Şimdi Ara

Barda garson olarak calismak

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
2
Favori
4.063
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Cok canim sıkıliyor bu aralar, freelance yazilimci oldugumdan evde 1-2 saatlik calisma yetiyor.

Hoby olarak turizmde ses ve isik sefligi yapiyordum yazlari(animasyon ekibi)

Bulundugum yerde bu meslegi icra edebilmemin sansi yok. Barmen olarak hem is bulmak hemde bar tecrubem fazla yok, sadece arada sirada misafirlerime pratik kokteyller yaptim. Barmenlikte yapamam.

İletisimim kuvvetli ve enerjik biri oldugundan surekli insanlarla etkilesim icinde bulunan bir meslegi yapmak tercih sebebim.

İckili bir mekanda garsonluk yapmayi dusunuyorum. Her mesleginde zorludugu oldugu gibi bu mesleginde var. Her insanla samimi oldugumdan, oteldeki meydanci sifatindaki insanlarla bile samimiyim. Garsonlar bile yuzlerine bakmiyor malesef. Hianersi oldugu icin cogu sektorde.. Odama cikarken; teknik ekibe, meydanci arkadaslara arada bir elimden geldigince bardan icecek servisi yapiyordum. Sonucta onlarda insan. Gittigim mekanlarda garsonlar vs hep severler, iyi davranirlar. Dostlugum cok oldu.

Ama bu memlekette herkes ben gibi ilimli degil, para veriyolar diye cok acaip birsekilde agresif davrandiklarina bir cok kez sahit oldum. Bu meslegi icra ettigimde bende karsilasicam bu gibi durumlarla. Sorun degil benim icin, iletisim ve psikiyatri konusunda kitap, egitim, seminerlerle cokca zaman gecirdim. Tedavi edemesemde; insanlarla konustugumda bir rahatsizligi varsa bunu sezebiliyorum. Alkollu, kendinde olmayan veya baska madde kullanmis insanlara nasil yaklasacagim konusuda hem teorik hemde tecrube olarak bilgim var.

Amacim; can sikintimi gidermek, yeni insanlarla tanismak ve haliyle maddi olarakta bos vaktimi degerlendirmek.

Buna deger mi degmez mi tam olarak bilmiyorum, barda garson olarak calismali miyim?

İnsanlarla surekli diyalog icinde olacagim baska işlerde olabilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Sanal Bilim Adami

Cok canim sıkıliyor bu aralar, freelance yazilimci oldugumdan evde 1-2 saatlik calisma yetiyor.

Bulundugum yerde bu meslegi icra edebilmemin sansi yok. Barmen olarak hem is bulmak hemde bar tecrubem fazla yok, sadece arada sirada misafirlerime pratik kokteyller yaptim. Barmenlikte yapamam.

İletisimim kuvvetli ve enerjik biri oldugundan surekli insanlarla etkilesim icinde bulunan bir meslegi yapmak tercih sebebim.

İckili bir mekanda garsonluk yapmayi dusunuyorum. Her mesleginde zorludugu oldugu gibi bu mesleginde var. Her insanla samimi oldugumdan, oteldeki meydanci sifatindaki insanlarla bile samimiyim. Garsonlar bile yuzlerine bakmiyor malesef. Hianersi oldugu icin cogu sektorde.. Odama cikarken; teknik ekibe, meydanci arkadaslara arada bir elimden geldigince bardan icecek servisi yapiyordum. Sonucta onlarda insan. Gittigim mekanlarda garsonlar vs hep severler, iyi davranirlar. Dostlugum cok oldu.

Ama bu memlekette herkes ben gibi ilimli degil, para veriyolar diye cok acaip birsekilde agresif davrandiklarina bir cok kez sahit oldum. Bu meslegi icra ettigimde bende karsilasicam bu gibi durumlarla. Sorun degil benim icin, iletisim ve psikiyatri konusunda kitap, egitim, seminerlerle cokca zaman gecirdim. Tedavi edemesemde; insanlarla konustugumda bir rahatsizligi varsa bunu sezebiliyorum. Alkollu, kendinde olmayan veya baska madde kullanmis insanlara nasil yaklasacagim konusuda hem teorik hemde tecrube olarak bilgim var.

