Şimdi Ara

Balkan halkları Türkiye ve Türklere nasıl bakıyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
1.468
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Soru açık arkadaşlar tarihte nasıldı şimdi nasil? Özellikle Arnavutlar ve Bulgarlar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• özlem duyarlar Osmanlı gittiğinden beri balkanlarda savaş kan durulmadı
  • quote:

Orijinalden alıntı: ThrustingPower

özlem duyarlar Osmanlı gittiğinden beri balkanlarda savaş kan durulmadı

Evet bunu biliyorum ama galiba bu eskide kaldı hocam Osmanlı oraları kaybettikten beri kan gövdeyi götürüyor ama Balkan halkı bunun şu günlerde de farkında mı? Yoksa halk "Osmanlı tarihte bize şöyle şöyle zulüm yaptı" diye mı düşünüyor acaba?

Ayrıca dediğiniz şey sadece Bulgarlar ve Arnavutlar için geçerli galiba. Sırplar falan özlem duyar mı ki

• Hemen hemen hepsinin yeme tarzı konuşma hareket ve bir cok konuda bize benziyorlar ayrıca ümmetci kafanın palavralarının aksine gercek kardeşimiz ümmetimiz Balkan-Dogu Avrupalılardır.

• quote:

Orijinalden alıntı: Capire

Hemen hemen hepsinin yeme tarzı konuşma hareket ve bir cok konuda bize benziyorlar ayrıca ümmetci kafanın palavralarının aksine gercek kardeşimiz ümmetimiz Balkan-Dogu Avrupalılardır.

Peki bize karşı sevgi mı kin mı besliyorlar?

• Devlet Guşu kullanıcısına yanıt
    Boşnak arkadaşlarım oldu Bosna'ya gidip gelen orda yasayan onların cevreside gelip gitti cok boşnakla muhattap oldum hemen hemen hepsi Türkleri seviyor Sırpların milliyetçi olanları dışında bize ılımlı yaklaşan vardır dkye tahmin ediyorum bir cok konuda benzeriz bu ülke toplumlarıyla

• balkan halkları dediğin karamanoğullarının torunları zaten.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    TÜRKler nasıl müslüman oldu?
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Eren

balkan halkları dediğin karamanoğullarının torunları zaten.

Karamanoğulları Yunanistan'a mübadelede verilmedi mı nasıl Balkan halkı oluyor hocam?

• Hiçbiri Osmanlıya özlem vs duymuyor, duyanlar azınlık. Adamlar seni savaşarak balkanlardan attı, Çogu ab içerisinde gelişiyor, 20 yıl içerisinde Türkiye seviyesine gelecekler.

Balkanlarda hep savaş vardı.
  • Biride dememiş arkadaş onlarda Türk ne farkımız var diye niye boşnak sırp arnavut diye ayırıyorsunuz sadece Osmanlının yayılımcı politikası sayesinde Balkanlarda yaşayan vatandaşlardır ayrı bir etnik gruba sokmak yanlış , ha dedesi öz yunan arnavut bulgar olur lafım yok ama Bulgar Türkü Arnavut Türkü diye ayırmak yanlış
  • quote:

Orijinalden alıntı: Devlet Guşu

quote:

Karamanoğulları Yunanistan'a mübadelede verilmedi mı nasıl Balkan halkı oluyor hocam?

yok dediğim fatih zamanı :)

bosna arnavutluk falan zar atıp olmadı herhalde müslüman.
  • quote:

quote:

quote:

yok dediğim fatih zamanı :)

bosna arnavutluk falan zar atıp olmadı herhalde müslüman.

Hocam orayı Türkleştirmek için kullanılan Karamanoğullarını diyorsunuz galiba. Eğer öyleyse Bulgaristan'da Türkler sürgün edildi hatta yanında Selanikten Yahudiler de sürülmüştü onlar da geldi. Şimdiki Bulgaristan halkına Türk diyebilir mıyız sonuçta Türkleri Edirne'ye göndermişlerdi?

• Saçma bir konu.Tüm imparatorluklar ulusların hapisanesidir.Osmanlıda buna dahildir.Adamlar kendi devletlerini kurdu.Savaş halinde de olsalar o topraklar onların ülkesi.Şu osmanlı rüyasından uyanamadınız gitti.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ThrustingPower

özlem duyarlar Osmanlı gittiğinden beri balkanlarda savaş kan durulmadı

oha özlem duyuyormuşlar

bulgarlar osmanlıyı, türkleri barbar bilirdi
    öyle öğretti
    öğretmeye de devam ediyor.

türkleride sevmiyor, ama seviyormuş gibi yapıyorlar
    ama Türkiye tapıyorlar (son 1 2 yılı saymazsan)
    rte yi islamci diktatör adayı olarak biliyorlar ve komuşunun osmanlı oyunlarına geri dönüp başlarına iş açacağı endişenisi taşıyorlar

kendi ülkesindeki türklerle bir problemleri yok onarı ayrı tutuyor (bir kesim milliyetci azınlık hariç)
  • quote:

balkanların büyük kısmı (yunanlılar ve romenler hariç) slav ve adını şuan aklıma getiremediğim bir ırktanlar
    sonradan osmanlılığı kabul etmeyen ve isyancılıklarla osmanlıya baş ağırtan karamanoğulları ile kaynaşıyorlar hatta soy olarak pek kaynaştıkları bile söylenemez (fatih paşa: bunlar çoğalmasın diye sürmüş bizleri balkanların yeşil dağ ve ovalarına :)
  • balkan türklerinden mi bahsediyor konu başlığı eğer öyleyse başlık yanlış birkere .osmanlının zamanında ele gecirdiği yerlere yerleştirdiği balkan türkleridir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dt1907

balkan türklerinden mi bahsediyor konu başlığı eğer öyleyse başlık yanlış birkere .osmanlının zamanında ele gecirdiği yerlere yerleştirdiği balkan türkleridir.

