Şimdi Ara

Banyo yalıtımı ve klozet montajı hk.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
2
Favori
2.366
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamun aleyküm arkadaşlar,


    banyomuz tadilata giriyor.


    Ustamız uzun vadede sorun yaşamamak için zemine yalıtım yapın dedi. 150-200 TL bir ek masrafı olacak, çok bir şey değil diye daha sonra kırım yapmamak adına hadi yalıtımı da yapalım dedik.


    Ancak şöyle bir durum var, klozeti takarken sadece silikonla yapıştırırız diyor, delik delersek yalıtımın anlamı kalmaz diyor. Bu noktada kafam karıştı açıkçası. Delik delip izolasyonda yara açmak mı delmeden dengesiz olma ihtimalini göz önüne almak mı? Ya da delerek izolasyonu halen sağlam bırakmanın yolu yok mudur?


    Bu işi nasıl yapmalıyız, yorumlarınızı rica ediyorum.




  • Öncelikle merhaba, evet özellikle bir apartmanda oturuyorsanız banyo tadilatı esnasında sürme yalıtım uygulamanız çok faydalı olacaktır.Tadilat sonrası aşağı kata su aktı diye tekrar masraf yapmaktan kurtulursunuz.Şimdi önce yalıtımla ilgili bir kaç tavsiyede bulunmak istiyorum daha sonra da klozetle ilgili sorunuza kendimce bir yanıt vermeye çalışacağım.


    Sürme yalıtımı sadece yere uygulamak yerine duşakabinli bir banyonuz varsa, duşakabinin montajlı olduğu duvarlarada sadece duşakabin genişliği kadar bile olsa uygulatırsanız daha faydalı olacaktır(Örnek:90x90 duşakabinin duvar yüzeylerinden de ileride derz arasından suyun girip hep yapıştırıcının mukavemetini kaybetmesini engelleyecektir hem de banyonun o duvarının arkasında oda vb var ise terleme veya ıslaklığı engelleyecektir.Bunun dışında özellikle köşelere ve yerlerdeki kenarlara duvar birleşim noktalarına yalıtım bandı çektirip bandın üzerine sürme yalıtım yaptırırsanız daha faydalı ve daha kalıcı olur.Cünkü sürülecek sürme yalıtım da sonsuza kadar koruma sağlayacak bir katman değil ve özellikle sıcak-soğuk ısı değişimlerine zarar görebilir.(Yalıtım bandı farklı markalar tarafından üretiliyor,Weber marka sitesinden link koydum(https://www.tr.weber/su-yalitim-sistemleri/astarlar-ve-yardimci-malzemeler/weber-kosebant-100120) ama Türkiyede de üreten bir çok marka var,fiyatına göre istediğinizi seçebilirsiniz.Ancak fiyatları biraz tuzlu olabilir:). )Sürme yalıtımda da tam elastik, yarı elastik gibi sürme yalıtımlar kendi içinde çok çeşitliler bu yüzden 80-90 liraya yarı elastik malzemeler de var 250 liraya tam elastik malzemeler de var.Ustanıza bunu sorun.Sıcak soğuk değişimlerine yarı elastik malzemeler tam elastik malzemeler kadar uzun ömürlü olmazlar.Sürme yalıtımı mutlaka 2 kat ve katlar birbirinin dikine olacak şekilde uygulatın.Sürme yalıtımlarda uygulama sonrası 24-48 saat kürleşme olmadan seramik uygulaması yapılması önerilmez.Yani sabah yalıtımı sürüp öğlen seramik uygularım diyen usta olursa bu konuyu danışın.


    Sürme yalıtım doğru şekilde uygulanırsa çok çok uzun süreler hiç başınız ağrımaz ancak uygulamanın iyi yapılması gerekir kısaca.Yoksa ha sürme yalıtım ha direk fayans döşenmiş pek farkı olmaz.Zaten fayans ve derz dolgu sizin ilk koruyucu katmanınız ve en önemli katmandır, eğer burada bir kaçak olur ise sürme yalıtım devreye girecek.