Amacim; can sikintimi gidermek, yeni insanlarla tanismak ve haliyle maddi olarakta bos vaktimi degerlendirmek.

Buna deger mi degmez mi tam olarak bilmiyorum, barda garson olarak calismali miyim?

Tamamını okumadım ama tecrüben yoksa işin gerçekten zor.Baya bi ezilirsin ilk başlarda.Biraz zekiysen vede elin çabuksa hemen alışırsın

• KrautForKdy kullanıcısına yanıt
    Dostum bu konuyu biraz daha açar mısın? Çalışacağım yer çok büyük olmasını tercih etmem, 2-3 eleman(garson) olur. Elime 3-4 tane bira bardağı alabilirim, daha fazlası için kule yaparım ama kulenin düşme tehlikesi var
  • Sanal Bilim Adami S kullanıcısına yanıt
    küçük yerlerde işin gerçekten çok daha zor.Yeni olduğun için diğer çalışanlar seni ezmeye çalışırlar ve üzerinde baskı kurarlar.Patronlar da seni yenisin diye doğal olarak yetersiz vs. görür.Tabi insanların kişiliklerine göre değişir ama turizm genel olarak böyle.ama illaki küçük mekan istiyosan da iyi bi tanıdığının mekanına gitmeni tavsiye ederim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sanal Bilim Adami

Cok canim sıkıliyor bu aralar, freelance yazilimci oldugumdan evde 1-2 saatlik calisma yetiyor.

Garsonluk yada barmenlik çekilecek dert değildir emin ol mekandaki dj in bile getir götürünü yaparsın ha ama dersenki güzel küçük bi pub var vs oralara gir derim öyle yerlerde calışan çok arkadaşım var bara oturur sigarasını yakar birasını içer, müşteri gelince bi menü verir bi kaç bira mısır getirir götürür vs bunun yanısıra çok kız kaldıran bilirim öyle yerlerde.

• quote:

Orijinalden alıntı: KrautForKdy

küçük yerlerde işin gerçekten çok daha zor.Yeni olduğun için diğer çalışanlar seni ezmeye çalışırlar ve üzerinde baskı kurarlar.Patronlar da seni yenisin diye doğal olarak yetersiz vs. görür.Tabi insanların kişiliklerine göre değişir ama turizm genel olarak böyle.ama illaki küçük mekan istiyosan da iyi bi tanıdığının mekanına gitmeni tavsiye ederim

Dostum, öyle ezmek falan sıkar biraz. Burası istanbul gibi büyük bir yer değildir. Geleni gideni, bellli yaş aralığın arasındaki neredeyse herkesi tanırsın, Çarşıya pazara çıktığımda selam vermediğim zaman hiç olmamıştır. 10 dakkalık yolu 1 saatte gitmeme neden olmuştur. 200.000 nufuslu bir yerde yaşıyorum ama gel genç olarak istediğin kişiyi göster, sana kim olduğunu saniyesinde bulurum.

Kıl insanlar var tabi ama işe girdiğim yerde ezmezler, üstüne yardımcı olurlar. Burası Trakya sonuçta. Hata yaptığım zaman yerine göre azar işitebilirim ama tutupta ezmek gibi bir durum olacağını pek sanmıyorum. Daha önce bir kaç iş görüşmesini, daha doğrusu görüşme olmadan once garson arkadaşla oturup konuştuk. Eksilerini artılarını, ne yemek yediklerini, sosyal haklarını izinlerini, memnun olup olmadığını, patronun nasıl biri olduğu hakkında uzun uzun bilgiler verdiler. Bizim buralarda sanmıyorum öyle bir şey olacağını, çünkü biz birbirimizi idare ederiz, 2 gün sonra bana " ben kızla buluşcam benim yerime baksana 2-3 saat diyecek" sonuçta. Yalnız kaldığım için "Evin lazım bana 1-2 saatliğine" diyecek.

Ezme olaylarını daha çok ırkçılık yapanlar yapıyordu, Doğuluların hakim olduğu yerde Türkler çok eziliyor. Türklerin olduğu yerinde Doğulular ya işe alınmıyor yada eziliyor.

