Şimdi Ara

Solak olup sağ gitar çalmak ?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
31
Cevap
0
Favori
12.525
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Yakın bir zamanda işe giriceğim işten çıktığım zaman biraz param olur elimde bu parayı electro gitar almakla kullanıcağım.

Tek sorun ben solağım şimdi elimde bir klasik gitar var ve solağa göre telleri onları sağ yapmayı planlıyorum çünkü elimdeki para tahminen 500 TL olur vede bu paraya ibanez marka en düşük modellerinden alacağım bu modellerin solaklara göre olanını bulamadım. şimdi tek merak ettiğim şey şu ben solak olduğum halde sağ'ya göre gitar çalarsam sorun olurmu ? klasik gitarımın tellerini sağ'ya göre yapıcağım alışmam belki uzun sürer ama onun dışında herhangi bir kriter varmıdır ?

"My mind is one with my soul..." "I am near, yet so far away..."
    "Through the eternal flame, i travel..."

|| PlayStation 5 | Fanatec GT DD Pro 8nm | GPX Blue92 Ultimate Plus Real Touch | Oculus Quest 2 VR - Halo Strap | DJI Mini 3 Pro Fly More Combo | Sapphire Pulse RX 7900 XTX @ 1.1v-3100Mhz-2800Mhz-15% PL | Ryzen 3700x @ 4.4Ghz | GSkill 16GBx2 3200Mhz DDR4 | Asus TUF X570 Plus | Xbox Elite Series 2 | Nintendo Switch | LG OLED C9 | Sony DN1080 - Dolby Atmos/DTS:X 5.2.2 Heco Victa Prime | HyperX Cloud 2 | Heritage H150CM | Zoom G5n ||
  • Yok solaksanız siz solak gidersiniz , sağ çalarsanız bazı şeyleri yapamazsınız gibi şeyler dolanıyorda..

Orijinalden alıntı: Aramachus

Yok solaksanız siz solak gidersiniz , sağ çalarsanız bazı şeyleri yapamazsınız gibi şeyler dolanıyorda..

İnanma bunlara...

Asıl tam tersi , gitar tekniğinde önemli olan klavye hakimiyetir.Sonuçta sen bir solak olarak o klavyeye daha hakim olacaksın

Ben de bir solağım ve sağ gitar kullanıyorum.Ama benim durumum biraz farklı.Yıllar önce piyanoya da normal şekilde başlamıştım , o yüzden sorun yaşamadım..

Solak olup da sağ gitarlarla efsaneleşen bir sürü gitarist tanıyorum..

Lisenin başlarında eve bi tane gitar almıştım ufaklarından, tv de orada burada herkes sağ olarak çaldığı için bende direk sağ olarak bunu öğrenmeye başladım ilk başlarda hiç aklıma gelmedi acaba sol gitar var m diye, şu an baya ileri düzeydeyim sağ elimide tellerde rahatça dolaştırıyorum arpej ritim vs., solak olduğum içinde sol ellimde akor veya bare basmakta zorlanmıyorum.. Hatırlıyorum ilk başlarda alışmak biraz zor oluyor ama bu biraz sabır işi dostum , ama şundan eminim ki gitarı hakimiyetine aldığında onu asla bırakamicaksın..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BLue1xiR -- 31 Temmuz 2009; 1:55:35 >
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Teşekkür ederim arkadaşlar da bugun müzik marketti adam aklımı çeldi yok olmaz çok ilerleyemezsin yazın olur gibisinden..

Sen bu işe gönül verince öyle bi ilerlersin ki, eğer içinde varsa kimse seni vazgeçiremez zaten dostum, bu bir gerçek.. Zorlukları aşmadan direk zirvede bulamazsın kendini..

Orijinalden alıntı: BLue1xiR

Ben solağım dostum ama sağ gitar çalıyorum..

Lisenin başlarında eve bi tane gitar almıştım ufaklarından, tv de orada burada herkes sağ olarak çaldığı için bende direk sağ olarak bunu öğrenmeye başladım ilk başlarda hiç aklıma gelmedi acaba sol gitar var m diye, şu an baya ileri düzeydeyim sağ elimide tellerde rahatça dolaştırıyorum arpej ritim vs., solak olduğum içinde sol ellimde akor veya bare basmakta zorlanmıyorum.. Hatırlıyorum ilk başlarda alışmak biraz zor oluyor ama bu biraz sabır işi dostum , ama şundan eminim ki gitarı hakimiyetine aldığında onu asla bırakamicaksın..

Sen Solak değilsin artık.
    İki elinide mükemmel derecede kullanan bir insan formuna dönüşmüşsün.