    Diğer konu ise klozeti eğer tadilat aşamasında iseniz ve gömme rezervuar ile birlikte asma klozet alma şansınız var ise yani banyo müsaitse asma klozet kullanırsanız tuvalette yer zemini komple boş ve yalıtımla birlikte tamamen boşluksuz deliksiz bir yüzey olarak kalır ve bu şekilde de hiç bir sorun yaşamazsınız.Ancak Asma klozet alma şansınız yoksa normal klozet ustanın dediği gibi delmeden silikonla takılamaz mı tabiki takılır.Ancak klozetlere oturup kalkarken tuvalet illaki yere sabit olmadığı için size bir acaba?? durumu yaşatabilir.Ama bu şekilde klozet kullanan da bir çok ev var ustalar sabitlemediği için.Onu da usta kendisi etrafından silikonla yapıştırarak yere sabitleyeceğini belirtmiş.Şimdi usta eğer klozetin etrafını silikonla dönecekse deleceği delikler zaten silikon çekeceği yerin içinde kalacak, tuvalette de etrafı komple itfaiye hortumuyla yıkamıyorsanız oraya su gitmesi çok zor.

    Banyo yalıtımı ve klozet montajı hk.

    Ustanın açacağı delikle bu şekilde klozetin yanından iki delik olacak.Eğer budeliği açtıktan sonra klozeti oturtup etrafına silikonu çekerse buraya zaten normal şartlarda su gelmesi zor.Ama seçim yine sizin, buraya su gelir benim banyomda o yüzden silikonlu kalsın derseniz o da bir seçimdir.Civataların altlarına da iyi bir basket koyup sıkınca su geçişi oldukça zor olur, yani suyun kaçması için klozetin alt kısmını basınçlı suyla yıkamanız lazım.Ama ben deneyeyim derseniz şimdilik silikonla bırakıp sonra rahatsız olursanız matkapla delip civatayla da tutturabilirsiniz.



    Ya da önce deliği delip, sonra deliğin içini de komple silikon doldurup dübeli oturtturur ve sonra sıkarsınız ama hiç bir şey tabiki tamamen düz deliksiz yalıtım kadar iyi olmaz diye düşünüyorum.


    Bunlar kendi görüşlerim, mutlaka işinin daha ehli bir ustayla oturup konuşmak ve seçenekleri değiştirmek oldukça sağlıklı olacaktır.





  • Taarruzcu T kullanıcısına yanıt

    Hocam detaylı yanıt için çok teşekkür ederim.


    Sürme yalıtım konusunda çok değişik fiyatlı ürünler gördük. Sütlü dedikleri üründen alacağız, 20kg katı, 6lt sıvı olanlardan. Ama tabii ki dediğiniz gibi farklı fiyat gamlarında ürün var. 150 TL civarı bir ürün alacağız ama elastik/yarı elastik olayına dikkat edeyim dediğiniz gibi. Ona göre bi 50TL fazla vermekte çok sıkıntı olmaz.


    Pah bandı diye geçiyormuş. 10 metre yetecek gibi duruyor şanslıyız. 150TL civarına bulabiliyorum gibi duruyor. Ustaya da soracağım ama şu ürün işimizi görür değil mi hocam? Weber Köşe Bant 100, Yalıtım Bantı 10 Mt Fiyatları ve Özellikleri (n11.com) Fiyatı iyi geldi ancak daha uygun, bu da olur dediğiniz 10 metrelik ürün falan varsa ona yürüyebiliriz.


    Umuyorum ki ustamız da çıkıp gereksiz boşver falan demez çünkü genelde usta işleri böyle oluyor bilirsiniz siz de. Ayrıca duşakabin arkası benim de aklımdaydı. Ben de açıkçası sadece zemine değil de banyo genelinde en azından yerden 20-30cm yukarı yapalım diyecektim. Tabii ki duşakabin arkasına full yapmak çok daha iyi olacak.


    Klozeti asma pek istemedim hocam çok güvenli bulmuyorum. Taşıdığı yük açısından çok sıkıntılı değil ama bizde montajlar çok iyi yapılmıyor sanırım ki daha önce yerinde oynayan klozetlere denk geldim. Bu korkutuyor açıkçası.