@derindarbe200

Öyle bir mekan düşünüyorum, ya çok işlek bir mekana giricem(popüler), ya sessiz sakin bir mekana, yada canlı müzik yapılan bir mekana girecem.

• up
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    kiz olmak nasil bir duygu?
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

• < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence barmenlik daha iyi, garsonlukta sırf getir götür yaparsın ama barmenlikte daha çok insanlarla diyalog halinde olursun, çünkü oraya yalnız gelip bir sürü insan muhabbet eder seninle.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hero-

Bence barmenlik daha iyi, garsonlukta sırf getir götür yaparsın ama barmenlikte daha çok insanlarla diyalog halinde olursun, çünkü oraya yalnız gelip bir sürü insan muhabbet eder seninle.

Barmenlik Tecrübem yok malesef. Kimsede oturmuş mekana tecrübesiz barmen almaz.
  • Kardeşim herkes bu işe başlayarak ve yıllar geçerek tecrübe kazanır, sende yardımcı olarak başlarsın işi kaptıkça artık kendi başına da işi yapmaya başlarsın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hero-

Kardeşim herkes bu işe başlayarak ve yıllar geçerek tecrübe kazanır, sende yardımcı olarak başlarsın işi kaptıkça artık kendi başına da işi yapmaya başlarsın.

Surekli bu meslegi yapmayacagim ama belki barmen yardimcisi olabilir dedigin gibi

• Up

• Hangi ilde yaşıyorsunuz bilmiyorum ama gece klüplerinde çalışmayı deneyin, diskolarda konser veren işletmelerde tutunmayı deneyin. Sizin güvenilir biri olduğunuza kanaat getirirlerse kısa sürede yanlarında da yer edinirsiniz. Çalıp çırpmayın, surat asıp kızmayın. Büyüklerinizden doğrusunu öğretmesini isteyin , birşeyler kapın. Zaman içinde alışıp daha rahat edersiniz ve saygınlık kazanırsınız. Bu para ve kadın demektir. Gerisi sizin tercihiniz ne yapaxağınıza kararı en iyi siz vericeksiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: M`Shinoda

Hangi ilde yaşıyorsunuz bilmiyorum ama gece klüplerinde çalışmayı deneyin, diskolarda konser veren işletmelerde tutunmayı deneyin. Sizin güvenilir biri olduğunuza kanaat getirirlerse kısa sürede yanlarında da yer edinirsiniz. Çalıp çırpmayın, surat asıp kızmayın. Büyüklerinizden doğrusunu öğretmesini isteyin , birşeyler kapın. Zaman içinde alışıp daha rahat edersiniz ve saygınlık kazanırsınız. Bu para ve kadın demektir. Gerisi sizin tercihiniz ne yapaxağınıza kararı en iyi siz vericeksiniz.

Surekliligini dusundugum bir is degil. Paraya ihtiyacim yok. Sadece ortan olsun

• yeterince ortam var merak etme. Aklına gelmeyecek şeyler dönüyor.
  • Öncelikle bu işleri küçümseme sebebini anlamıyorum.Bu gibi işler boş vakitlerinde para kazanırsın ama burnundan gelir.
    Ayrıca tecrüben yoksa yandın.Sakın restoranda çalışma.Çünkü her türlü ayak işini yaparsın.Bar disko gibi yemeksiz yerlerde takıl.
    Barmen yardımcısı olmanı tavsiye ederim.Diğer türlü tepsiden bardaklar düştü mü tüm gün beleşe çalışırsın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: satıcı12

Öncelikle bu işleri küçümseme sebebini anlamıyorum.Bu gibi işler boş vakitlerinde para kazanırsın ama burnundan gelir.
    Ayrıca tecrüben yoksa yandın.Sakın restoranda çalışma.Çünkü her türlü ayak işini yaparsın.Bar disko gibi yemeksiz yerlerde takıl.
    Barmen yardımcısı olmanı tavsiye ederim.Diğer türlü tepsiden bardaklar düştü mü tüm gün beleşe çalışırsın.

