Şimdi Ara

Basınçlı yıkama makineleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
27
Cevap
0
Favori
6.114
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar gittiğim yerlerde yollar çok düzgün değil kum toprak çok oluyor aracı yıkatsak bile jantlar ve lastikler çok çabuk kirleniyor.

Sadece jant ve lastiğe su tutturmak için de her gün yıkamacıya gitmek istemiyorum.

İnternette biraz araştırdım basınçlı yıkama makineleri varmış.Yalnız bunlar şebeke suyuna bağlanıyor ve elektrikle çalışıyor

Ben böyle kendi haznesine su koyup ordaki suyu püskürterek dışarı çıkaran ve şarjlı bir makine arıyorum.

Aramızda mutlaka vardır böyle ürünler kullanan yardımcı olabilirseniz sevinirim

• Bildiğim kadarıyla sizin aradığınız şekilde bir makine yok.

Bu ürünlerin hepsi 220 volta ihtiyaç duyuyorlar.
  • damacana bağladım.moped motorundan jenaratör yapıp çalıştırıyorum fakat araba yıkamak için değil de agaçları ilaçlıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NEŞELİMEŞEODUNU -- 5 Ağustos 2011; 6:31:10 >
  • O yapı marketlerdeki vs. satılan tırı vırı makineleri geç.Basınç namına hiçbirşey yok.Onun yerine hortumun ucuna basınçlı su sıkan çeviri aparatlar var;onu tak aynı nerdeyse.

Makine alacaksan da yıkamacıların kullandığı gibi Rotting marka olan cihazlardan al derim.Bizde ondan var senelerdir.Adam akıllı yıkama yaparım her seferinde.İkinci el filan da bulabilirsin.Şu anda sıfır alacağın paraya bile bulabilirsin belki..
  • quote:

Orijinalden alıntı: bucakli

O yapı marketlerdeki vs. satılan tırı vırı makineleri geç.Basınç namına hiçbirşey yok.Onun yerine hortumun ucuna basınçlı su sıkan çeviri aparatlar var;onu tak aynı nerdeyse.

Hortumun ucuna takılan o aparat basıncı arttırmaz hocam. Sadece suyun hızını arttırır. Suyunun hızı da musluktan kaç bar basınç ile çıktığıyla alakalı olarak değişir. Suyun hızı artıyor ama basınç düşüyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: time_keeper

quote:

Orijinalden alıntı: bucakli

O yapı marketlerdeki vs. satılan tırı vırı makineleri geç.Basınç namına hiçbirşey yok.Onun yerine hortumun ucuna basınçlı su sıkan çeviri aparatlar var;onu tak aynı nerdeyse.

Hortumun ucuna takılan o aparat basıncı arttırmaz hocam. Sadece suyun hızını arttırır. Suyunun hızı da musluktan kaç bar basınç ile çıktığıyla alakalı olarak değişir. Suyun hızı artıyor ama basınç düşüyor.

Neyse işte.Bir arkadaşımda şu bahsi geçen makinelerden var.Öyle ahım şahım birşey değil.Sadece verilen paraya yazık olduğunu düşünüyorum.Onun yerine ben hortuma o aparatı takardım elimde bahsettiğim makine olmasa.

• ne elektrik ne su var bende

şarjlı olması lazım bir de kendi su haznesi olması lazım yok mudur böyle birşey :(
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Araba Yıkama Makinası
    3 yıl önce açıldı
    Bosch Kurutma Makineleri
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Alışveriş sitelerinde kendi haznesine su konan makinalar olduğu gibi piyasada suyu kovadan çekebilen makinalarda var. Fakat bu şekilde hiç randıman alamassınız , suyu kendiniz dökün daha iyi. Fakat musluğa bağlayınca gayet iyi. Karcher marka 100 bar olanını 120 tl ye aldım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: günerkanat

Alışveriş sitelerinde kendi haznesine su konan makinalar olduğu gibi piyasada suyu kovadan çekebilen makinalarda var. Fakat bu şekilde hiç randıman alamassınız , suyu kendiniz dökün daha iyi. Fakat musluğa bağlayınca gayet iyi. Karcher marka 100 bar olanını 120 tl ye aldım.

kendi haznesine su konan makinelerde şarjlı özellik var mı acaba aradım bulamadım ben
  • quote:

Orijinalden alıntı: meneurcheff

quote:

Orijinalden alıntı: günerkanat

Alışveriş sitelerinde kendi haznesine su konan makinalar olduğu gibi piyasada suyu kovadan çekebilen makinalarda var. Fakat bu şekilde hiç randıman alamassınız , suyu kendiniz dökün daha iyi. Fakat musluğa bağlayınca gayet iyi. Karcher marka 100 bar olanını 120 tl ye aldım.

kendi haznesine su konan makinelerde şarjlı özellik var mı acaba aradım bulamadım ben

Koçtaşta vardı, dediğim gibi şarjlı ve su hazneli makina basınç vermez, sadece zahmetsizce su serpmek için kullanılabilir. Çiçekçilik vb işler için.
    Karcherin 100 barlık makinası elektriği evden çekmeme rağmen kovadan çekilen su ile hiç bir işe yaramadı. Eğerki musluk+elektrik imkanı yoksa yıkama makinasına boşuna para ödemiş olursunuz.

• Bu biraz da sarjlı oto süpürgesi ve evdeki elektrikli süpürge ayrımına benziyor.Elektrik destekli yıkama makineleri daha sağlıklı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: meneurcheff

ne elektrik ne su var bende

şarjlı olması lazım bir de kendi su haznesi olması lazım yok mudur böyle birşey :(

Şarjlı bir makina çok zor. Öyle güçlü bir motor için motor kadar pil gerekli. Pillerin ömrü uzun değil ve yenilemeye kalksanız makine parası eder.
  • Şarjla olacak iş değil elektriği mutlaka evden almanız lazım. Tam verim alayım aracımı oto yıkamacılardaki gibi yıkayayım diyorsanız suyu da şebekeden çekmeniz lazım.
  • karcherin makinası var bende koçtaştan almıştım, gayet basınçlı su veriyor araba yıkama yerlerindeki gibi yani, elektrikli tabi, ayrıca şampuan haznesi de var, ama bir kere kullanıp uzun süre kullanmazsan bozuluyor, neden olduğunu da anlamadım, bir kere bozuldu yenisini verdiler yazlıkta duruyor o zmandan beri kullanmaya korkuyorum ,kırkyılın başı kullanıcam yine bozulacak...

• quote:

Orijinalden alıntı: evolvo

karcherin makinası var bende koçtaştan almıştım, gayet basınçlı su veriyor araba yıkama yerlerindeki gibi yani, elektrikli tabi, ayrıca şampuan haznesi de var, ama bir kere kullanıp uzun süre kullanmazsan bozuluyor, neden olduğunu da anlamadım, bir kere bozuldu yenisini verdiler yazlıkta duruyor o zmandan beri kullanmaya korkuyorum ,kırkyılın başı kullanıcam yine bozulacak...

Bizdede var, bozulması kışın dışarı bırakmakdan ve içindeki suyu boşaltmak lazım, tabii birde ucuz olanlar ömrü kısa oluyor.

• 190 kg ağırlığında 500 bar'a kadar basınçlı.

• Bende Lavor Expres Plus var.. Birçok Araç yıkama ve Detay meraklısındada bu makine mevcut zaten..

130 TL ye koçtaşdan almıştım..

130 bar güç üretiyor,kovadan su çekme özelliği var ama önermem güç yarıya düşüyor..

Basınç olarak oto yıkamacılarda 200 bar civarında makineler kullanıyor ki benim kullandığım 130 bar bile çok etkili.. İnternetten videolarını bulabilirsiniz.. Hatta Foam Lance diye köpük atma aparatıda var.. Youtube den Foam Lance yazıp izleyebilirsiniz..5 kG lik Proteo ile Fırçasız süngersiz mis gibi yıkıyosunuz.

Ama dediğim gibi bu makina için elektirik ve su bağlantısı şart.
  • quote:

Orijinalden alıntı: evolvo

karcherin makinası var bende koçtaştan almıştım, gayet basınçlı su veriyor araba yıkama yerlerindeki gibi yani, elektrikli tabi, ayrıca şampuan haznesi de var, ama bir kere kullanıp uzun süre kullanmazsan bozuluyor, neden olduğunu da anlamadım, bir kere bozuldu yenisini verdiler yazlıkta duruyor o zmandan beri kullanmaya korkuyorum ,kırkyılın başı kullanıcam yine bozulacak...

Bana ver.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Duratec

Bende Lavor Expres Plus var.. Birçok Araç yıkama ve Detay meraklısındada bu makine mevcut zaten..

130 TL ye koçtaşdan almıştım..

130 bar güç üretiyor,kovadan su çekme özelliği var ama önermem güç yarıya düşüyor..

Basınç olarak oto yıkamacılarda 200 bar civarında makineler kullanıyor ki benim kullandığım 130 bar bile çok etkili.. İnternetten videolarını bulabilirsiniz.. Hatta Foam Lance diye köpük atma aparatıda var.. Youtube den Foam Lance yazıp izleyebilirsiniz..5 kG lik Proteo ile Fırçasız süngersiz mis gibi yıkıyosunuz.

Ama dediğim gibi bu makina için elektirik ve su bağlantısı şart.

Proteo kullanma hocam. Benden sana bir tavsiye.

• yıkamak istediğiniz yerde elektirik ve su yoksa, yanınızda yıkama makinesi ve su götürüp yıkamak çok mantıklı gelmiyor eğer illaki yıkamayı istiyorsanız
    damacana su + kova + fırca + şampuan da işinizi görür
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.