Şimdi Ara

Bana lütfen yardım edin dostlar! Artık dayanamıyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
1
Favori
520
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Hayat artık hiç yüzüme gülmüyor dostlar. 1 tane iyi bir şey olsa ardından 10 tane kötü şey peşinde geliyor. Herkes konuşmamdan şikayetçi. Diksiyonum bozuk değil ama konuşmaya konuşmaya bu yetimi kaybettim. Bazen konuşma güçlüğü çekiyorum. Geçen gün sırf bu yüzden babamla kavga ettik. Söyler misiniz bana benim suçum ne? Bu zamana bir şey söylersem bir şey yaparsam babam kızar belki diye hep sustum hep kendimi bir şeylerden soyutladım. Ailem sürekli beni sindirme peşindeydi zaten. Tek istedikleri onların kölesi olmam, hayatımın her alanına müdahale etmeleri… Mesela youtubede sınıftan birinin hazırladığı videoyu bulup izlemişler. Doğum günümden sonra foto çekindik (1 erkek-8kız). O fotoları görüp kızdılar. Sonra okul gezisine gittim. Pamukkalede koreli, çinli kızlarla çekindiğim fotoları görünce kızdılar. Neymiş kızlarla takılmam için mi geziye yollamışlar.

Çalışmaya başlıycam şimdi ama hala bana çocuk muamelesi yapıyolar. Eve çıkıcam ailem sürekli (2-3 ayda bir) seni kontrole gelicez diyo. Hatta üniversitenin ilk günü her saat başı aramışlardı. En son arama diye bağırınca aramadılar şükür. 1 ay falan konuşmadık. O kadar iyiydiki. Sonra aramaya başladılar yine ama bu sefer haftada 2-3 kereydi.

Artık o kadar bunaldım ki hiçbir şey yapasım yok dostlar. Yemekten bile yemiyorum. Sadece odada takılıyorum. Ya uyuyorum ya da dışarıyı izliyorum. Lütfen yardım edin.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• Tmm

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • konuşmanda nasıl bir bozukluk var

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Hocam ise baslayacaksin iste. Kendi ayaklarin ustunde durmaya baslayinca ailenle arana bir sure mesafe koy. Gerekirse sert yap, eve gelmeye calisirlarsa acma kapiyi, donsuler gerisin geri.

Bir de bir psikologa (psikiyatr degil) gidebilirsin konusma guclugu icin. Dedigin gibi konusmaya konusmaya olduysa bu, psikolog seni dinler, koca bir seans konusursun onunla. Ya da kitap okursun, o dinler. (Bir kere boyle yapmistik biz, bir kac kere gitmistim, Don Kisot okumustum o dinlemisti.  )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zuko -- 28 Ağustos 2021; 22:48:18 >
  • BIR IS BUL EKONOMIK OZGURLUGUN OLSUN SONRA KENDI VINE GEC YAVAS YAVAS BIRAKIRLAR SENDE SERT OLACAKSIN AILEM DIYE DUYGUSALLASMA KESIN SINIRLAR CIZ

• William0 kullanıcısına yanıt
    Örneğin bir görüşmeye gittim geçen gün. Adamla konuştum. Adam babamın arkadaşıydı. Senin oğlan biraz “tutuk” demiş. İçimde kurguluyorum her şeyi ama dışarı yansıtamıyorum. Kelimeler ağzımdan düzgün çıkmıyor. Bu genellikle ciddi görüşmelere gittiğimse oluyor. Arkadaş ortamında vb. sıkıntı yok.

• Zuko kullanıcısına yanıt
    1+1 ya da 1+0 bakıyorum zaten. Pandemi öncesinde çok rahattım, açılmaya başlamıştım ama tekrar eve dönünce başladığım yere döndüm. Ruhsal olarak çok tahrip oldum zaten. İlk maaşımı alınca gideceğim.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Aileden ayrı eve çık işe gir kendi hayatını kur ve akışına birak

• GenelKültürAbidesi kullanıcısına yanıt
    İlk defa böyle bişey duydum ilginç

• siz bana nasıl genel kültür abidesi olduğunuzun formülünü verin bende size hayatın formülünü.

• "Adam babamın arkadaşıydı. Senin oğlan biraz “tutuk” demiş."

