Şimdi Ara

Başında Folikülit (kıl kökü iltihabı) olanlar - YAĞ Kaynaklı -Güncel (31. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.765
Cevap
61
Favori
531.976
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
14 oy
Giriş

Orijinalden alıntı: usadude

Ilacin adini yazarsaniz detayli arastiririm

Kolay gelsim

Geçmiş mesajların arasından buldum. Ülke Nijerya imiş, yine de linki şu. Konuyu araştıran ürünü deneyen olursa lütfen tecrübe paylaşımında bulunsun.https://www.dollyhamshealth.com/products/staphcure/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi davudiskender -- 22 Nisan 2018; 1:32:57 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

Ben geçen hafta her sabah uyandığımda iltihapları belki kurutur düşüncesiyle yüzümü sıcak su ile güzelce yıkıyordum. Ama bir hafta sonunda yüzümde çıkan iltihaplar bu hastalığım süresince bu kadar ağrılı hiç çıkmamıştı.

Konunun ilk sayfalarında bir arkadaşta bu sıcak su meselesini söylemiş. Aklınızda bulunsun istedim. Sıcak su yerine ılık su ile banyo yapmaya çalışın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

günde iki kez kullanıyorum. sabah-akşam. önce saçı ıslat, bir miktar şampuan alarak saçta köpürt. sonra sabırla 5 dakika parmak uçlarınla deriye masaj yap, köpüğü saç derisine yay. durula. sana özel havlunla kurulan.

inanın söndü. rahat ettim. şifa Allah tan. deneyin bence. 1-2 gün sonra rahatlama olması gerek. bana yaradı.
  • Tekrardan merhaba. Arkadaşlar birçok doğal Ürün denedim. Alovera bitkisi olsun, çay ağacı yağı ve şampuanı olsun, hergün bir diş sarımsak yutmak olsun, çeşitli sabunlar olsun hepsini denedim ama hiçbiri fayda etmedi. 2 hafta önce özel hastaneye gittim. Doktor önce kan değerlerime baktı herhangi bir sıkıntı çıkmadı çok şükür. Önce raccourant tedavisine başlayacaktik ama çocuk düşündüğümden dolayı doktor uygun görmedi. Şimdilik tetradox ve sabah akşam sürmek üzere iki çeşit merhem verdi. Kullanmaya başladım ve çok şükür faydasını gördüm. Bütün sivilceler kurudu sadece izleri kaldı şuanda.

• Ben de 8. ayın son ilacını (Roaccutane) bugün yuttum, toplamda 7800 mg doz aldım ve 1 ay daha kullanıp bırakacağım artık. Bende işe yaramadı bu ilaç. Yaradıysa bile tamamen geçirmedi yani, hastalığım halen devam etmekte. Topikal ilaçların bu hastalığa çare olmadığı kanaatindeyim, o yüzden Roaccutane bittikten birkaç ay sonra ben de özel hastaneye gidip görünmek istiyorum. Tetradox'a başlayabilirim fakat tedaviden sonra daha şiddetli gelmesinden korkuyorum, şu anda hastalık gayet tahammül edilebilir bir düzeyde ilerliyor.
    Hocam özel bir hastaneye gitmenizi tavsiye ederim. Daha önce birçok kez devlet hastanesine gittim devlet hastanesinde hiç ilgilenmiyorlar diyebilirim. En son gittiğimde baktım doktor bana raccourant kağıdına gel imza at diyor. Ne kan değerlerime baktı ne ilaç ile ilgili bir açıklama yaptı nede birşey. Tabii o zaman ürktüm ve kullanmadım.

Özel hastanedeki doktor ise önce bir makine ile kıl köklerine baktı, beraber ekrandan izleyelim dedi ve tek tek açıkladı. Bendeki sivilcelerin sadece kıl kökü iltihabı olmadığını, vücudumun sivilce üretmesine çok müsait olduğunu söyledi. Raccourant tedavisine başlarsam bu hastalığı kökten gidevegini söyledi.

Verdiği tetradox ise sadece hastalığın gelişmesini durduruyor. Yani şuanda ilacı bırakırsam bir haftaya kalmaz iltihaplar tekrar azacak.. Tabii doktor bunu kendi vücut yapım için söyledi. Belkide sizin vücut yapınız ayrıdır.

• Aynen hocam devlet hastaneleri çok yetersiz, zaten sorduğum soruların birçoğu havada kalıyor. Olmazsa ben de özel hastaneye gideyim. Ne bir inceleme yaptılar ne başka bir tetkik, çıplak gözle bakıp ilacı yazıp gönderdiler, ne zaman tedavinin etki etmediğini söylesem sabırlı olmam gerektiği söylendi fakat daha ne sabrından bahsediyorlar anlamış değilim, neredeyse 1 senedir ilaç + iğne tedavisi görüyorum.

Acaba şu doktor arkadaşın önerdiği Klindamisin + Rifampisin kombinasyonunu mu denesek? Tamamen kurtulduğunu söylüyordu kendisi, belki aynı durum bizde de tekerrür eder.

• Arkadaşlar yokmu bu hastalığa kesin bir çözüm bulan biri. Yillardir yuzumde cikmiyordu bir aydir yüzdede cikiyo kafadakiler yetmiyor gibi. Uzun zamandır bende cikmiyor su tedaviyle iyilestim diyen bir allahin kulu ?

Merhaba bende suluk yapmaya düşünüyorum size birkaç sorum olacak. Suluk için saclari kisa kesmek gerekiyordu ve yuzede yapilrmi birde hem hacamat hem suluk yapmissiniz ikisi çok kan kaybi yapmazmi son olarak da bunu yapanlar mi var yoksa doktorlarca yaparmi

Kardeşim eğer yüzünde çıkmaya başladıysa üzgünüm ama onlar gittikçe dağılacak. Ve çekilmez bir hal olacak. Sülükle hacamatla uğraşma derim. Bende hacamat yaptım bir iki hafta rahatladım ardından tekrardan çoğaldılar. Alternatif tıbbı çok denedim ama bir sonuç vermedi. Doktora git. Antibiyotik tedavisine başla.

• O dediğiniz aşamayi geçirdim yillar önce rouccatane kullandim geçti çok şükür korktugum gibi olmadi yuzumdekiler tekrar gitti simdi.ama kafadakiler gitmiyor bir turlu yillardir antibiyotik aliyorum ama bilirsiniz birakinca yine basliyor bende alternatif tip denemeyi düşünüyorum ama bilmiyorum bu illet ne yapsanda geçmeyecek herhalde herşeyi geçtim saclar çok dökülüyor sizdede oluyormu

Birincisi, kekikli sabun bulabilirseniz kullanın. Ben kullandığım süre boyunca başımda çıkmıyordu. Ama bıraktıktan sonra tekrardan çıkmaya devam ediyordu.

İkincisi, çay ağacı yağı şampuanı. Bundada aynı şekilde kullandığım sürece başım rahatlıyordu. Ama bunlar sadece geçici önlemler. Kalıcı henüz bulamadım. O kadsr şey denedim... Ayrıca şuanda ben tetradox a başladıktan sonra başındakilerin hepsi kurudu çok şükür. Şimdi sarımsak özlü şampuan aldım. Belki saçları kurtarabiliriz. Rabbim sifa versin insallah

• Deneyeyim onu biberiye yagi ve isirgan otuda iyi geliyormuş. Bende monodoks kullanıyorum ama fayda görmüyorum. Sac dokulmelerimiz sık şampuan, sabun değişmekten de olabilir ya da stresten. Aslında bir whatsapp grubu kurulsa ne güzel olur

Orijinalden alıntı: xyzzyxss

Arkadaşlar yokmu bu hastalığa kesin bir çözüm bulan biri. Yillardir yuzumde cikmiyordu bir aydir yüzdede cikiyo kafadakiler yetmiyor gibi. Uzun zamandır bende cikmiyor su tedaviyle iyilestim diyen bir allahin kulu ?
    Eğer İstanbul'da iseniz düzenli olarak gittiğim bir alternatif tıp merkezi var bu tarz durumlara da bakıyor. Ben bel arası ve uyku problemi için gittim 2-3 haftadır çok rahatım. İlk muayene ücretsiz gidip bir bakabilirsiniz.

1.Evlimisiniz?

2.Yaşınız kaç

3.Günününüzü oturarakmı geçiriyorsunuz yoksa daima aktifmisiniz?

4.Koşup spor yapıyormusunuz?

5.Mesleğiniz ne?

Denemediğim şey kalmadı şimdi vücudumdakı vitaminleri dengeliyorum. Benim mesleğim programcılık daima oturarak geçiyor günüm bilmek istiyorum sizlerin yaşamınız nasıl belki de mesleğimizden kaynaklı vücud normal çalışmıyor.

Orijinalden alıntı: AzSeymur

Problem bizim derimizde Sebum yağının normalden fazla olması. Bazı sorularım olacak. Lütfen görenler cevaplasın.

1.Evlimisiniz?

2.Yaşınız kaç

3.Günününüzü oturarakmı geçiriyorsunuz yoksa daima aktifmisiniz?

4.Koşup spor yapıyormusunuz?

5.Mesleğiniz ne?

Denemediğim şey kalmadı şimdi vücudumdakı vitaminleri dengeliyorum. Benim mesleğim programcılık daima oturarak geçiyor günüm bilmek istiyorum sizlerin yaşamınız nasıl belki de mesleğimizden kaynaklı vücud normal çalışmıyor.
    1 bekar
    2 29
    3-4 daima aktif değil fakat haftada 5 gün yoğun spor (kardiyo ağırlıklı)
    5 stressiz bi iş

soruların cevapları böyle. genel olarak hastalar arasında yaşamsal koşullar anlamında pek bir ortak nokta yok da insan her ihtimali kovalıyor anlıyorum. ama aslında üçaşağı beş yukarı tüm insanların yaşam koşulları aynı. stress, hareketsizlik filan herkeste var. burada seninde söylediğin gibi sebum üretimi asıl problem. bu noktada genetik faktörler ön planda olsa da hormonal bozukluklar da buna sebebiyet veriyor olabilir.

• Merhaba istanbul da yasamiyorum ama yerini soylerseniz gittiğimde belki giderim

mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.