Şimdi Ara

Gitar amfisi ses gelmiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
973
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Tesadüf mü? = Dün kablosuz bir kulaklık aldım aux girişiyle kulaklığı amfiye bağladım gayet güzel çalışıyordu her şey, sorun yoktu. Ancak akşam fark ettim ki aux kablosunu çıkarınca amfinin hoparlöründen ses gelmiyor. kulaklığı takana kadar böyle bir sorun yoktu kulaklığın kablosuyla falan bir ilgisi olabilir mi acaba?

Aux kablosunu takınca kulaklığa ses geliyor ancak hoparlörden ses yok. Onarılabilir mi? Ne kadar masraf tutar? Elektronik işinden hiç anlamıyorum çok masraflı olur mu ki?

1. Kulaklık takıldığında anfinin hoparlörden ses vermesini engelleyen bir anahtar bulunur kulaklık soketinde. Son derece mekanik bir olaydır aslında. Kulaklık jackını taktığınızda hoparlöre giden hattı ayırır ve hoparlör ses vermez. Bu anahtar vazifesini gören kısmı deforme olmuş olabilir. 2,5TL'lik bir parça olur kendisi. İşçilik ne kadar alınır bilemem.
    2. Anfi devresinde kulaklık çıkışından sonra power anfi katına geçer. Yani kulaklık çıkışını preanfi çıkışından alıyorsunuz. Power anfi kısmında bir sıkıntı olabilir. Onu da görmeden söylemek imkansız çünkü nekadar bir hasar var bilinmez.
    3. Çok daha düşük ihtimal olarak bir nedenden dolay hoparlör bobini yanmış olabilir. Ama dediğim gibi bu çok düşük bir ihtimal.

Orijinalden alıntı: aeronics

1. Kulaklık takıldığında anfinin hoparlörden ses vermesini engelleyen bir anahtar bulunur kulaklık soketinde. Son derece mekanik bir olaydır aslında. Kulaklık jackını taktığınızda hoparlöre giden hattı ayırır ve hoparlör ses vermez. Bu anahtar vazifesini gören kısmı deforme olmuş olabilir. 2,5TL'lik bir parça olur kendisi. İşçilik ne kadar alınır bilemem.
    2. Anfi devresinde kulaklık çıkışından sonra power anfi katına geçer. Yani kulaklık çıkışını preanfi çıkışından alıyorsunuz. Power anfi kısmında bir sıkıntı olabilir. Onu da görmeden söylemek imkansız çünkü nekadar bir hasar var bilinmez.
    3. Çok daha düşük ihtimal olarak bir nedenden dolay hoparlör bobini yanmış olabilir. Ama dediğim gibi bu çok düşük bir ihtimal.

Öncelikle çok teşekkür ederim cevabınız için. 1. Seçenek için konuşuyorum;

Siz yazınca fark ettim amfinin arkasında 2 tane aux girişi var ben ilk başta yanlış hatırlamıyorsam kulaklığı en alttaki girişe takmıştım. Kulaklığı alttaki girişe takınca ses gelmiyor. Haklısınız sanırım.

• Anfinizin marka ve moeli nedir acaba?

Kulaklık headphones çıkışına ya da aux çıkışına takılabilir. Aux IN (giriş) cd/mp3 player ya da processor girişi için kullanılır genelde. Böylece preanfi katında bulunan gain, overdrive reverb gibi efektler devre dışı kaldığından direkt processor veya pedal dan gelen sesi yükseltiyor. Yani power anfi olarak çalışmasını sağlıyor.

Orijinalden alıntı: aeronics

Anfinizin marka ve moeli nedir acaba?

Kulaklık headphones çıkışına ya da aux çıkışına takılabilir. Aux IN (giriş) cd/mp3 player ya da processor girişi için kullanılır genelde. Böylece preanfi katında bulunan gain, overdrive reverb gibi efektler devre dışı kaldığından direkt processor veya pedal dan gelen sesi yükseltiyor. Yani power anfi olarak çalışmasını sağlıyor.

Mooer DH02 Hornet 15W 

Gitar amfisi ses gelmiyor

• Üstteki kulaklık çıkışı, alttaki de aux in yani giriş. mp3 player felan bağlamak için. Bu arada yanlış bir anlaşılma olmasın. Processorde kulaklık çıkışı var ise oradan çıkış alınıp anfinin "aux in" girişine girebilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aeronics -- 19 Mayıs 2021; 15:35:43 >

A anladım teşekkür ederim ben oraya da takılıyor sanıyordum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Umarım anfiniz normal çalışmaya başlamıştır. Güzel bir anfiye benziyor.

Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.