Şimdi Ara

Bana abi diyen kız şimdi ismimle hitap ediyor.

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
8.957
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bi Devlet Kurumunda memurum.10 ay önce bi kadın atandı bizim kuruma.Ben 28 o 21 yaşında.Neyse ilk geldiğinde bana Melih abi diyordu...Son 1 aydır bana sadece ismimle hitap etmeye başladı bu da benim dikkatimi çekti haliylen...Bunun herhangi bi anlamı var mı,tuhafıma gitti çünkü...

NOT:Kadın evli ve çocuk sahibi.Eşi başka ilde çalışıyor ama araları kötü,boşanabilirler.Ayrıca kadına herhangi bi ilgim yok,olamaz da.Sadece bu değişikliğin sebebini öğrenmek istedim.

Bir Kadın Size "Abi" Diyorsa: Arkasındaki Nedenler ve Anlamları

Bir kadının size "abi" demesi, çeşitli nedenleri olabilen karmaşık bir durumdur. Bu nedenler arasında ilgi, saygı veya kültürel farklılıklar yer alabilir.

İlgi Belirtisi

Bazı durumlarda, bir kadın size "abi" diyerek size ilgi duyduğunu gösterebilir. Bu hitap şekli, kadınlar arasında erkek kardeşlerine veya yakın arkadaşlarına hitap etmek için kullanılan yaygın bir yoldur. Bu nedenle, bir kadın size "abi" diyorsa, size karşı arkadaşça veya romantik duygular besliyor olabilir.

Saygı İfadesi

"Abi" hitabı aynı zamanda saygı ifadesi olabilir. Bazı kültürlerde, kadınlar kendilerinden yaşça büyük veya sosyal statüleri daha yüksek olan erkeklere saygı göstermek için "abi" derler. Bu durumda, "abi" hitabı bir iltifat olarak algılanmalıdır ve kadının size değer verdiğini gösterir.

Kültürel Farklılıklar

Farklı kültürlerde "abi" kelimesinin farklı anlamları olabilir. Örneğin, bazı ülkelerde "abi" eş veya sevgili anlamına gelebilir. Bu nedenle, bir kadının neden size "abi" dediğini anlamak için kültürel bağlamı göz önünde bulundurmak önemlidir.

Aniden İsimle Hitap Etmeye Başlaması

Bir kadının size "abi" dedikten sonra aniden isminizle hitap etmeye başlaması, çeşitli faktörlerden kaynaklanabilir. Örneğin:

• Arkadaşlık veya ilişkiniz gelişti ve artık "abi" hitabını kullanma ihtiyacı duymuyor olabilir.
    • Size daha profesyonel veya saygılı bir şekilde hitap etmek istiyor olabilir.
    • Aralarınızda bir mesafe veya kopma meydana gelmiş olabilir.

Sonuç

Bir kadının size "abi" demesinin nedenleri, kültürel farklılıklar, saygı ifadeleri veya ilgi belirtileri gibi çeşitli faktörlere bağlı olabilir. Bir kadının neden size "abi" dediğini anlamak için bağlamı ve size verdiği diğer işaretleri göz önünde bulundurmak önemlidir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • ne tür bi anlam?

başta samimi olmadığı için yaş farkını ciddiye alıp abi demiştir (21 yaşında sonuçta ve okulda 2 yaş büyüğüne bile abi denilebiliyo) sonra iş hayatında bu yaş farkınına rağben birbirine abi diye hitab etmeyenleri görünce normal hitab etmeye başlamış. birçok yerde yaşanan şeyler. mzellikle kadınlar bu konuda daha rahattır. bi mana çıkaramadım.
    Kzın hayat hikayesini öğrenmişsin zati sammiyetin zirve noktasındasın sana karşı zarf atıyor neyi öğrenmek istiyorsun.

bu hanım kız (konu sahibi) 21 yaşında ve 28 yaşındaki elamana abi diye hitap ediyor ve zamanla biyerleri kalkıp ismi ile hitap ediyor.

oğlanda buna biraz yavşadıysa şimdi gelip burda horozun altında yumurta arıyor
    Bundan nasıl bir pay çıkartabilirim bize soruyor. Hani biri dese yürü koçum kim tutar seni kız sana yavşıyor diye kumpasa getirip kızıla birşeyler yapacak gibi. Yazının sonuna da ilgim yok yazmış. Madem ilgisi yok neyi merak ediyor gül geç yada nerden geliyor bu samimiyet lütfen iş yerinde hitaplarımıza dikkat edelim derse çözülür iş.

Belki oda kıza ismiyle hitap ediyor bilemiyoruz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: LawLess437

Senin böyle art niyet arayacağını bilsem söylemezdim.

Aha... Kız konuya geldi lan?!!

Tel:Nokia 3310 - GSM 900-1800/GPRS/84X84 Grayscale LCD/Vibration/Monotone/Calculator/Calender PC:Celeron 300 MMX / 32MB Synchronous Dynamic RAM/1048576KB Quantum HDD/1MB Onboard Intel Super VGA 24Bit Colour/14" Vestel Crt 220v60hz Plug & Play Energy Star (R)/Connexant 14400 Full Dublex Modem with Audio in-out jacks
  • Subhanallah

• quote:

Orijinalden alıntı: akrepyusuf

aslında olay şu şekilde

bu hanım kız (konu sahibi) 21 yaşında ve 28 yaşındaki elamana abi diye hitap ediyor ve zamanla biyerleri kalkıp ismi ile hitap ediyor.

oğlanda buna biraz yavşadıysa şimdi gelip burda horozun altında yumurta arıyor

Sonuna kadar katılıyorum

• Konuyu cıvıtmak istemem ama kız ırzına geçebilir namusunu karumak için dikkatli olmalısın.

• Arkadaşlar konunun bu kadar sapabileceğini hiç tahmin etmemiştim.Kızla olan samimiyetimiz sadece iş çizgisinde...Ben Adliyede çalışıyorum ve kendisi bizzat bize gelerek kocası hakkında boşanma davası açtı.Yoksa aile yapısını bilmem mümkün değil....Bunu işim gereği biliyorum herhangi bir samimiyetim yok...Önce bunu bi düzeltelim...Bana abi deyince kızmıyordum ama abi olayını kesince tuhafıma gitti.Bey dese anlarım çünkü bana ismimle hitap edecek kadar büyük değil.Ben böyle şeylere önem veririm...Oysa bazı arkadaşlar durumu hemen çapkınlığa bağlamış.Durum öle değil.Ayrıca Nişanlım da var ve yeni...Neyse arkadaşlar sağolun yorumlar için.

Orijinalden alıntı: Ciginix

2 seçenek var, ortama alışmasından veya bi taraflarının kalkmasından kaynaklanır.

Benim aradığım cevap buydu işte...Bi sen anlamışsın olayı hocam,sağol...
  • Kızın iş yerindeki pozisyonu ne ki? İlerde terfi etme imkanı filan var mı? Bence, kızın bir tarafları kalkmış. Samimi değilseniz eğer size bey diye hitap etmesi daha doğru olur. Tabii, bu durumda siz de ona hanım diye hitap etmelisiniz. Resmi bir kurumda çalışıyorsunuz sonuçta.
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.