Şimdi Ara

Bas Gitar Çalarken Yorulmak

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
914
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar, bir süredir Bas gitar çalıyorum. Kendi çapımda geliştirdim kendimi. Daha önceden gelen piyano eğitimimle birlikte bas gitarı armonik olarakta ilerletmiş durumdayım ancak kendi başıma çalışıyorum. Bu yüzden ufak tefek teknik yanlışlarım var sanırım. Örneğin bugün Audioslave Cochise parçasını bas gitarda çalmaya çalışırken kollarım ciddi şekilde yoruldu. Parçanın girişinde kolum yorulmaya başlıyor ve tempom bozuluyor yavaş yavaş. İlerleyen kısımlarındaysa iyice yoruluyorum yarıda kesiyorum. Kollarım kuvvetsizde değil aslında, uzun süredir sporlada ilgilenen biriyim fiziksel olarak bir problemim yok. Bunun olması normalmidir? Sanırım tekniğimdeki bir yanlıştan dolayı bileğim ve kollarım fingering yaparken bu kadar yoruluyor.

• Yorulan elin hangisi ? El yayıyla bilek kaslarını güçlendirmeni tavsiye ederim. Ayrıca yeni başladığın için parmakların zayıf olabilir ve bu durum normal karşılanabilir. Sol elin yoruluyor ise gitarı çok aşşağıda tutup bileğine gereksiz yük bindiriyor olabilirsin, sapı nasıl tutman gerektiğine netten bir göz atmanı tavsiye ederim. Bir başka durum ise tellerin çok yüksek olabilir ve bunlara basmak seni yoruyor olabilir. Tellerin perdeye basarken seni yoracak kadar yukarda olmamalıdır. Yorulan sağ elin ise yine alışacağını söylüyorum. Destek noktan neresi ? Eğer ki baş parmağın ise o parmak giderek güçlenecektir merak etme. Bileğin ise baş parmak desteği kullanmanı öneririm.
  • Sağ elim yoruluyor. Gitarı kucağımda çalarken genelde o kadar yorulmuyorum ancak arkadaşlarla birlikte çalmak için askıyı takınca bileğim ve çevresi çok yoruluyor. Gitarı kalçamın biraz üstünde tutuyorum ve üstünden koluma destek alıp baş parmaklada manyetikten destekleyip çalıyorum. Dediğiniz gibi büyük ihtimalle ileride bileğim güçlenecektir heralde.
  • Desteği daha çok başparmağına vererek alışman hem tellerde hızlı gezdiğin partisyonları kolay çalmana hem de şu aşamada başparmağının daha hızlı gelişmesini sağlayacaktır. Böyle çala çala uğraşamam diyorsan da, powerball ya da el yayı deneyebilirsin.
  • Pena ile bas çalmaya karşı değilsen denemeni öneririm.
  • quote:

Orijinalden alıntı: powermoon

Pena ile bas çalmaya karşı değilsen denemeni öneririm.

Bazı parçalarda pena ile çalıyorum zaten ancak zorlanıyorum. Dediğim gibi tek başıma çalıştığım için penanın tekniğini tam oturtamadım henüz. Pena ile çalınca daha rahat oluyor ancak çaldığım parçaların çoğu penasız daha rahat.
  • Güçlenir zamanla. Iron maiden kas Sağ el için birebirdir. Bi de belki tellerin eskimişse parmakların zor kayar bu da ağrı yapabilir bileğinde.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Gitar amfisi ses gelmiyor
    4 yıl önce açıldı
    Bas Gitar tavsiyesi
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: :::aLp:::

Güçlenir zamanla. Iron maiden kas Sağ el için birebirdir. Bi de belki tellerin eskimişse parmakların zor kayar bu da ağrı yapabilir bileğinde.

Burnunun, evet burnunun, iki tarafına iki parmağını hafifçe sürterek son derece kaygan parmaklar elde edebilirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TRojka

quote:

Güçlenir zamanla. Iron maiden kas Sağ el için birebirdir. Bi de belki tellerin eskimişse parmakların zor kayar bu da ağrı yapabilir bileğinde.

Burnunun, evet burnunun, iki tarafına iki parmağını hafifçe sürterek son derece kaygan parmaklar elde edebilirsin.

Evet tellerim eskiyince öyle yapıyorum ama iyice kirletiyo telleri

• quote:

quote:

quote:

Tellerini çıkart ve yeni aldığında olduğu gibi tekrar sar, sonra onları makarna olarak düşün ve kaynar suya atıp 5-10 dakika kaynat. Telleri tak ve tertemiz halde kullan.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Tellerini çıkart ve yeni aldığında olduğu gibi tekrar sar, sonra onları makarna olarak düşün ve kaynar suya atıp 5-10 dakika kaynat. Telleri tak ve tertemiz halde kullan.

Bi tavsiye de benden: Telleri araba torpido parlatıcı mendiller oluyo onlarla sil çıkan pisliği gör sonra tak ve çal

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.