Malzemeler Dondurulmuş ayıklanmış mısır 2-3 adet küp şeker 1 lt. sıcak su 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı terayağ
Tarifi
Dondurulmuş ve ayıklanmış mısırları kaynatmış olduğumuz suyun içerisine atıyoruz.
2-3 dk. kaynar suda tamamen çözülmüş ve haşlanma aşamasına geçen su içerisine 2 küp şeker atıyoruz.
Yaklaşık 5 dk. yüksek ateşte kaynayan mısırın suyunu süzüyoruz.
Süzülen haşlanmış mısırları tekrar tencereye alarak tereyağ ve tuz ilave ederek kısık ateşte harmanlıyoruz.
Tereyağ ve tuz tamamen harmanlandıktan sonra mısırı oda sıcaklığında yaklaşık 10 dk. kadar dinlendirmeye alıyoruz ve servise hazır.
Not: Tercihen kimyon, pul biber vb. baharatlar ve kaşar peyniri ile kendi tarifinizi oluşturabilirsiniz.
Fotoğraflar
Not: Görseldeki dondurulmuş ve ayıklanmış mısır BİM'in ürünüdür. 450 gr. olan paketi 2,49 TL'dir.
~Tahmini yaklaşık süre yarım saat.
Afiyet olsun.
< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
adminler tatilde diyorlardı değilmiş demek
Tam bu şekilde değil ama buna benzer şekilde birkaç defa denedim, buharlanmış gibi lezzetli gelmedi bana.
quote:
Orijinalden alıntı: albati
Tam bu şekilde değil ama buna benzer şekilde birkaç defa denedim, buharlanmış gibi lezzetli gelmedi bana.
Yapılan çoğu tarif gibi dışarının yerini tutmuyor tabi. Anca nefsinizi köreltir o kadar.
Oo denemek lazım hemen. şöyle sarımsaklı falan da bir sos olursa (sarımsaklı mayonez kullanılabilir) benim ağız tadıma daha çok hitap edebilir.
Buhar etkisi için; Mısırları su koyduğumuz tencere içine, bir yükselti sayesinde su ile temas ettirmediğimiz delikli metal bir kaseye koyarsak, buharda pişmiş/ısınmış ürünü elde edebiliriz.
quote:
Orijinalden alıntı: Nétwork
Bardak Mısır Tarifi
Malzemeler Dondurulmuş ayıklanmış mısır 2-3 adet küp şeker 1 lt. sıcak su 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı terayağ
Tarifi
Dondurulmuş ve ayıklanmış mısırları kaynatmış olduğumuz suyun içerisine atıyoruz.
2-3 dk. kaynar suda tamamen çözülmüş ve haşlanma aşamasına geçen su içerisine 2 küp şeker atıyoruz.
Yaklaşık 5 dk. yüksek ateşte kaynayan mısırın suyunu süzüyoruz.
Süzülen haşlanmış mısırları tekrar tencereye alarak tereyağ ve tuz ilave ederek kısık ateşte harmanlıyoruz.
Tereyağ ve tuz tamamen harmanlandıktan sonra mısırı oda sıcaklığında yaklaşık 10 dk. kadar dinlendirmeye alıyoruz ve servise hazır.
Not: Tercihen kimyon, pul biber vb. baharatlar ve kaşar peyniri ile kendi tarifinizi oluşturabilirsiniz.
Fotoğraflar
Not: Görseldeki dondurulmuş ve ayıklanmış mısır BİM'in ürünüdür. 450 gr. olan paketi 2,49 TL'dir.
~Tahmini yaklaşık süre yarım saat.
Afiyet olsun.
hocam bunlar tatlı oluyor Nedense Şekerlı Gıbı
< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
Beyler şu adım başı ortaya çıkan bardak mısırcıları tavsiye eder misiniz? Hiç almadım da? Paraya değer mi? Bildiğim mısırı bardağa koyup tereyağı ile karıştırmaktan öte bir hali var mı?
quote:
Orijinalden alıntı: TheDark06
hocam bunlar tatlı oluyor Nedense Şekerlı Gıbı
İsterseniz farklı şekillerde deneyin, ben böyle yaptım.
quote:
Orijinalden alıntı: Nétwork
quote:
Orijinalden alıntı: TheDark06
hocam bunlar tatlı oluyor Nedense Şekerlı Gıbı
İsterseniz farklı şekillerde deneyin, ben böyle yaptım.
Sana Lafım Yok hocam Yanlıs Anladın Yanı bole mısırlar ben 1-2 defa denedımde hazır bardaktakıler gıbı olmuyor cok tatlı oluyor Yoksa Tarıf ıyı Yanı
Bir şey demedim bende hocam, her konuda, yemekte, tarifte olduğu gibi dışarıya birebir uymuyor.
quote:
Orijinalden alıntı: albati
Tam bu şekilde değil ama buna benzer şekilde birkaç defa denedim, buharlanmış gibi lezzetli gelmedi bana.
Evde yaptığım bana daha lezzetli geldi ya da ben özenerek yaptığım için öyle zannettim.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme