Şimdi Ara

Barry Lyndon (1975) (İzlediğim en iyi film)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
2.050
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  •  Barry Lyndon (1975) (İzlediğim en iyi film)

(Öncelikle konuyu açmamın nedeni diğer konuyu yetersiz görmemdir. Herhangi bir olay yoktur.)

3 saat olmasına karşın bir kere bile sıkmayan muazzam ötesi bir film. Kubrick'in hiçbir ek ışık kullanmadan sadece mum ışığında çektiği, ''mutlaka 1080p izlenmesi gereken filmler'' sorusunun zirvesinde yer alan, destansı anlatımıyla, ortamı, dönemi yansıtan, filmle inanılmaz bir uyum içinde olan eşi benzeri olmayan müzikleriyle, Ryan O'neal ve Marisa Berenson'un oyunculuklarının zirve yaptığı, masalsı ve hiçbir romanda bulamayacağınız zevkle izleyeceğiniz insanüstü bir yapıt.

Yönetmen: Stanley Kubrick
    Senaryo: William Makepeace Thackeray (roman), Stanley Kubrick (sinemaya uyarlayan)
    Yapım Yılı: 1975
    Oyuncular: Ryan O'Neal, Marisa Berenson, Patrick Magee, Hardy Krüger, Steven Berkoff, Murray Melvin

Filmin Konusu: 1700'lerin tam ortasındayız. Genç bir İrlandalı olan Redmond Barry, bir subayı düelloda öldürünce kaçıp yeni bir hayat kurmak ister. Serüvenler sonucu kendisini savaşın ortasında Prusya ordusunda bulur. Savaştan sonra casuslukla görevlendirilip İrlandalı bir Şövalye'nin peşine takılır. Onunla birlikte Prusya'dan kaçar ve kumarbazlığa başlayarak Avrupa'nın kalburüstü sosyetesine burnunun ucunu sokmayı başarır. Ama gözü daha yükseklerdedir.

Filmin hemen hemen her sahnesi tabloluk...

Burası ekşiden alıntıdır: Kubrick'in teknik dehasını konuşturduğu şahane bir 18.yüzyıl filmidir daha çok. Zeiss tarafından nasa için tasarlanan ve geliştirilen; uydu fotografçılığında kullanılması planlanan mercekleri, filmde oldukça yer kaplayan mum ışığı sahnelerinde kullanarak, hiç alan derinliği yaratmadan görüntü elde etmiştir. film, kaliteli bir kayıtta izlendiği taktirde karelerin enfesliği es geçilecek gibi değildir.
    Ayrıca zoom merceğini kullanması -bu mercekler görüntüyü tablo gibi düzleştirir- dönemin atmosferini yansıtmak için kullandığı metodlardan en önemlisi ve en ilgi çekici olanıdır.
    Bu teknik detaylara bir de filmin akıcılığı, oyuncuların gayet şahane olan performansları eklenince tadından yenmez. velhasıl kelam, özgün bir Stanley Kubrick filmidir, başyapıttır Barry Lyndon...

Film bittiğinde sanki bir roman okumuş gibi hissedeceksiniz. Buna %100 eminim ki filmi izlerken film bitmese keşke diyeceksiniz. Görsel şölen, bir konser, bir resim galerisi, üst düzey oyunculuklar ve en önemlisi ''filmde bende olsaydım keşke'' diyen izleyici...

Martin Scorsese'nin hayran olduğu, Kubrick'in çekim teknikleriyle ve anlatım tarzıyla en iyi filmi olarak nitelendirilse de film kült olmayı başaramamış. Ben bunu o dönemin fazla ilgi çekmemesine bağlıyorum. Film zaten 7 yıl savaşlarının olduğu dönemde geçiyor. Kubrick anlaşılması zor bir yönetmen kabul ediyorum ama bu filme gerekli değerin verilmediğini düşünüyorum.
    Bu filmi ilk izlememde zamanlama hatası yapıp saat 2'de izlemeye başlayıp yarısını işten sonra izlerim deyip saat 5'e kadar soluksuz izlemiştim. Gece izlemesi gerçekten başka oluyor, gece kulaklıkla son ses izlemenizi öneririm (kesinlikle altyazılı olarak). Özellikle izlemenizi istediğim bir sahne var. Seçeneklerde ki 720p kalitede izlerseniz daha güzel olur. Spoiler olmaz diye düşünüyorum. Bu sahneyi izlediğinizde zaten filmi izlemek isteyeceksiniz. Mükemmel bir ustalıkla nakış gibi işlenmiş bir film. Özellikle bu sahneyi ara sıra açıyorum bana bir huzur veriyor nedense.

Çalan parça:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xxSpecter -- 29 Ocak 2013; 12:29:16 >

• Turkce dublaji yok diye biliyorum..
  • Yönetmenin kubrick olduğunu gördüm aldım listeye.
  • Hacı kafayı yedin şu filmle. Isıtıp ısıtıp sunuyorsun. Biraz ufkunu genişlet artık...
  • quote:

Orijinalden alıntı: sayaras

Hacı kafayı yedin şu filmle. Isıtıp ısıtıp sunuyorsun. Biraz ufkunu genişlet artık...

Konusunun yeterli olmadığını düşünüyorum. O yüzden açtım. Bence asıl kafayı bozan sensin. Bu filmle ilgili yaptığım her yoruma damlıyorsun.
  • Mamundadan çekiyorum şuan,teşekkürler.
  • Kesinlikle çok güzel bir Kubrick filmi.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Artizt

Mamundadan çekiyorum şuan,teşekkürler.

1080p CHD sürümünü öneririm.
  • up
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.