konuyu görüp canım çekti.gidip aldım, şimdi yiyorum.kendimce bişeyler yaptım.güzel de oldu diyebilirim
bundan 5 yıl kadar önce köyde hep akrabalar böle akşam mısır haşlıyıp tuzlayıp(taneli olarak aynen böle bardakta) yiyorlardı banada hep verirlerdi ama ben sevmez yemezdim daha sonra amerikadan yayıldı bunlar işte
bence tadı kötü nasıl yiyorsunuz ya
Baya tarif yazılmış bende kendimce yapıyorum da ufak bir nokta varki dışarda satılan mısırlar satılan mısırlardan farklı . Uzakdoğuda tarlalardan toplanan altı kapalı mısır gerek bizim aldığımız markette satılanlar fabrika mısırı aynı tadı vermiyor malesef. Bir arkadaşımın falanca marka mısır bayiliği var yazın ondan 2 poşet almıştım bahsi geçen mısırdan. Aynen kaynatınca aynı tadı alıyorduk fakat ne yazıkki bu paket mısırlar perakende satılmıyor. Bayi ( mısır arabası olana ) lere toptan satılıyor.
Mısıranenin yeri demirciler sitesinde aslında biri ile anlaşma yapılabilir yurtdışından getirip marketlere verilebilir satışıda artar fakat bu tüm o mısır arabalarını baltalar bu yüzden yapmıyorlar. Bu işi çıkaran da amerikalılar değil bizzat türkler hatta ünlü siyasi bir kişinin oğlu.
Hadi afiyet olsun.
şimdi bende gittim aldım canım çekti yaptım gayet te güzel oldu TAT mısırdan yaptım
Penguen aldım bu kadar berbat bir mısır olamaz arkadaş.garip bi şekilde tatlıydı diğer mısırlar gibi tatlı değilid.
Ben de aldım.Bu akşam deniycem.Bakalım nasıl olcak.
Biraz önce haşlanmış superfresh mısır aldım.Sos tarifesi hala yokmu :)
ya soslarıda alın marketten niye tarif istiyonuz ki
iyide bunu bende yapıyom...
quote:
Orjinalden alıntı: TheM
iyide bunu bende yapıyom...
Sos yapıyormusun?
internette buldum bitane tadı nasıl bilmiyorum bi deneyin ama
Malzemeler: 50 gr. tereyağı 100 gr. parmesan (rendelenmiş) 150 ml. krema
Yapılışı:
50 gr. erimiş tereyağında 100 gr. parmesan rendesi ve 150 ml. kremayı karıştırarak pişirin ince kıyılmış maydanoz tuz ve taze çekilmiş karabiber ilave ederek birkaç dakika daha pişirip makarnaya karıştırın.
quote:
Orjinalden alıntı: Exhell
ne kadar hocam paketi ?
çikolata soslu deneyin derim
Teşekkürler arkadaşlar, sabah görmüştüm bu konuyu. Dışarı çıkınca SuperFresh dondurulmuş mısır aldım 2.5 TL'ye. Yönergeleri uyguladım ve gayet hoşuma gitti. Bundan sonra bağımlısı olurum ben de. Dışarıda çok pahalı oluyor.
quote:
Orjinalden alıntı: Love You My Angel
quote:
Orjinalden alıntı: Exhell