Şimdi Ara

Balkonda köpek bakmak!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
34
Cevap
0
Favori
24.006
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar ben Rottweiler cinsi bir köpek almak istiyorum.Evin içinde bakamam.Bahçemiz de yok.9 metre uzunluğunda, 1 metre genişliğinde bir balkonumuz war.Sizce ben burada bu köpeğe bakabilir miyim?

• yazık la hayvana seni 9 m² bi yere koysalar hoşuna gider mi?
  • Günde 2-3 kere çıkarırsanız sorun olmaz
  • onun yerine hamster balık kuş falan al bari
    eziyet çektirme hayvana bakamıcan belli neden köpek alcan
  • Bizim alt sokakta bi aile vardı..Köpek alıp balkona koymuşlar..Bayada para falan harcamışlardı galiba tam göremedim köpeği ama husky'ydi galiba..İlk birkaç gün ağlıyodu köpek uyutmuyodu kimseyi..Sonra 1 hafta geçti baktık ki köpek aşağıya atlamış..
  • O köpek balkonda bakılmaz.
  • rottweiler gibi agresif bir köpek asla orda bakılmaz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Balkonda kedi beslenir mi?
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Unut gitsin. 6aylık olunca ya siz taşınırsınız, ya da komşular havlamasından şikayet edip onu attırır. Rottweiler balkonda olmaz. Yaz var kış var. Kar , tipi, fırtına , yağmur, v.s....
    Hayvana da günah
  • Bence de şansını zorlama,o iş yaş
  • husky filan bile olmaz rootwair dion bide
  • Pek mümkün olmaz sanırım, yazın idare etseniz bile kışın k*çı donar hayvanın. Küçük bi' köpek alıp evin içinde bakmayı düşün yada alternatif hayvanlara yönel bence.
  • Balkonda köpek bakmak yanlış.
  • Balkonda HUSKY baktım ama anladım ki gerçekten balkonda köpek BAKILMAZ.Bahçem yoktu ve dayanabildiğim maksimum 1.5 aydı.Sonra sattım..Neden? Hayvan yer darlığından sıkılıyor ve devamlı havlıyordu.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Ata

Günde 2-3 kere çıkarırsanız sorun olmaz

10 kere bile çıkarırım.
  • kardeş yazdıklarımı hakaret olarak algılama ama senin gibi düşünenler hayvan beslemek istedikleri için içim acıyo.Hiç balkonda köpek beslenirmi bi de senin dediğin köpek ayı gibi bişey olucak bunun yazı var kışı var balkondamı yatıcak hayvan bence sokakta bırak daha iyi hiç olmazsa bi tane kuytu yer bulur balkonda kabak gibi durucak kulube falan yaptırsanda bişey fark etmez bence ya alıcaksan eve al yada hiç alma kuş balık hemstır falan besle

hiç olmadı eğer maddi durum iyiyse balkona cemakan mı ne diyolar işte ondan yaptır geceleri kapıyı kaparsın hayvanada bişey olmaz başkalarıda rahatsız olmaz
  • Hayvana kısa hayatının en zor günlerini yaşatırsın.
  • Arkadaşlar konusunu bulmuşken sorayım. Apartmanda oturuyorum, bahçesi çok büyük olmasada idare eder büyüklükte. Arka tarafı tenha oluyor, oraya bir klübe yapıp köpek besleyebilirmiyim sizce? Köpekle ben ilgilenemesem bile kardeşim, mahalleden elemanlar bayağı alıştırırım. Fakat çalınma, komşu rahatsızlığı gibi durumlarla karşılaşan veya bir yakını karşılaşan varmı? Rahatsızlığıda geçtim. Köpeğinde havlaması 7/24 değil zaten, öğle vakti çocuklar oyun falan oynuyor yeterince ses oluyor. Korkum gece yarısı havlamasından ve çalınma riskinden...
  • hayvana işkence edersin evde beslencek küçük bir şey al.
  • quote:

Orjinalden alıntı: GunayMan

O köpek balkonda bakılmaz.

+1
  • quote:

Orjinalden alıntı: lincoln.10

quote:

Orjinalden alıntı: Ata

Günde 2-3 kere çıkarırsanız sorun olmaz

10 kere bile çıkarırım.

Ben Alman kurdum için balkona klübe koymuştum.Orada duruyordu.Günde 3 kere çıkartıp iyice yorulana kadar gezdiriyordum.Şimdi ben okuldayım diye bizimkiler dışarıda kafese koymuşlar.Kafes balkonlar aynı büyüklükle.Yanında eğitimli köpeklerde var.Yani ha balkon, ha bahçede kafes; düzenli dışarıya çıkardıkça hayvan açısından sorun olmuyor.Sonuçta kafesin altıda beton, balkonda beton...3-4 aylıkken başlanan eğitimle havlaması engellenebilir.Yemek yedikten 30-40 dk. sonra dışarı çıkıp tuvaletini yaparsa etrafı pisletmez.Bu sebepten dolayı havlamazda.Ama havlama sadece bu sebepten kaynaklanmıyor.Bazı köpekler her türlü harekete duyarlılar.Anında havlıyorlar.Benim ufaklık sessiz kalıp izlemeyi tercih ediyor.Yan kafestekide beni görür görmez havlamaya başlıyor.Hareketlere havlayarak tepki veren bir köpeğiniz olursa uzman eğitmenlere ihtiyaç duyabilirisniz.Diğer eğitimler için sağda solda satılan köpek eğitim kitapları fazlasıyla yeterli.Bu arada rottweiler almadan önce tavsiyelerde bulunayım:

-Asla ve asla petshoptan köpek almayınız.
    -Anne ve babasını görmediğiniz köpeği bedava da olsa almayınız(Eğer rottweiler istiyorsanız)
    -Göğsünde beyaz leke olan yavru almamanızı öneririm.Bu leke kırma oldukları anlamına gelmez.Ama ırk için istenmeyen özelliktir
    -Mümkünse kalça ve dirsek röntgen raporu olan anne ve babanın yavrusunu alınız(PennHip röntgeni)
    -Yukarıda yazdığım her kritere uyan rottweiler yavrusu bulsanız bile işten anlayan birisine en azından birkaç açıdan anne-baba resimlerini göstermeniz önerilir

Neden bunları yazıyorum?
    Ben petshoptan köpek alma hatasını yaptım.Hafif derecede kalça çıkığı var.Şu anda iğne ile tedavi görüyor.Durumu sürekli iyiye gidiyor.Fakat ilk öğrendiğimde çok üzülmüştüm.Protez yapılması gerektiğinden bahsedenler olmuştu...Bu yüzden pennhip röntgeni çok önemli.Petshopların çoğu köpekleri bir çiflikte üretip getiriyoruz derler.Benim üretim yaptırıp petshoplara toptan satım yapan tanıdığım var.Petshop atıyorum 10 yavruyu 20 liraya alıyor.Sonra tanesini 40'tan satıyor.Hastaysa kenara atıyor.Yavrular agresif oluyor.Mesela benim köpeğim 10 kadar köpek arasından 2-3 tanesiyle anlaşabiliyor.Diğerlerine saldırıyor.Geçenlerde fark etmeden ortalıkta dolaşan bir yavrunun kulağını kaptı.Ayırana kadar neler yaptık...Özetle petshoptaki yavrular agrasif oluyor.
    Anne babayı anlayana gösterin dedim.Çünkü ülkemizde satılan rottweilerlar gittikçe av köpeğine benziyor.Küçükken hepsi aynı ama büyüdüklerinde sarı-siyah renkli, uzun burunlu, pointer gibi yapıya sahip hayvanlar oluyorlar.Eğer güvenilir kişilerden yavru almak istiyorsanız Türkiye'deki rottweiler ırk derneğinin sitesi: "www.rottforum.com ". Burada rottweiler ile ilgili her şeyi bulabilirsiniz.Ayrıca satışta olan yavrularıda buradan görebilirsiniz.Şu anda çok güzel yavrular var.Eğer dişi isterseniz Türkiye 1.'si köpek ile çok beğendiğim bir dişinin yavrusu hala duruyor(Yaklaşık 4 aylık olması gerek).Fiyatı 600YTL idi.Siteye göz atmanızı öneririm

@Cenk

Yukarıda yazdığım gibi düzenli dolaştırılırsa balkon gibi yerde köpek beslemek sorun olmuyor.Çünkü kafeste beslenince de aynı hesaba geliyor.Köpek çalanlar 3 yöntem kullanıyorlar: Yem, oyuncak, kızana gelmiş dişi köpek.Yemle çalınan köpekler ya ilaçla uyutuluyor, ya da yem il eğitilmiş oluyorlar.Oyuncakta sürekli oyuncak ile terbiye edilenler için.Kızana gelmiş dişilerde erkek köpekler için.Bu konuda ne yapılabilir bilmiyorum ama diğer iki yöntemin çözümü basit:
    Bol acılı etler, mamalar ya da köpeğin sevdiği çeşitli yiyecekler etrafa dağıtılıyor.Sonrasında zincir boğma tasma ile köpekle yiyeceklerin bulunduğu bölgede dolaşıyoruz.Hayvan yemeği yemek istediğinde zinciri sert şekilde çekerek, keskin bir ses tonu ile "hayır" diyoruz.Hayvan bekliyor.Yemek istediğinde "ye" komutunu söylüyoruz.Ağzı yanında ısırıp bırakıyor.Tabi bu sırada yanımızda ufak parçalar halinde etler ya da mamalar oluyor.Fakat bunlar acılı değiller.Bu sefer yanımızdaki yiyeceklerden veriyoruz.Verirken "ye" komutunu söylemeyi unutmuyoruz.1 hafta kadar(ortalam rottweiler ile) bu eğitimi tekrarlıyoruz.Sonrasında tasmasız olarak 3-5 gün eğitime devam ediyoruz.Tasmasız olarak her şey yolunca gidince yabancılardan yem alma aşamasına geçiyoruz.Bir kişi hayvana acılı yemlerden veriyor veriyor.Hayvana izinsiz yemeye kalkarsa zinciri çekerek hayır diyoruz.Sonrasında ye komutunu vererek yemesine izin veriyoruz.Ağzı yanıyor ve yemeği bırakıyor.Hemen ardından ödül olan normal yiyeceği veriyoruz.Birkaç tekrardan sonra hayvan bu durumuda kavrar ve siz izin vermeden ağzına yemek almaz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ata -- 14 Temmuz 2008; 0:02:03 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.