Şimdi Ara

Bandırma Çözülemeyen Routing Problemi (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
173
Cevap
2
Favori
7.423
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: eminjr


    Bahsettiğim problem özellikle upload sırasında gerçekleşiyor.

    Sizde qos ayarlanmamış halinde düzelme oldu mu? Aynı sorunu ben de yaşıyorum.


    Bandırma Çözülemeyen Routing Problemi


    Bandırma Çözülemeyen Routing Problemi




    Bandırma Çözülemeyen Routing Problemi




  • bu mesaj silindi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-358424EDC -- 16 Ekim 2021; 12:10:26 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • loper343 L kullanıcısına yanıt

    Qos ayarlarından uploadı 7.9 mbite sınırlayınca Uploaddaki sıkıntı çözüldü evet. Bu arada Turk.net bir çözüm üretemedi probleme çünkü Türk Telekom ekipleri bunu bir problem olarak görmüyor. Drahmizm arkadaşımız da aklıma hala çok yatmasa da bunun normal olduğunu söyledi. Turk telekom 100 mbit kullanan birini tanımadığım için ondaki durumu da bilmiyorum. O yüzden uğraşmaktan vazgeçtim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • loper343 L kullanıcısına yanıt
    Merhaba, oluşturduğunuz destek kaydına istinaden teknik uzmanlarımız ve saha ekipleri gerekli kontrolleri yaparak size bilgi verecektir. Sorunun çözüm sürecinin uzaması durumunda benimle iletişime geçebilirsiniz.
  • Merhaba, yaşadığınız sorunu teknik uzmanlarımızın ve network ekiplerimizin kontrol edebilmesi için test sonuçları ile birlikte www.turk.net/oim sayfamızdan performans sorunu statüsünde destek kaydı oluşturabilir misiniz?
  • eminjr E kullanıcısına yanıt

    100mbps üstü görenler nasıl görüyor keşke anlayabilsek. 100mbps üstü göremeyenlerde Türk Telekom, Türknet, Millenicom fark etmeksizin bu bufferbloat sorunu var gibi gözüküyor. Ben de Türk Telekom kullanan arkadaşlardan rica ettim onlarda da bufferbloat yüksek çıktı. İlginç olan Türknet'e geçmeden önce bufferbloat problemim yoktu. Ya sadece 100mbps pakette bu sorun yaşanıyor ya da Türknet'e geçiş yaptığımda bir şeyler değişti.

  • TurkNetDestek kullanıcısına yanıt

    Destek kaydını oluşturduğum gün arayıp, hattınızda sık sık kopmalar görüyorum Telekom'a bildirdik dediler. Bugün ise altyapısal herhangi bir problem yaşamadığınızı ve hattınızın sağlam olduğunu tespit ettim diye dönüş yapıldı. Ping, bufferbloat ve hız değerlerinde herhangi bir değişiklik yok. Zaten bu sorun muhtemelen sizden kaynaklanmıyor o yüzden çözüm bulabileceğinizi sanmıyorum. Sadece routingi değiştirerek ping sorununa çözüm bulabilirsiniz.

    Statik ip almak istiyorum fakat alamıyorum dün destek kaydı açtım. Destek kaydı dün ve bugün olmak üzere 2 kez güncellendi. İkisinde de müşteri hizmetleri aynı şeyi diyor "Gerekli kontroller sağlandıktan sonra size dönüş yapacağız". Parasını verip alacağım bir hizmeti sağlamak bu kadar zor olmasa gerek.



    Bandırma Çözülemeyen Routing Problemi




  • loper343 L kullanıcısına yanıt
    Merhaba, konu linki ile birlikte müşteri numaranızı PM üzerinden paylaşır mısınız? Size yardımcı olmak isterim.
  • Hocam 172.17.1.250 ipli gatewayden geçen trafiğe 18 Eylülde bir şeyler yaptılar sabah 11.00 öğlen 13.30 arası ping değerleri 17den 11 e düşmüştü. Tekrar akşamında bozuldu. Sanırım bu gateway ve sonrasında geçtiği türknet taraflı yönlendirmelerde saturasyon oluyor. 18 Eylülde ne yaptıysalar (belki saturasyonu fark edip trafiğin bir kısmını başka yere yönlendirdiler) hem 172 ipli gateway pinginde düşüş hemde sonrasında geçtiği tüm rotalarda gözle görülür bir düşüş olmuştu. (Az değil %31lik düşüş) Bunun bir sorun olduğunu kabul etseler ve çözseler hepimiz rahatlayacağız... Duy sesimizi ve şu sorun tarihe karışsın. Tracert testlerini ekliyorum ekipler incelerse mutlu oluruz.

    https://www.hizliresim.com/knsb2td
    https://www.hizliresim.com/iocjl4f



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Crowley12 -- 20 Eylül 2021; 9:31:57 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bende de arada 12ms'ten 7ms'e düşüyor. Bu düşüşler genelde kısa süreli oluyor. Turknet bu sorunu düzeltecek gibi durmuyor.