    Esasen bizim tuvalette yere su neredeyse hiç gelmez hocam. Öyle halı yıkama vs... gibi durumlar olmadığından ve banyoda duşakabin olduğundan anca Allah korusun taşma durumu olursa sıkıntı olur. Ancak tuvaletten sızıntı, kada denilen zımbırtıdan kaçırma falan gibi şeyler yaşanıyor mu ondan korkuyorum asıl. Yani bizim hiç görmediğimiz alan olan klozetin altında bir işler dönerse diye korkum. Bu noktada yorumunuz olabilir mi?





  • Rica ederim,bu tarz işlerde dediğiniz gibi biraz ustanın eline kalınca öyle olur böyle olmaz vb. şeyler olabiliyor.


    Klozet dediğiniz gibi asma klozetlerde montaj ve taşıyıcı kısım kaynaklı korkutması doğal o yüzden illaki asma klozet olmasına da gerek yok, zaten siz de söylemişsiniz tuvalette öyle çok her yeri göl haline gelmeyeceği için normal klozet delinerek montaj yapıldığında pek imkan olacağını zannetmiyorum suyun aşağı veya başka bir yere kaçması için.Sonuçta asma veya norma klozet herkesin zevkine göre.


    Klozet kada bağlantısı için çoğu yeni klozette kada bağlantısında şu şekilde contalar oluyor ve contalar gerçekten iyi yalıtım sağlıyor.Aradaki mesafe iyi ayarlanır ve güzelce oturtturulursa kada kısmından su kaçağı pis su kaçağı olması pek muhtemel değil.Şöyle bir ihtimal olabilir mi derseniz; klozet arkadan çıkışlı ve yere sabitlenmedi yani delinmeden silikonlandı ve ağır biri de klozete oturup kalkarken bir şekilde klozet hafifçe yerinden oynadı.Belki o zaman eksenden kayma kaynaklı sızıntı olur ama o da çok rahat farkedilir ve sizi de rahatsız eder kokuyla vb.Yani klozetin bağlantısı kaynaklı pek bir sorun yaşayacağınızı düşünmüyorum.

    Banyo yalıtımı ve klozet montajı hk.



    Ben de yakın zamanda kendi banyomu tadilat yaptırdım.Banyoda kullanmak için ben de internetten pah bandı aldım.Onu uyguladım her köşeye.Ben biraz fazla abarttım belki, her köşeye uygulamıştım.Ama asıl önemli olan yer zaten ıslak alan yani duşakabin yüzeyleri vb. gibi.Zaten benim ilk başta konuştuğum ustalar da ''abi gerek yok,boşver derzden aşağı su inmez zaten vb dediği için yalıtımı kendim uygulayıp seramiği yaptırtmıştım.Ustaya sen duvardaki fayansları kır, ince sıvayla düzelt ben yalıtım yaparım sonra sen seramiği döşersin diye belirtmiştim.''


    Kendi banyomdan bir kaç fotoğraf da koyuyorum.Köşelere yalıtım bandını çekip sürme yalıtımla da üzerlerinden file kısımlarından geçmiştim.Benim banyoda duşakabin duvarının arkasındaki odada duvarda terleme oluyordu hafif nemlenme oluyordu o yüzden ben de duvarlara komple uyguladım yalıtıımı.Sonuç olarak da çok memnun kaldım.Açıkçası ben kendi banyomda Weber marka yalıtım bandı kullanmadım, ama Weber çok iyi markadır.O yüzden sorun çıkartacağını düşünmüyorum.Ben internetten QIS diye Türkiyede üretildiğini sonradan öğrendiğim bir yalıtım bandı almıştım, onu da sırf 50 metre uzunlukta diye aldım çünkü sonradan diğer banyolara da tadilat yaparken kullanırım diye stok tutmak istedim açıkçası.Ben sürme yalıtımda Weber kullanmıştım kendi banyom için, Weber Dry SS10 kullanmıştım sizin dediğini gibi 10kglık beyaz süt gibi bir sıvıya 20kglık toz karıştırıp uyguladım.Tam elastik, su deposu ve içme suyu deposu hatta havuz kullanımına uygun bir malzeme, ben biraz abartıya kaçtım açıkçası sürme yalıtımda.(Antalya 'da 270TLye almıştım ama sonradan Sika marka veya KYK marka yine tam elastik çok daha ucuzlarını da gördüm yapı marketlerde, o yüzden iyi bir araştırmayla ucuza kapatmanız da çok zor olmaz.)



    Banyo yalıtımı ve klozet montajı hk.
    Banyo yalıtımı ve klozet montajı hk.


    Duvarlara sürülen yalıtım malzemesi kuruyunca duvarlarda böyle yeşilimsi renk bıraktı (soldaki resimde kurumuş yalıtım ve yalıtım sürülmemiş duvar farkı zaten belli oluyor) ve duvarlar sanki taş gibi oluyor siz de uygulandıktan sonra anlayacaksınız demek istediğimi.


    Antalya'da yaşasaydınız 10metre benden hediye verirdim size bandı 😂😂 hazır elimde bol varken.Bant konusunda da belki lokal hırdavatçılarda metre usulü de satılıyor olabilir pek hakim değilim.Sonuçta kendi evinizde tadilat yaptırıyorsanız üstünkörü yaptırıp sonra başınızın ağrımasındansa başta 200-300 fazla verip sonradan rahat etmek çok daha mantıklı ve konforlu olur.





  • Çok faydalı bir konu olmuş. İlerde ben de tadilat yapacağım,lazım olacak. Teşekkürler. Arif’in Manchester’a attığı golü ararken bu konuya geldim 😁
  • Taarruzcu T kullanıcısına yanıt

    Dün usta ile tekrar görüştüm. Duşakabinin arkasına da yaparız tabi ama pah bandına gerek yok dedi. Duvardan 10cm kadar yukarı doğru çıkacağım yalıtımı dedi.

    Diyor ki duvardan su kaçağı çok mümkün değil, olsa olsa musluk arkasından kaçak olabilir. Genelde sorun bu dedi. Zeminde ise suyun durma durumu olduğundan, oradan kaçak daha fazla mümkün.


    Şu klasik youtube videoları var ya mükemmel tadilat vs... gibi (ama Türk olan videolar değil, bizim ustalar mükemmel nedir pek bilmezler) onlarda görmüştüm. Adamlar musluk arkaları, duş başlığını taktıkları vidalar vs... hepsini senin de yukarıda yazdığın gibi dubellerini silikonlayıp falan takıyorlar. Esasen böyle takılırsa duvardan kaçak ihtimali bence de çok büyük ihtimal değil gibi.


    Eğer çevredeki nalburlarda metre hesabı bulabilirsem duşakabinin biraz dışına da taşabilecek şekilde 100x100 yere, 2 metre de yukarı doğru duvara olacak şekilde 4 metre alırım. Al usta bunu yapıştır derim işi yaparken. Bulamazsam da kendi haline bırakıcam gibi. Zaten şu zamana kadar yalıtım yoktu ve 20 senelik bina. Çok şükür sıkıntı hiç olmadı. Tabii ki şunu da belirtmek lazım ki gömme bir küvet vardı ancak küvet kapatılacağından ve tavan yüksekliği 210cm olduğundan ötürü duşakabini teknesiz aldık ve direk yere monte edeceğiz. Bu sebeple riski arttırdık, bunu da mümkün olduğunca göz ardı etmeyeceğim. Duşakabin altı ve arkasına bol bol sürdüreceğim malzemeyi :)


    Ayrıca kürleşme işini de, işe Cuma başlayıp, Cumartesi-Pazar sokağa çıkma yasağında dinlenmesini sağlayıp halledeceğim. Usta da gerçi bir gün sürer ertesi gün yaparız demişti ama o iş tahminime göre akşam sürme sabah işe başlama olacağından böyle ayarladım.


    Klozet konusunda da silikonu altına ve iç kısmına dışarı da taşacak şekilde bol bastırıp iyice yapıştırmayı düşünüyorum. Esasen kada'nın o koca contasına çok güveniyorum ve yeri de delmekte sıkıntı görmüyorum ama usta'da senin dediğin gibi, eğer sıkıntı olursa daha sonra delip vidalarız istersen dediği için en azından böyle bir deneyelim diyorum bakalım.


    Çok teşekkürler verdiğin fikirler için. Bedava pah bandı kadar faydalı oldu :)





  • Tekrar merhaba arkadaşlar,


    harika bir site buldum. Oturduğum yere 15 dakika yürüme mesafesinde olduğundan ötürü gidip kendim alacağım ama telefonla falan da görüştüm inanılmaz yardımcılar.