Bu tamamen motivasyonla alakalı hocam. Aslında konuşma bozukluğu yok sende muhtemelen isteksizsin. Bu da konuşmana yansıyor. Aslında sadece işle ilgili bir durum da değil genel olarak yaşama karşı eksik olan bir motivasyonun dışa vurumu. Kendine ait hissetmediğin bir hayatı nasıl pozitif motivasyonla idame ettirebilirsin ki?

Diğer insanlar da senden çok farklı durumda değil muhtemelen ama en azından hala bir iş istemek, para kazanmak ve yaşamak için onlara ümit veren, mutlu eden, yeterli yaşanmışlıklara sahipler demek ki. Benim anlattıklarından anladığım şu an seni mutlu eden hiçbir şey yok. bu da normal olarak seni aşırı depresif yapıyor, çevrende senden aldığı enerjiye göre negatif tepkiler veriyor böylece bir kısır döngüye giriyosun.

• quote:

Orijinalden alıntı: Primat Operatörü

"Adam babamın arkadaşıydı. Senin oğlan biraz “tutuk” demiş."

Bu tamamen motivasyonla alakalı hocam. Aslında konuşma bozukluğu yok sende muhtemelen isteksizsin. Bu da konuşmana yansıyor. Aslında sadece işle ilgili bir durum da değil genel olarak yaşama karşı eksik olan bir motivasyonun dışa vurumu. Kendine ait hissetmediğin bir hayatı nasıl pozitif motivasyonla idame ettirebilirsin ki?

Diğer insanlar da senden çok farklı durumda değil muhtemelen ama en azından hala bir iş istemek, para kazanmak ve yaşamak için onlara ümit veren, mutlu eden, yeterli yaşanmışlıklara sahipler demek ki. Benim anlattıklarından anladığım şu an seni mutlu eden hiçbir şey yok. bu da normal olarak seni aşırı depresif yapıyor, çevrende senden aldığı enerjiye göre negatif tepkiler veriyor böylece bir kısır döngüye giriyosun.

Nasıl çıkabiliriz bu durumdan ?

• Eskiden çok istekliydim hocam. 3d modelleme, photoshop ve belli diğer adobe edit programlarında kendimi geliştiriyodum. Spor olarak güreş, halı saha vb. yapıyodum ama liseye geçişte fen lisesini 5 puanla kaçırdım diye ailemle sıkıntılar yaşadım. O zamandan sonra eksi bir ivme kazanarak her geçen gün daha kötü bir durumdayım.

• GenelKültürAbidesi kullanıcısına yanıt

kanka hangi stil güreş yaptın

• Aile sorunlarının kaynağının çoğunu oluşturuyor genellikle.Bilinçsiz tepkiler ve mesafe koymalar,bilinçliye döner,sonrası da ite kalka yeni değerler ve alışkanlıklar inşa edilir.Şöyle düşün.Aileni kurtarmak kendini kurtarmaktan bile daha zordur

Ailen arasında en anlayışlı olanı seç ve ona ayaklarının üzerinde duracağını göster.Diğerlerine karşı seni destekleyecektir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zodion -- 16 Eylül 2021; 20:27:21 >
  • Aileye de çakayim, senin arkandan şöyle böyle diyenlere de çakayim. Sen onları hala umursadigin için bu durumdasin. Onlar kimse değil halbuki, böcek gibiler. Umursama, sallama, küçük gör, onlara tepeden bak. Sana bir şey sorduklarinda uzun cevap vereceğim diye kasma, cık de, he de kafa salla. Ezebildigin kadar ez kim varsa çevrende (senden küçükler hariç)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-1F943E7C5 -- 16 Eylül 2021; 22:19:19 >
  • Inat edin üstlerine gidin hocam. Kızlarla takılma mi diyorlar siz daha çok takılın, daha çok fotoğraf çekilin bir süre sonra alışıp üzerinize gelmezler. Ne kadar dürüst uyumlu bir insan olursanız sizi o kadar ezerler hayatta, aileniz bile. Örneğin benim ablam daha rahattı gezme tozma giyim konusunda,biraz da dişli biridir. Ona o kadar karışan yoktu ama ben yapsam aynılarını bana karışırlar eminim çünkü ben hiç onları buna alıştırmadım.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.