırdığımızı öğrendim. Çağrı merkezlerini aradığımda doğal gaz saatinin 1998 yılına ait olduğunu öğrendim.Bu saati takan görevli eski saat takmış ama benim evrağımda 2000 yılın 8.ayında taktırdığım belli.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.