Şimdi Ara

İSRAİL ÜZERİNDEN BÜTÜN YAHUDİLERE VE HRİSTİYANLARA BEDDUA ETMEK DOĞRU MU?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
36
Cevap
0
Favori
2.153
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bugün cuma namazına gittim.Cemaatle birlikte dua bölümüne sıra geldiğinde caminin imamı tüm yahudiler kahr-u perişan olsun diye beddua etti ve cemaat hep bir ağızdan amin dedi.Ama ben amin demedim.Duadan öncede Kuran-ı Kerim'de geçen yahudileri ve hristiyanları dost edinmeyin,zira bunlar birbirlerinin dostudur ayetini okudu ve yahudi ve hristiyanlar kahrolsun şeklinde beddua etti.Cemaat aynı şekilde amin dedi.İmamın tüm yahudi ve hristiyanlara beddua etmesi doğru mu sizce?Sonuçta bu saldırılara tepki gösteren,savaşa karşı olan yahudiler ve hristiyanlar var.Ayrıca islamda ırkçılık yok diyorlar ama bu imamın yaptığı açık bir ırkçılık.Artık o camiye gitmeyi düşünmüyorum.Başka bir camiye gidicem.Yeri gelmişken söyleyeyim daha önce camide siyaset yapan,mevcut hükümetin yaptığı mitinglere cemaatin gitmesini teşvik eden sözlerde duydum.Gerçekten islamın içinde olduğu durumdan rahatsızım.Sözde, müslümanlara bunlar yol gösteriyor.

edit:imla

NOT:2 cuma ve bayram namazını evime biraz daha uzak olan başka bir camide kıldım hiçbir problem yok.Ayrıca cami imamının hitabeti oldukça iyi,memnunum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi injun -- 4 Ağustos 2014; 17:18:00 >

• hutbe, merkezden gönderiliyor ve tüm camilerde aynı şekilde okunuyor diye biliyorum ben, cami değiştirmen fayda etmez.

gerçek islam bu değil diyorsunuz yani?

tam aksine, peygamberin yaşadığı zamanlarda savaşta ele geçirilen kadınların cariye olarak kullanılabileceğinden bile bahsediliyordu fetvalarda, şimdi yine iyi zamanlarda yaşıyoruz hehe

http://www.kuranmeali.org/4/nisa_suresi/24.ayet/kurani_kerim_mealleri.aspx

• tabi ki yanlış bir davranış. bunu yapan kişiler hoşlanmadıkları şeyler karşısında herkesi toptan damgalayıp işin içinden sıyrılma kolaycılığına düşüyor. din ayrı ahlak bilinci ayrıdır. yahudi olup da ahlaklı olan insanlar da vardır. öte yanda adam imam ama ahlaktan pek nasiplenememiş ki bir sürü insanın çoluk çocuk kahrolmasını isteyebiliyor. gerekli olan geniş bakış açısı birçok insanda yok malesef... israilin sudan sebeplerin arkasına sığınarak katliam yapması yanıştır, ama bu tahrike kanıp da doğru olmayan bir şeyi dile getirmek de başka bir yanlıştır. her şey oranına göre olmalı.
  • Sizin hoca kendi eklemiş onları.Bugünkü Cuma Hutbesinde-merkezden gönderilir- anlattığın gibi bir durum yok.
    Hocanız yanlış yapmış.Cumadan sonra kenara çekip anlataydın.Bu arada dünkü hutbenin içeriği aşağıda

http://www2.diyanet.gov.tr/DinHizmetleriGenelMudurlugu/Sayfalar/HutbelerListesi.aspx

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr.Lucky -- 19 Temmuz 2014; 0:12:31 >
  • İnjun Peygamber örneği açıktır. Kendisine o kadar eziyet edenlere bile beddua etmemiş, eşine ölüm üzerine olsun diyen birine karşı ölüm ve lanet üzerine olsun diye cevap verdiği için niye ilave ettin demiştir. Ben de hutbeye zor tahammül ettim imam efendi salak gerizekalı diye başladı pey saydırdı yahudilere. İnsan empatisi gelişmedikçe hiç bir şey mükemmel olmuyor. Özün yerine geçeni değiştirmek, öz yapmaktan çok zordur.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Siyonist, azgın İsrail yönetimi kınandı ama beddua edilmedi gittiğim camide. Ezilen insanlara dualar edildi. Doğu Türkistan, Irak Türkmenleri, Afganistan ve diğer ülkelerdeki insanlar için. Camiden camiye fark var. Varoş camileri imamları maalesef daha fanatik olabiliyorlar, cehalet kaynaklı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Son demokrasi pakediyle bu gibi soylemler nefret sucu kapsaminda degerlendiriliyor artik.Israil'in yedigi nanelerin faturasini baska ulkelerde yasayan Musevilere kesemezsiniz.Islamci orgutlerin yurttugu teror faaliyetlerinin faturasi Muslumanlarin tamamina yuklenmedigi ve Muslumanlara dokunulmadigina gore ayni seyin herkes icin (hangi inanc sistemine bagli olursa olsun) gecerli olmasi gerekir.