Dostum küçümsemiyorum tabi. Burnundan gelme olayı, bir işi severek yapmıyorsan olur ancak. Severek yaptığında 1-2 olumsuzlukta sıkıntı yaşamazsın. Hiç bir Turizm tecrübem yokken; baktım millet tatil yapıyor. Bende hemen bir fikir uyandırdı. Bunlar tatil yapıyorda, tatili organize edenler ne yapıyor? Mutlaka orada bir çalışan olmalı sonuçta. Sonrasında iş ilanlarından şartlara, yapabileceğim işlere baktım. Elektronik bilgim var, hobi olarak DJ'lik ve organizatörlük yaptım. DJ ilanlarıda çoktu ama Otel DJ'Liğinde tecrübem yoktu, bir kaç telefon görüşmesi yaptım ve İşi telefonda aldım. Hemen sırt çantama 2-3 parça kıyafet, gittim Antalya'ya, Gittiğim gibi iş başı, otel vs tanıtıldı yapacağım işler tanıdıldı, işe DJ olarak girdim. İŞ göründüğünden çok ağırdı, bilgim var ama sonuçta tecrübe yok. 1 hafta boyunca provasız Show yaptım, hatada yaptım, hatasızda geçti ama bir şekilde öyle böyle derken o işi yapmış oldum. Sonraki dönemler ise SES ve ışık şefliği yaptım.

İşin özü; otelde para verip konaklayanın sahip olduğu bütün haklara sahip olarak(yeme içme, havuz, deniz, yatış vs) hepsini ücretsiz olarak yapabildim ve üstüne para aldım.

Buradaki gece mekanları tanıdıktır, mutlaka muhabbetimiz olmuştur. Gider oturur takılırım kafama göre, mutlaka ikramları olur. Ordaki ortamı, garsonların neler yaptığını, ne işler karıştırdığını muhabbet sohbet arasında hep tecrübe ettim. Her gece mekana gidip para harcamak bana sıkıntı verir. Ben gece mekanlarından malesef keyif almıyorum. Ciddi ciddi keyif almıyorum hemde, Haftada 3 kez canlı müzik, haftada 2 kez yemek müziği(canlı) 2 hafta içine yayılmış olarak, samba, ortanyel, ilizyonist, türk gecesi, gala and night, beach party, rainbow party, white party, normal showlar, normal disko, bir sürü ismini bile unuttuğum abuk subuk organizasyonları rutin olarak 3 sene boyunca izlemek.. İnsanı gerçekten sıkıyor.

Keyif almadığım bir şeye para vermem ama ekmeğini yiyebilirim. Sonuç olarak bir barda garson olarak çalışmayı düşünüyorum, yakında işe başlarım büyük ihtimal. Amaç ise; sırf can sıkıntım gitsin, yeni insanlarla tanışayım. Sonuçta gece mekanına pek gitmediğim için, oralara takılan insanlarlada pek işim olmamıştır.

• Yarin 2-3 mekanla is gorusmesi ayarladim. Bakalim olumlu olacak mi

• İse basladim 3 gun oldu. İstedigim gibi rahat bir iş buldum. Gunduz 3-4 gibi bazen 12de kisacasi yorgunluguma gore ben aciyorum. Bazense ben acmiyorum aksama geliyorum.

Bari acip; muzigimi aciyorum yerleri supurup, mekani duzenliyorum. 30 dakkami aliyor ortalama.

Sonra icecegimi cerezimi alip pc basina veya cam kenarindaki masama gecip telefonla ilgileniyorum. Musteri gelirse biralarini verip tekrar masama gecip icecegimi yudumluyorum.

Mekan ufak oldugundan cok iş yok. Tek kisi getiyor. Geceleri ise eglence oldugundan 3 veya 4 kisi ilgileniyoruz bazende 2 kisi ilgilendigimiz oluyor.

Yerine gore barmen, yerine gore dj-muzisyen yerine gore garsonum ama diger mekanlara nazaran daha hafif ve rahat isim.var(yiyecek-icecek sınırsiz alkol dahil)

Mekan ise 80 kisi kapasiteli ufak bir yer. Dun aksam can sıkıntisindan omeglede takildim. :D

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.