Şimdi Ara

Başımıza KDV zammı yağacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
619
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bu ayın başından itibaren berber, kuaför, lokanta, kahvehane, tamirhane, kuru temizleme dahil onlarca mal ve hizmetteki KDV indirimi sona erdi. 7 ile 10 puanlık KDV artışı zam sağanağına yol açacak.

    Pandemide fiyat artışlarını frenlemek ve bazı mal ve hizmetleri ucuzlatmak amacıyla geçen yılın temmuz ayından bu yana devam eden indirimli KDV uygulaması 30 Eylül'de sona erdi. Hükümet iş dünyasından gelen ‘zam yağar' uyarılarını dikkate alıp indirimi uzatmadığı için halkın kullandığı bir çok mal ve hizmetteki yüzde 1'lik KDV yüzde 8'e, yüzde 8'lik KDV oranı da yüzde 18'e çıktı. 1 Ekim itibarıyla KDV'deki artış nedeniyle berber, kuaför, terzi, düğün ve nikah salonları, beyaz eşya tamiri, televizyon ve bilgisayar tamiri, oto tamiri, sinema, tiyatro, otobüs biletleri, kahvehane, kebapçı, otel ve pansiyon ücretlerine zam yağacak.

    1 Ekim itibarıyla KDV yükü 8 ila 10 puan birden artan bu ürünlere yükselen KDV oranında zam gelmesi bekleniyor. KDV'yi nihai tüketici, yani mal ve hizmeti satın alan halk ödediği için zammın faturası da halka çıkacak.

    KDV YÜZDE 18 OLANLAR

    Uygulamanın devreye girmesiyle yolcu taşıma biletleri, alkollü içecekler hariç yeme içme hizmetleri, berber, kuaför ve güzellik salonları, Cep telefonu, bilgisayar, saat bakım onarımı, motosiklet ve oto tamirinde KDV oranı yüzde 18 oldu. Televizyon, buzdolabı, çamaşır makinesi gibi elektronik ve beyaz eşya tamiri, kombi, şofben bakım ve onarımı, sıhhi tesisat, boya badana işleri, düğün salonları, süs bitkileri ile çiçek teslimlerinde de KDV yüzde 18'e yükseldi.

    İşyeri kiralama hizmeti, konser, fuar ve lunapark giriş ücretleri, terzilik, giyim eşyası ve ev tekstili onarım ve tamiratı, ayakkabı onarımı ve boyama, kuru temizleme, çamaşırhane, ütü hizmetleri, halı yıkama, ev ve bahçe gereçlerinin onarımı, mobilya ile ev döşeme bakım onarımında da KDV artık yüzde 18 olarak uygulanacak.

    KDV oranları yüzde 8 olanlar

    Uygulamanın sona ermesiyle sinema, tiyatro, opera, operet, bale, müze giriş ücretleri, kahvehane, kır kahvesi, çay bahçesi, çay ocağı, kıraathane, kafeterya, pastane, ayakta yemek yenilen yerler, paket yemek servisleri, lokanta, içkili lokanta ve kebapçıdaki yiyecek ve içeceklerde KDV yüzde 8'e çıktı. Ayrıca, otel, motel, pansiyon ve tatil köylerinde de yüzde 8 KDV uygulanacak.









  • Kdv indirimi fiyatlara yansımıyordu ancak kdv indiriminin bitmesi fiyatlara yansıyacak

    eee şahlanan ekonomilerde olur öyle arada



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lazer__ -- 4 Ekim 2021; 10:33:25 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yağsın, hatta kdv %50 yapılsın ki yeni saraylar yapabilelim, itibarımız artsın  

  • hemen tarım kooperatıf açarız fiyatlar düşer :D

  • Basimiza yagmis yagmamis ne farkeder. Aldigimiz her nefeste icimizden geciyor zaten.  

  • Yağsın dibine kadar fakirlik yoksulluk iliklerine kadar işlesin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ne denmişti....

    Verin bu Kardeşinize yetkiyi ( Başkanlığı..!
    Görün bakın Ekonomi ile nasıl başa çıkılır...

    Al sana Yetki.. Gelinen nokta işte Tam budur..

    En başından beri Söyledik... AKP ZİHNİYETİ Gitmeden bu Ülke düzelmez...

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ben faturamı hep yüzde18 kesiyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güya mesela lokantalar yemek fiyatlarını düşürsün diye bu KDV indirimi yapılmıştı. İndirim yapıldığı zaman fiyatları düşürmedikleri gibi şimdi bir de yemek fiyatlarına zam yapacaklar.

    Ne güzel memleket be.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Tamamı faturasız fişsiz çalışabilir esnaflar. Mümkün mertebe nakit çalışırız. Fiş keserse keser. Kesmezse canı sağolsun.

    Bu saatten sonra bu meseleleri zerre sallamıyorum.

    KDV'nin %18, 8 veya 3 olması berbere, kuru temizlemeciye, halı yıkamacıya koymaz. Kestiği fişleri doğru ayarlarsa zaten aldığı faturalar kestiği fiş ve faturayı denkler. Dikkat çekmemek için minik minik KDV yaratır. Öder. Farkmaz yani.
    ------
    Yerel restoranlarda Yemeksepeti falan kullanmayı bıraktım. 90'lara geri döndüm. Telefonla sipariş ediyorum falan.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huseyin-ZST -- 4 Ekim 2021; 21:42:54 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Pandemide %1e düşen gıda kdv'sinde hiç bir fark göremedik ama şimdi geri %8e çıkınca zam görürüz. Aynı kur düşünce indirim yansımayıp, artınca zamlanan arabalar gibi. Memleket çiftliğe döndü iyice, hiç bir denetleme mekanizması çalışmıyor, bunun bir üstü orman kanunları.

  • Bu halk akıllanmak için büyük bedel ödeyeceğinin henüz farkında değil, ufaktan uyanıyorlar ama yeterli değil.

  • Gittiğim yerde berber pandemiden önce 30tlydi. Pandemi sonrası acısını bizlerden çıkartarak 50tl oldu.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.