Şimdi Ara

Başbakanlık bursu neye göre çıkar ki!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
20.549
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Başbakanlık bursu sizce neye göre çıkıyor, nette pek çok kişi durumu iyi olduğu halde bursun çıktığını yazıyor
    hatta özel okulda okuyana çıkmış, evi olmayana durumu olmayana çıkmamış

şahıslarmı belirliyor ölçü ne bu bursun çıkmasında sizce? haksızlık ama zengilere çıkması

• bilgisi olan yok mu?
  • "Başbakanlık Bursu" ile demek istediğin şey KYK'nın bursu sanırım. Başbakanlık Bursu eskiden ayrı olarak veriliyordu ki bildiğim kadarıyla artık kalkmış ve KYK burs veriyor.

KYK'nın bu bursu neye göre verdiğine gelince; YGS-LYS'de herhangi bir puan türünde, ham puan bazında ilk 100'e girmediğin müddetçe başarı sırasının çok önemi yok. MF-3 puan türünde 1300. olan bir öğrenciye burs çıkmayabilirken, YGS-4 puan türünde 98700. olan bir öğrenciye burs çıkabilir. Benim MF-2 puan türünde 250000 küsuruncu olmuş bir arkadaşıma KYK'dan burs çıkmıştı. (Gerçi ilk yıl birkaç dersten kalınca Öğrenim Kredisine dönüştü. ) Eğer herhangi bir puan türünde, ham puan bazında ilk 100'e girersen, burs için öncelik sahibi oluyorsun ve normal burs ücretinin 3 katını veriyorlar.

Bunun dışında, KYK'nın burs için belirlediği belli öncelik durumları var. Eğer bu öncelik durumlarından en az birine sahipsen, burs için öncelik sahibi oluyorsun. Yani burs direkt çıkıyor. Bu öncelik durumlarının listesi, şu sayfadaki "Öncelik Belgeleri" başlığı altında mevcut:www.kyk.gov.tr/kyk/html/kredi_burs/genel_bilgi.php#ilk

Bunun dışında kime ve neye göre çıktığı aslında çok belli değil. Ama genel olarak şunları söyleyebiliriz: Aile bireylerinin otomobil, ev veya biçerdöver sahibi olması burs çıkma şansını düşürür. Annenin veya babanın emekli olması burs çıkma şansını arttırır.

Devletin sağlam yerlerinde tanıdığı olanlara da çıkabildiğini duymuştum.

Başvurulmalı tabii ki; ama, o öncelik durumlarının hiçbiri taşınmıyorsa, kesinlikle çok fazla umut bağlanmamalı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C1E9C52E6 -- 19 Mart 2012; 23:04:39 >

• quote:

Orijinalden alıntı: :AlacaKaranlık:

"Başbakanlık Bursu" ile demek istediğin şey KYK'nın bursu sanırım. Başbakanlık Bursu eskiden ayrı olarak veriliyordu ki bildiğim kadarıyla artık kalkmış ve KYK burs veriyor.

KYK'nın bu bursu neye göre verdiğine gelince; YGS-LYS'de herhangi bir puan türünde, ham puan bazında ilk 100'e girmediğin müddetçe başarı sırasının çok önemi yok. MF-3 puan türünde 1300. olan bir öğrenciye burs çıkmayabilirken, YGS-4 puan türünde 98700. olan bir öğrenciye burs çıkabilir. Benim MF-2 puan türünde 250000 küsuruncu olmuş bir arkadaşıma KYK'dan burs çıkmıştı. (Gerçi ilk yıl birkaç dersten kalınca Öğrenim Kredisine dönüştü. ) Eğer herhangi bir puan türünde, ham puan bazında ilk 100'e girersen, burs için öncelik sahibi oluyorsun ve normal burs ücretinin 3 katını veriyorlar.

Bunun dışında, KYK'nın burs için belirlediği belli öncelik durumları var. Eğer bu öncelik durumlarından en az birine sahipsen, burs için öncelik sahibi oluyorsun. Yani burs direkt çıkıyor. Bu öncelik durumlarının listesi, şu sayfadaki "Öncelik Belgeleri" başlığı altında mevcut:www.kyk.gov.tr/kyk/html/kredi_burs/genel_bilgi.php#ilk

Bunun dışında kime ve neye göre çıktığı aslında çok belli değil. Ama genel olarak şunları söyleyebiliriz: Aile bireylerinin otomobil, ev veya biçerdöver sahibi olması burs çıkma şansını düşürür. Annenin veya babanın emekli olması burs çıkma şansını arttırır.

