Şimdi Ara

## Bardakta Haşlanmış Mısır Taneleri (Tarifler Ekleniyor (: ) (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
175
Cevap
16
Favori
62.857
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gokhanbicer26

    İnternette hep konserve hazır mısırdan yada dondurulmuş mısırdan tarifler var.


    Ben ise halk pazarında kuru deri satan bir satıcıdan Haşlamalık tane mısır buldum . bu tane mısırları bildiğimiz usul düdüklü tencerede haşladıktan sora yada 1 gün suda bekletip haşladıktan sonra bu işlermleri uygulayacağım. bakalım nasıl olacak.


    Hacı bu yöntem başarılı oldu mu?

    Zira her yerde tane kuru mısır var. Oluyorsa alıp, bende yapacağım.
  • guzel
  • helal hhh
  • nerden alırım tane mısırı?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: serkanguzel_


    quote:

    Orijinalden alıntı: gokhanbicer26

    İnternette hep konserve hazır mısırdan yada dondurulmuş mısırdan tarifler var.


    Ben ise halk pazarında kuru deri satan bir satıcıdan Haşlamalık tane mısır buldum . bu tane mısırları bildiğimiz usul düdüklü tencerede haşladıktan sora yada 1 gün suda bekletip haşladıktan sonra bu işlermleri uygulayacağım. bakalım nasıl olacak.


    Hacı bu yöntem başarılı oldu mu?

    Zira her yerde tane kuru mısır var. Oluyorsa alıp, bende yapacağım.


    Ben edinip denedim !

    Kuru mısır tanesi, pazarlarda bakliyatçılardan edinilebilir. İki tür mısır tanesi oluyor.
    Pop corn (patlamış mısır) için yuvarlak görünümlü olanı ve yassı görünümlü biraz büyükçe
    olanı... Bu yassı görünümlü olanından satın alınmalıdır. En az iki gün suda bekletilmelidir.
    İki boyunca suyunu ara ara değiştirmekte yarar var.

    Düdüklü tencerede tam 1.5 saatte yeme kıvamında haşlanmış oluyor.

    Daha sonra salatalarda yada haşlanmış mısır formunda sunulmak üzere, istenilen şekilde
    değerlendirebililir.

    Kolay gelsin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkanguzel_ -- 2 Temmuz 2011; 21:36:39 >




  • Benim yaptığım bir tarifi paylaşayım bakalım beğenecekmisiniz..
     ## Bardakta Haşlanmış Mısır Taneleri (Tarifler Ekleniyor (:  )


    2 kutu konserve mısır
    1yemek kaşığı tereyağ
    1,5 çay kaşığı tuz
    1 yemek kaşığı Nestle coffe mate.!  ## Bardakta Haşlanmış Mısır Taneleri (Tarifler Ekleniyor (:  )
    1 tutam köri ( çok az koyacaksınız)
    1 tutam kimyon (abanmayın)
    1 tutam Kekik
    1 tutam acıbiber (isteğe bağlı)

    Kaşar peyniri ( küçük parçalar halinde)

    Yapılışı:
    Konserve mısırı yıkayın-süzün, cezveye tereyağ ve tuzu ekleyin erisin, eridikten sonra sırası ile yazdıklarımı ekleyin(peynir hariç) ve iyice karıştırın.
    tereyağ fokurdamaya başlayınca güzelcene mısırı ekleyin. Ateşe abanın iyice karıştırın güzelcene, mısırlardan dumanlar çıkana kadar.!
    Kaşar peynirini ekleyip karıştırdıkdan sonra kısık ateşde cezvenin üstüne kağıt havlu kapayın 2dk sonra afiyetle yiyiniz__!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MrEmq -- 30 Temmuz 2011; 23:46:44 >




  • 30 gun bandan sonra ilk defa UP. Millet gorsun yesin dh halki sever boyle seyleri

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • koçanda süt mısırı alır.
  • Suyla uğraşmaya hiç gerek yok.Suyunu süzdükten sonra tavaya koyun içine de çok az tereyağı atın.Mısırlar ısındıktan sonra alın, fazla bekletirseniz yanabilir.Bunu suda da yapabilirsiniz.

    İçine;
    1 kaşık tereyağ
    1 diş sarımsak
    Tuz
    Ve çok az karabiber.

    Bu kombinasyonu deneyin, mükemmel.
  • Arkadaşa çok teşekkür ederim.

    Onun sayesinde adımlarını uygulayıp yaptığımı söyliyeyim çok da güzel oldu. Dışarıda yapılanlarla aynısı oldu diyebilirim. Birkaç resim ekliyeyim;
     ## Bardakta Haşlanmış Mısır Taneleri (Tarifler Ekleniyor (:  ) ## Bardakta Haşlanmış Mısır Taneleri (Tarifler Ekleniyor (:  )



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Amedra -- 17 Haziran 2012; 20:30:00 >




  • quote:

    30 gun bandan sonra ilk defa UP. Millet gorsun yesin dh halki sever boyle seyleri

    Hort yaparken eğleniyor musun?
  • yapilis videosu bekliyoruz :)

    bu ilk misirlar cikinca bende yapmistim donmus misirla hatta onun icin sadece buharda pisme aparati filan almistim :) simdi yine yapalim bakalim
  • ben yaptigimda o kadar guzel olmadi ondan soruyorum lutfen duzgun cevap verin :)

    ALINTI : Konservedeki Mısırların suyu lavaboya dökülür.Sonra yarım su bardağı suda tavaya dökülür.Ocak açılır ve tava üstüne konur 5-10 dk (Su kaynadığı zman) beklendikten sonra tavadaki su lavaboya döküldükten sonra kalan mısırlar bir kaba konur.Bir çorba kaşığı tereyağıda kaba konur.Tereyağı eriyinceye kadar karıştırılır.Sonra üstüne az biraz tuzda dökülür.Son kez karıştırıldıktan sonra afiyetle yenir

    Simdi konserveyi actik suyunu bosalttik misirlar icerde.Yarim su bardagi tavaya doktuk ocagi actik su kaynadi.Suya misirlari koyduk (BELIRTILMEMIS!) Su kaynadi suyu doktuk misirlar kaldi tavada. sicak tavanin icinde haslanmis misir var suan suyu dokulmus halde simdi bu tavaya mi tereyag koyalim yoksa yeni bir kaba misirlari alip mi tereyag koyalim?
  • güzeldir hakikaten dneeyin
  • uğraşmayın,
    gidin bimden 2.5 a dondurulmuş mısır alıp kaynatın
    biraz tereyağı ve ketçap atınca miss gibi olur
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.