Genel olarak Balkan halkları hocam. İçindeki Türk miktarı zaten çoğunluğu oluşturmuyor. Ayrıca içindeki Türk miktarını da sormuş oluyorum onların Türkiyeye bakışı nasıl acaba

Almanyadaki Türkler gibi değildir inşallah

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: dt1907

balkan türklerinden mi bahsediyor konu başlığı eğer öyleyse başlık yanlış birkere .osmanlının zamanında ele gecirdiği yerlere yerleştirdiği balkan türkleridir.

Genel olarak Balkan halkları hocam. İçindeki Türk miktarı zaten çoğunluğu oluşturmuyor. Ayrıca içindeki Türk miktarını da sormuş oluyorum onların Türkiyeye bakışı nasıl acaba

Almanyadaki Türkler gibi değildir inşallah

çoğunluğu gördüklerimden cıkardığım iyi niyetliler.almanyadaki türkler nasıllar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi leftercan1907 -- 7 Şubat 2017; 10:0:22 >

• 2015 baharında balkanlar turu yapmıştım, makedonya-kosova-arnavutluk-bosna-karadağ

tanıştığım konuştuğum kosovalılar ciddi anlamda reisçi idi, mehmet akif koleji var feto nun okulu, anlatılanlara göre birçok kimse çocuğunu bu okullardan geri çekiyordu o zamanlar şimdi akıbeti ne oldu bilmiyorum

özellikle prizren tam bir osmanlı şehri, birçok kimse Türkçe konuşuyor ve osmanlıyı seviyor

Makedonya üsküp aynı şekilde, Türk tarafı bize çok bağlı, birçok esnafın ağzından şunu duydum "siz varsanız biz varız" Türk bayrakları ve Osmanlı tuğraları gördüm

bosna da ise yine bir kısmın Türkiye sevgisi ve özlemi var ama asimilasyon operasyonları biraz değiştirmiş, üsküp de de yapılmış bu

örneğin üsküp de medresenin ufak bir kısmını klüp yapmışlar, bir kısmı cafe, bir kısmı medrese olarak devam ediyor

karadağ da bu konuları konuşacak fırsatımız olmadı ama gümrük polisi Türk pasaportunu görünce "recep tayyip erdoğan good good" dedi, üstüne birde Türk malbora diyerek sigara istemişti

arnavutlukda müslüman olan kesim bize karşı yakın ancak baskı rejiminin altında çok kalmışlar, şehire girdiğiniz anda hissediyorsunuz sanki çok eski yıllara gitmiş gibisiniz

bulgaristan ve yunanistan a ayrıca gitmiştim şahıs olarak bize karşı ayrımcılıklarını görmedim ama Türkiye ve Osmanlıyı devlet olarak pek sevdiklerini de söyleyemem

özet olarak balkanlara osmanlıdan sonra baskı uygulanması savaşlar yapılması müslümanlara karşı olan katliamlar yine de bitirememiş bize karşı olan sevgilerini

• quote:

Orijinalden alıntı: atroce

2015 baharında balkanlar turu yapmıştım, makedonya-kosova-arnavutluk-bosna-karadağ

tanıştığım konuştuğum kosovalılar ciddi anlamda reisçi idi, mehmet akif koleji var feto nun okulu, anlatılanlara göre birçok kimse çocuğunu bu okullardan geri çekiyordu o zamanlar şimdi akıbeti ne oldu bilmiyorum

özellikle prizren tam bir osmanlı şehri, birçok kimse Türkçe konuşuyor ve osmanlıyı seviyor

Makedonya üsküp aynı şekilde, Türk tarafı bize çok bağlı, birçok esnafın ağzından şunu duydum "siz varsanız biz varız" Türk bayrakları ve Osmanlı tuğraları gördüm

bosna da ise yine bir kısmın Türkiye sevgisi ve özlemi var ama asimilasyon operasyonları biraz değiştirmiş, üsküp de de yapılmış bu

örneğin üsküp de medresenin ufak bir kısmını klüp yapmışlar, bir kısmı cafe, bir kısmı medrese olarak devam ediyor

karadağ da bu konuları konuşacak fırsatımız olmadı ama gümrük polisi Türk pasaportunu görünce "recep tayyip erdoğan good good" dedi, üstüne birde Türk malbora diyerek sigara istemişti

arnavutlukda müslüman olan kesim bize karşı yakın ancak baskı rejiminin altında çok kalmışlar, şehire girdiğiniz anda hissediyorsunuz sanki çok eski yıllara gitmiş gibisiniz

bulgaristan ve yunanistan a ayrıca gitmiştim şahıs olarak bize karşı ayrımcılıklarını görmedim ama Türkiye ve Osmanlıyı devlet olarak pek sevdiklerini de söyleyemem

özet olarak balkanlara osmanlıdan sonra baskı uygulanması savaşlar yapılması müslümanlara karşı olan katliamlar yine de bitirememiş bize karşı olan sevgilerini

Sonunda tatmin edici bir cevap aldım hocam teşekkür ederim.

Bu reisi de çok yanlış tanıyorlar gibime geliyor

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.