Imam,cahilliginin ve yobazliginin sonucu igrenc birblaf etmis ve ayrica suc islemis.Iyi bir Muslumansan eger bu adami sikayet etmen gerekir.Yarin birgun cemaatten biri Istanbul'da yasayan,Israil ile ilgisi olmayan bir Turk Musevi vatandasin canina kast ederse bunda senin de payinin olacagini unutma.

Anti semitizm hastaligi Turkiye'de pek tutmamistir ama ozellikle AKP ile beraber Camilerde siyasetin ve nefret soyleminin iyice tavan yaptigi anlasiliyor.Diyanet'e bildir konuyu bence

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Tambourine Man

tabi ki yanlış bir davranış. bunu yapan kişiler hoşlanmadıkları şeyler karşısında herkesi toptan damgalayıp işin içinden sıyrılma kolaycılığına düşüyor. din ayrı ahlak bilinci ayrıdır. yahudi olup da ahlaklı olan insanlar da vardır. öte yanda adam imam ama ahlaktan pek nasiplenememiş ki bir sürü insanın çoluk çocuk kahrolmasını isteyebiliyor. gerekli olan geniş bakış açısı birçok insanda yok malesef... israilin sudan sebeplerin arkasına sığınarak katliam yapması yanıştır, ama bu tahrike kanıp da doğru olmayan bir şeyi dile getirmek de başka bir yanlıştır. her şey oranına göre olmalı.

Bende sizin gibi düşünüyorum.Cami imamı çoluk,çocuk,yaşlı ve masum hristiyan ve yahudileri düşünmeden hepsinin ölmesini istiyor ve cemaatte buna amin diyor.Bugün Filistin`de katliam yapan canilerde tüm müslümanların ölmesini istemiyor mu?İki zihniyet arasında pek fark yok.Yahudi cenazesi geçerken ayağa kalkıp saygısını gösteren Peygamberin ümmeti böyle düşünebiliyor.

• Çok güzel bir konuya değinmişsin.

Hayır değildir tabii ki.Kuran'da ehli kitap'tan da iyi insanlar olduğu bildirilir.Neden beddua edesin ki?ayrıca dediğin ayet maalesef Türkçeye yanlış çevriliyor.Ayetin arapçasını okursan evliyae kelimesi geçer.Yani dost değil veli edinmeyin,onlara uymayın manasında kullanılıyor.Yoksa bir hristiyanla arkadaş olmak hem islamın hoşgörüsüne uyar hem de belki o hristiyanın doğru yola ulaşmasında bir etken olabilirsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Lucky

Sizin hoca kendi eklemiş onları.Bugünkü Cuma Hutbesinde-merkezden gönderilir- anlattığın gibi bir durum yok.
    Hocanız yanlış yapmış.Cumadan sonra kenara çekip anlataydın.Bu arada dünkü hutbenin içeriği aşağıda

http://www2.diyanet.gov.tr/DinHizmetleriGenelMudurlugu/Sayfalar/HutbelerListesi.aspx

Doğrudur hocam hutbe aynen okundu.Duadan önce dediğim hutbeden önce imamın daha cami dolmadan sohbet şeklinde bilgiler verdiği bölümde yahudi ve hristiyanlara ağır beddualar etti.Hutbeden sonra dua bölümünde,cemaatin duadan sonra amin dediği bölümde de sadece yahudilere beddua etti.Yanlış anlaşılma olmasın.

• quote:

Orijinalden alıntı: Ali Kuşçu

İnjun Peygamber örneği açıktır. Kendisine o kadar eziyet edenlere bile beddua etmemiş, eşine ölüm üzerine olsun diyen birine karşı ölüm ve lanet üzerine olsun diye cevap verdiği için niye ilave ettin demiştir. Ben de hutbeye zor tahammül ettim imam efendi salak gerizekalı diye başladı pey saydırdı yahudilere. İnsan empatisi gelişmedikçe hiç bir şey mükemmel olmuyor. Özün yerine geçeni değiştirmek, öz yapmaktan çok zordur.

Evet hocam maalesef böyle olaylarda suçluları değilde mensubu olduğu ırkı hedef alıyoruz.Bazı imamlar ve din adamları bu yanlışı düzeltmek yerine yangına körükle gidiyorlar.Sonra İslam yanlış algılanıyor ve insanlar dinden soğuyorlar.