  • loper343 L kullanıcısına yanıt

    TürkNet üstünden telekom fiber mi altyapı hocam? 12 msten 7 ms düşüşü benim söylediğim durumla aynı. Sadece sizde 12 msten düşüyor bende normal ping 16 17 ms arası 11 12 mse kadar arada düşüyor. VDSL yapa kullanıcısıyım. Noc ekiplerine email attım bu gün belki onlar ilgilenir.

  • Crowley12 kullanıcısına yanıt

    Evet hocam. Keşke tek sorun İstanbul'a olan pingimiz olsa. Ülke içi tüm bağlantılar ilk önce İstanbul'a yönlendirilip sonra hedefe gidiyor. Telekom'da DGN'e 3ms alırken Türknet'te 23ms alıyorum.

  • Hocam o ana omurgasının dizaynıyla alakalı kısa vadede çözüleceğini sanmıyorum. Madem böyle dizayn ettiler o zaman İstanbula ve İstanbuldan yurtdışına çıkışlarda pingleri minumuma çekmek için çabalamalılar. Onda bile sorun var. Kendi sitelerinde bile bazı şehirlerde aşırı yüksek ping gösterirken komşu şehrinde aşırı düşük ping gösteriyor. Balıkesir Valve'a 69 ms ping atarken Bursa için 22 ms ping atıyor diyor. Anlam veremedim şahsen. TürkNet kendi koyduğu tabloyu inceleyip zaten hangi şehirlerde ping sorunu var az çok anlayabilir.  https://turk.net/turknet-karnesi/

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Valve'a pingim 52ms Telekom'dayken 37ms'ti. Benim destek kaydıma "Sistem üzerinden ping değerlerine doğrudan müdahale sağlayabileceğimiz bir alan bulunmamaktadır." demişler. Düşük ping istiyorsanız başka bir sağlayıcıyı tercih edin diyorlar kısaca. Pingden ümidi kesmemiz lazım. @TurkNetDestek Hız konusunda ne yapacaksınız? Gıbırnet TT fiber üzerinden 200mbps vermeye başlamış. 120 TL'ye 200 download 20 mbps upload verebiliriz diyorlar. Yakın zamanda 200 mbps pakete geçmeyecekseniz bir de Gıbırnet'i deneyeyim.

  • Crowley12 kullanıcısına yanıt
    Merhaba, destek kaydı oluşturarak test sonuçlarını kayıt içerisine ekler misiniz? Net uzmanı arkadaşlarım network ekibimiz ile kontrol ederek dönüş sağlayacaklardır.
  • loper343 L kullanıcısına yanıt
    Merhaba, pakette şu an için bir değişiklik bulunmuyor ama olması durumunda web sayfamız ve sosyal medya kanallarımız üzerinden sizlere bilgi veririz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: loper343

    Evet hocam. Keşke tek sorun İstanbul'a olan pingimiz olsa. Ülke içi tüm bağlantılar ilk önce İstanbul'a yönlendirilip sonra hedefe gidiyor. Telekom'da DGN'e 3ms alırken Türknet'te 23ms alıyorum.

    Bandırmadan mı ?

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Crowley12

    Hocam 172.17.1.250 ipli gatewayden geçen trafiğe 18 Eylülde bir şeyler yaptılar sabah 11.00 öğlen 13.30 arası ping değerleri 17den 11 e düşmüştü. Tekrar akşamında bozuldu. Sanırım bu gateway ve sonrasında geçtiği türknet taraflı yönlendirmelerde saturasyon oluyor. 18 Eylülde ne yaptıysalar (belki saturasyonu fark edip trafiğin bir kısmını başka yere yönlendirdiler) hem 172 ipli gateway pinginde düşüş hemde sonrasında geçtiği tüm rotalarda gözle görülür bir düşüş olmuştu. (Az değil %31lik düşüş) Bunun bir sorun olduğunu kabul etseler ve çözseler hepimiz rahatlayacağız... Duy sesimizi ve şu sorun tarihe karışsın. Tracert testlerini ekliyorum ekipler incelerse mutlu oluruz.

    https://www.hizliresim.com/knsb2td
    https://www.hizliresim.com/iocjl4f

    Bu bütün opratörlerde böyle oluyor, Türk Telekom kaynaklı görünüyor. Bandırma'daki trafik yoğunlaşınca alternatif güzergaha gçeiyor. Alternatif güzargahın pingi daha düşük garip bir şekilde.





  • Drahmizm kullanıcısına yanıt

    Evet

  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.