    Şöyle dediler telefonda, tam esnek malzeme de elimizde var isterseniz alın ama tam esneği teras vs... yerlerde öneriyoruz. Özellikle yüksek m2'lerde. Ama düşük m2'de yarı elastik kullanmanızda sakınca yok.


    Ayrıca, pah bandı çoğu aynı yerde üretiliyor, farklı marka isteğe göre basılıyor dediler. Ellerinde Weber'de var. Ki fiyatı harika, 10 metresi 80TL. Ancak izoteks mi ne bir markadan bahsetti, bundan alırsınız bir farkı yok dedi. Gelin burada yardımcı olalım dedi, hatta 100 metrelik üründen keserek veriyorlar. Bunun üzerine uygun fiyatından ötürü (11 metreyi 70-80TL'ye alacağım gibi) pah bandı yaptırmaya tekrar karar verdim.


    Yine de internet üzerinden alacak arkadaşlar için aşağıya link bırakıyorum konuya. Fiyatlar çok iyi, bahsettiğim marka ürünler internette yoksa bile bunları alsanız yine kar edersiniz. (Ben elden alacağım için kargo ücretlerini bilemiyorum tabi. Üyelik dahi yapma ihtiyacım olmadı şu aşamada).


    Pah Bantı – F.Willich Köşe Bant 120, Yalıtım Bantı – 10 metre | Yapıda Ne Varsa - Su Yalıtımı Enjeksiyon Uygulama, Yapı Kimyasalları, Shingle (yapidanevarsa.com)


    Weber DRY SS 7 EASY 20+6 KG | Yapıda Ne Varsa - Su Yalıtımı Enjeksiyon Uygulama, Yapı Kimyasalları, Shingle (yapidanevarsa.com)





  • @Taarruzcu ürünü gittim aldım ama aklıma takıldı. Her ne kadar aynı ürün dedilerse de sizdeki durumu da öğrenmek istedim.


    Benim beklentim ürünün orta kısmında markanın olduğu kısımda esnek lastik gibi bir bölüm falan olmasıydı ancak bu bildiğin tekstil ürünü gibi duruyor.


    2 resim ekliyorum, ürünlere bir bakar mısın hocam ürün böyle bir şey mi gerçekten? yakın çekim resimde ışığa doğru tuttum, arkadan elim gözüküyor baklava yufkası gibi Banyo yalıtımı ve klozet montajı hk. 


    Banyo yalıtımı ve klozet montajı hk.


    Banyo yalıtımı ve klozet montajı hk.




  • Benim kullandığım bandın ortası ilk söylediğiniz yani bildiğiniz plastikten gibi, bu sizin aldığınız biraz daha örtü gibi bir malzeme.Bendekinden farklı yani.

  • Banyo yalıtımı ve klozet montajı hk.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Taarruzcu

    Benim kullandığım bandın ortası ilk söylediğiniz yani bildiğiniz plastikten gibi, bu sizin aldığınız biraz daha örtü gibi bir malzeme.Bendekinden farklı yani.

    Eyvallah hocam. Ürünü değiştirdiler.


    Banyo yalıtımı ve klozet montajı hk.
    Banyo yalıtımı ve klozet montajı hk.




  • Silikonla yapıştırdık klozeti, bir sorun görünmüyor.


    Pah bandını yapamadı usta, düştü etti falan bir şeyler oldu. Benim elimde olsa yapıştırır uğraşırdım ama salla dedim kasamadım fazla. 80₺ çöp oldu ama tadilat işine bir girince tuvalet, lavabo vs... ihtiyacı devreye giriyor, bir an önce bitsin istiyorsunuz. Umarım sürdüğü yalıtım yeterli olur. Zaten yalıtımı da tam elastik aldık, sorun olacağını sanmıyorum.

  • N'Clean Tile Master Silikonlu Derz Dolgu krem bu ürün kesinlikle krem renktedir.Kesinlikle leke tutmaz.Çabuk kurur çatlamaz kimseye ihtiyaç duymadan uygulanır derzleri doldurur ve slikon ile onarır

  • EYVALLAH

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.