Bkz. İki ayağınıda raket gibi kullananlar

• quote:

Selamlar ,

Yakın bir zamanda işe giriceğim işten çıktığım zaman biraz param olur elimde bu parayı electro gitar almakla kullanıcağım.

Tek sorun ben solağım şimdi elimde bir klasik gitar var ve solağa göre telleri onları sağ yapmayı planlıyorum çünkü elimdeki para tahminen 500 TL olur vede bu paraya ibanez marka en düşük modellerinden alacağım bu modellerin solaklara göre olanını bulamadım. şimdi tek merak ettiğim şey şu ben solak olduğum halde sağ'ya göre gitar çalarsam sorun olurmu ? klasik gitarımın tellerini sağ'ya göre yapıcağım alışmam belki uzun sürer ama onun dışında herhangi bir kriter varmıdır ?

Sana daha iyi araştır derim. Sol El için gitar olduğu gibi, 2. el normal ibanezi alıpta sol gitara dönüştürebilirsin.
    Yapan arkadaşlarım vardı çokta sıkıntısı yok ergonomik sorunlar dışında. Alışıyorsun o abzürt durumada.
    Bunu söylememe sebebim, zorlanırsan pes edebilirsin. Tüm emeğine yazık olur.
    Son bir kez araştır sonra olmadı arkadaşların dediği gibi sağ kasarsın.
    Ben SALAĞIM, sağı doğam gereği %100 kullanıyorum.
    SOLUM'da pratikle %70lerde geziniyor.
    İki eli kullanmanın bazen çok yararınıda görüyorum açıkcasın.

Not: Tüm veriler Türkiye İstatistik Kurumu'ndan alınmıştır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GOD32 -- 31 Temmuz 2009; 22:32:04 >

• quote:

Orijinalden alıntı: VGroove

quote:

Yok solaksanız siz solak gidersiniz , sağ çalarsanız bazı şeyleri yapamazsınız gibi şeyler dolanıyorda..

İnanma bunlara...

Asıl tam tersi , gitar tekniğinde önemli olan klavye hakimiyetir.Sonuçta sen bir solak olarak o klavyeye daha hakim olacaksın

Ben de bir solağım ve sağ gitar kullanıyorum.Ama benim durumum biraz farklı.Yıllar önce piyanoya da normal şekilde başlamıştım , o yüzden sorun yaşamadım..

Jim Hendrix, Kurt Cobain

• Sol elin klavyede olacak baya rahat edersin ancak sağ el yeteneğin fazla yoksa taramalarda biraz sıkıntı çekebilirsin. Benim gibi sıkılıp bırakmazsan oda halledilir

Orijinalden alıntı: Léthe

quote:

Orijinalden alıntı: VGroove

quote:

İnanma bunlara...

Jim Hendrix, Kurt Cobain

Yanlışsam düzelt kardeş ama Kurt cobain sol gitar kullanmıyomu?

• Kurt Cobain solak gitar kullanıyor.

Solak olup sağ yani orijinal halinde çalanlar, sağlak olanlardan daha şanslıdır. Hatta sağ elini kullananların sol gitar kullanması hayırlarına olur.

Picking 49% - 51% Klavye.

|| PlayStation 5 | Fanatec GT DD Pro 8nm | GPX Blue92 Ultimate Plus Real Touch | Oculus Quest 2 VR - Halo Strap | DJI Mini 3 Pro Fly More Combo | Sapphire Pulse RX 7900 XTX @ 1.1v-3100Mhz-2800Mhz-15% PL | Ryzen 3700x @ 4.4Ghz | GSkill 16GBx2 3200Mhz DDR4 | Asus TUF X570 Plus | Xbox Elite Series 2 | Nintendo Switch | LG OLED C9 | Sony DN1080 - Dolby Atmos/DTS:X 5.2.2 Heco Victa Prime | HyperX Cloud 2 | Heritage H150CM | Zoom G5n ||
  • Bende solağım ama kime sorduysam sağdan başla diyor. Sağla başlasam öğrenme sürem çok uzar mı? Yoksa 100 lira daha verip solak gitar mı alsam? Ne dersiniz?

• New York Giants EC #61 •
    "And maybe there’s no peace in this world, for us or for anyone else,
    I don’t know. But I do know that, as long as we live, we must remain true to ourselves."
    Tumblr || Twitter || Facebook || Youtube || Flickr || 500px || Instagram || MyHort || Click Here
    Origin ID: ErayCavdar
  • Jimi Hendrix solak olup sağ gitarla çalmıştır.Ama tellerin yerini tersine çevirmiştir ki böylelikle normal tel dizilişi sağlanabilsin.Fazlasıyla ilginç bir görüntü oluşur.Dışardan bakıldığında tersine gitar
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.