Devletin sağlam yerlerinde tanıdığı olanlara da çıkabildiğini duymuştum.

Başvurulmalı tabii ki; ama, o öncelik durumlarının hiçbiri taşınmıyorsa, kesinlikle çok fazla umut bağlanmamalı.

cevabınız için çok teşekkürler, kredi veya burs çıktığı ne zaman belli oluyor, hangi üni.yi kazandığımız açıklanıncamı?,
    birde diyelim hangi üni.yi kazandığım belli oldu,ama kayıt yaptırmadım henüz, burs çıkıp çıkmadığını bu durumda bilebilir miyiz?

• quote:

Orijinalden alıntı: petek118
    cevabınız için çok teşekkürler, kredi veya burs çıktığı ne zaman belli oluyor, hangi üni.yi kazandığımız açıklanıncamı?,
    birde diyelim hangi üni.yi kazandığım belli oldu,ama kayıt yaptırmadım henüz, burs çıkıp çıkmadığını bu durumda bilebilir miyiz?

Üniversiteye yeni başlayacak olanlar için KYK başvuruları, üniversite yerleştirme sonuçları açıklandıktan kısa bir süre sonra başlıyor, yani ağustosun ikinci yarısında. KYK'nın resmî sitesinde bir başvuru formu olur. Bu başvuru formu burs, kredi ve yurt başvurularını içerir.

Burs/kredi sonuçları aralık ayının ortasında açıklanıyor. Bu süre geç gözükebilir; ama zaten ilk parayı da ocakta alıyorsunuz ve maalesef bu alınan ilk para sadece ocak ayının ödemesi, yani önceki ayların da katıldığı bir toplu ödeme değil. :)

Yani burs/kredi sonuçları açıklanana kadar üniversite yerleştirme, olmazsa ek tercih ve ek yerleştirmeler, kayıt vb. çoktan hâlledilmiş oluyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: :AlacaKaranlık:

quote:

Orijinalden alıntı: petek118

Üniversiteye yeni başlayacak olanlar için KYK başvuruları, üniversite yerleştirme sonuçları açıklandıktan kısa bir süre sonra başlıyor, yani ağustosun ikinci yarısında. KYK'nın resmî sitesinde bir başvuru formu olur. Bu başvuru formu burs, kredi ve yurt başvurularını içerir.

Burs/kredi sonuçları aralık ayının ortasında açıklanıyor. Bu süre geç gözükebilir; ama zaten ilk parayı da ocakta alıyorsunuz ve maalesef bu alınan ilk para sadece ocak ayının ödemesi, yani önceki ayların da katıldığı bir toplu ödeme değil. :)

Yani burs/kredi sonuçları açıklanana kadar üniversite yerleştirme, olmazsa ek tercih ve ek yerleştirmeler, kayıt vb. çoktan hâlledilmiş oluyor.

ben ek yerleştirme ile yerleştirilmeyi düşünüyorum,ek yerleştirme sanırım eylülde,
    bu durumda ağustostun ikinci yarısı için burs kredi yurt başvurusu yapamayacak mıyım? yani ek yerleştirmeyle yerleşmeyi düşünenler ne yapacak?

• ek yerleştirme eylül değil ekimde oluyor ekimin ortalarında,ek yerleştirmeden gelenler için de bir süre açılıyor merak etme kyk sitesini düzenli takip edersen yakalarsın olmadı okullarda duyuru panolarına asılır.İkinci olarak da bursun neye göre çıktığını soruyorsan anlayan beri gelsin 2 defa başvurdum ikisinde de çıkmadı ki ailemin üstüne ne bir arsa ne bir motorlu taşıt ne bir tapu okuyan kardeşlerim bile var hem yükseköğretim hem ortaöğretim.Normalde öncelik yetim çocuklarda şehir dışında okuyanlarda ama bu sadece teoride.Üniversiteye başlayınca görürsün bu sistemin adaletli olmadığını.

ha bir de ek yerleştirme ile düşünüyorum demişsin sana şunu diyim toparlaman zor olur hele okuduğun bölüm zor ise bayağı çaba sarf etmen gerekir arkadalarına yetişmek için.Ayrıca ek tercihlerde ilk tercihlere göre puanından 10-15 puan düşük yerlere girersin yani hedefin olmayan hak etmediğin yerler oluyor buralar da.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fabrizo -- 20 Mart 2012; 19:40:53 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bu kyk kimlere çıkıyor
    8 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Ek yerleştirmeler için farklı başvuru alıyorlar. Neye göre çıktığı ise çok göreceli, adaletli olduğunu düşünmüyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.