• Anlattığınız şekide olmadığı için başka camiiye gitmeyi düşünüyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: VirgilSollozzo

Son demokrasi pakediyle bu gibi soylemler nefret sucu kapsaminda degerlendiriliyor artik.Israil'in yedigi nanelerin faturasini baska ulkelerde yasayan Musevilere kesemezsiniz.Islamci orgutlerin yurttugu teror faaliyetlerinin faturasi Muslumanlarin tamamina yuklenmedigi ve Muslumanlara dokunulmadigina gore ayni seyin herkes icin (hangi inanc sistemine bagli olursa olsun) gecerli olmasi gerekir.

Imam,cahilliginin ve yobazliginin sonucu igrenc birblaf etmis ve ayrica suc islemis.Iyi bir Muslumansan eger bu adami sikayet etmen gerekir.Yarin birgun cemaatten biri Istanbul'da yasayan,Israil ile ilgisi olmayan bir Turk Musevi vatandasin canina kast ederse bunda senin de payinin olacagini unutma.

Anti semitizm hastaligi Turkiye'de pek tutmamistir ama ozellikle AKP ile beraber Camilerde siyasetin ve nefret soyleminin iyice tavan yaptigi anlasiliyor.Diyanet'e bildir konuyu bence

Hocam camiinin imamını ben tek başıma şikayet etsem ne olur.Sonuçta elimde kanıtta yok.Cemaat bunlara şahit oldu ama çoğu dikkat bile etmemiştir,çoktan unutmuştur,ya da çoğunluk imama destek bile verebilir bu konuda.Bu durumda siz olsanız şikayet edermisiniz.Cumadan sonra gidip imamı uyarmayı düşündüm ama ramazan dolayısıyla çok kalabalık vardı.Uyarsam bana tepki gösterebilirlerdi.Belli olmaz

• quote:

Orijinalden alıntı: GülleciFaruk

Çok güzel bir konuya değinmişsin.

Hayır değildir tabii ki.Kuran'da ehli kitap'tan da iyi insanlar olduğu bildirilir.Neden beddua edesin ki?ayrıca dediğin ayet maalesef Türkçeye yanlış çevriliyor.Ayetin arapçasını okursan evliyae kelimesi geçer.Yani dost değil veli edinmeyin,onlara uymayın manasında kullanılıyor.Yoksa bir hristiyanla arkadaş olmak hem islamın hoşgörüsüne uyar hem de belki o hristiyanın doğru yola ulaşmasında bir etken olabilirsin.

Aslında bu ayetide soracaktım.Şimdi ahlakıyla,davranışlarıyla,iyi niyetiyle örnek olacak bir insan var ama sırf hristiyan veya yahudi diye onunla arkadaş olamazmıyım diye soracaktım Allah`tan cevabı verdiniz.Allah razı olsun.Camiide imam ayeti okuyunca ve yahudi ve hristiyanlarla dost olmayın,eğer dost olursanız bilin ki sizde onlardansınız deyince hoşgörü dini olan İslamda böyle birşey mümkün olamaz, imamın söyledikleri yanlış diye düşündüm.Nıtekim yanlış çeviriden kaynaklandığını söylüyorsunuz.Buna çok sevindim.

• quote:

Orijinalden alıntı: injun

quote:

Orijinalden alıntı: GülleciFaruk

Çok güzel bir konuya değinmişsin.

Aslında bu ayetide soracaktım.Şimdi ahlakıyla,davranışlarıyla,iyi niyetiyle örnek olacak bir insan var ama sırf hristiyan veya yahudi diye onunla arkadaş olamazmıyım diye soracaktım Allah`tan cevabı verdiniz.Allah razı olsun.Camiide imam ayeti okuyunca ve yahudi ve hristiyanlarla dost olmayın,eğer dost olursanız bilin ki sizde onlardansınız deyince hoşgörü dini olan İslamda böyle birşey mümkün olamaz, imamın söyledikleri yanlış diye düşündüm.Nıtekim yanlış çeviriden kaynaklandığını söylüyorsunuz.Buna çok sevindim.

Rica ederim,araştırıp düşünmek lazım ya maalesef bazı insanlar kolay hüküm koyuyor.

• Cevap veriyorum
    -Doğru

• IŞID'ın ,ELkaidenin, Hizbullah gibi örgütlerin yaptıkları nasıl tüm müslümanlara mal edilemezse İsrail zulmü ve vahşeti de tüm yahudilere teşmil edilemez.
  • Sizin hocanız yine iyiymiş.Bizim hoca üniversite sınavı öncesinde "islam için kalem tutmayacak olanların sınavdan kalmasını nasib eyle" diye dua ettiğini biliyorum.
  • İmam sürekli Arapça birşeyler okuduğu ve cemaatin de ne olduğunu bilmediği bu cümlelere sürekli amin demesinden ötürü artık camiye gitmiyorum.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • eeee

minareler süngü kubbeler miğfer
    camiler kışlamız müminler asker

git şikayet et müftülüğe diyeceğim ama uğraşır mısın bilmiyorum
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.