Şimdi Ara

Baldır Kaslarıma Kramp Girdi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
0
Favori
9.164
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Dün okulda son 3 ders boştu ve teneffüslerle beraber yaklaşık 150-160 dk futbol oynadık arkadaşlarla. Hiç dinlenmediğim için kasları baya zorladım galiba. Sıvı eksikliğinden de olabilir diyeceğim ama bir ara zahmet edip gidip kantinden su aldım ve içtim. Bilenler vardır belki. Kaslara oksijen gitmediği için laktik asit birikmesi oldu sanırım. Koşarken bi anda sağ ayağımı yere bastığımda öyle bi ağrı girdi ki kendimi yere attım ve 10-15 dk boyunca kalkamadım. Sonra arkadaşların yardımı ile bildiğim birkaç hareketi yaptım fakat bugün hala ağrıyor. Sabah antremana gidemedim , yarın da gidemicem sanırım. Babam 1 hafta boyunca geçmez kramp ağrısı dedi. Bildiğiniz bir çözüm , ilaç vb birşey var mıdır ?

Birazdan kas gevşetici sürücem ve bacağımı sarıcam. Bakalım işe yarıyacak mı ?

Teşekkürler...

• Bacağına işe , idrarın sıcaklığı ve içindeki biyolojik maddeler sayesinde kaslarında gevşeme ve rahatlama olacaktır
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bekir__

Bacağına işe , idrarın sıcaklığı ve içindeki biyolojik maddeler sayesinde kaslarında gevşeme ve rahatlama olacaktır

Bunu ciddi olarak mı yazdın ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Frécoß

quote:

Bacağına işe , idrarın sıcaklığı ve içindeki biyolojik maddeler sayesinde kaslarında gevşeme ve rahatlama olacaktır

Ciddiyetsiz bir şey mi gördün yazımda ?
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Frécoß

quote:

Ciddiyetsiz bir şey mi gördün yazımda ?

Evet. Bacağına işeme olayı biraz garip geldi. Ama sadece sıcak ta işe yarar diyorsan su torbasına su doldurup baldırıma koyabilirim ya da sıcak bir duş alabilirim.

• İdrar içinde bir sürü biyolojik madde var . olay bunlarda bitiyor asıl . Başta kreatin ve vanil mandelik asit olmak üzere bu kas spazmlarına iyi gelecek bir sürü madde var . bacağına işe dememdeki maksat idrarın sıcaklığını da kullanmanı sağlamak . önceden ısıtılmış bir kaba yapıp , soonradan da dökebilirsin bacağına . ama kaba yaptıktan sonra ısıtma sakın , biraz fazla ısıtırsan içindeki aktif proteinler denatüre olur .
  • quote:

İdrar içinde bir sürü biyolojik madde var . olay bunlarda bitiyor asıl . Başta kreatin ve vanil mandelik asit olmak üzere bu kas spazmlarına iyi gelecek bir sürü madde var . bacağına işe dememdeki maksat idrarın sıcaklığını da kullanmanı sağlamak . önceden ısıtılmış bir kaba yapıp , soonradan da dökebilirsin bacağına . ama kaba yaptıktan sonra ısıtma sakın , biraz fazla ısıtırsan içindeki aktif proteinler denatüre olur .

Teşekkürler.

Şimdilik kas gevşetici sürüp sardım. Biraz kızdırdı baldır bölgesini. Akşam duş almadan önce de dediklerini bi deneyeceğim...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Svilcelerede iyi geliyomuş öyle diyo
  • quote:

Orijinalden alıntı: ShaDoW_17

Svilcelerede iyi geliyomuş öyle diyo

O kadarda değil. Çişimi başımdan aşağı dökmem...
  • Sadece dinlen. Çok kurcalama derim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Exhell

Sadece dinlen. Çok kurcalama derim

Dün bütün gün yattım. Bugün de yatmak istemiyorum ama yürümekte bile zorlanıyorum.
  • bacağına paslanmamış iğne batır sadece kanat yeter eminim geçecek ben kramp girdiği zaman böle yaparım geçer
  • quote:

Orijinalden alıntı: hotmail@@

bacağına paslanmamış iğne batır sadece kanat yeter eminim geçecek ben kramp girdiği zaman böle yaparım geçer

Nasıl bir kişiliğin var öyle
  • o nasıl bir ciğer ya 150 dk koşmak ne ben 5 dk koşuyum ciğerler gidiyo

bu arada krem sür gene tabi ama 3-4 gün içinde geçer anca. antremanlısın sanırım 1 hafta sürmez o.
  • quote:

Orijinalden alıntı:

Uyku dengesizliği, hava değişimi, stres, yorgunluk gibi faktörler, krampın ortaya çıkmasındaki en temel nedenlerdir. Kramplardan uzak durmak için aşırı sıcak günlerde sıvı tüketimimize önem vermeliyiz.

Diyor uzmanlar :)
    Bide iğne batırmayı tavsiye etmiyorlar

Ama en çabuk geçirende iğne :)
    Benimde eskiden denizde girerdi.

quote:

Orijinalden alıntı:

Kramp ağrısını geçirmek için aynı kasa daha düşük şiddetli bir ağrı uygulanır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: The Answér

o nasıl bir ciğer ya 150 dk koşmak ne ben 5 dk koşuyum ciğerler gidiyo

bu arada krem sür gene tabi ama 3-4 gün içinde geçer anca. antremanlısın sanırım 1 hafta sürmez o.

Evet antremanlıyım. Altyapıda oynuyorum. Yarına geçmesi için bugün elimden geleni yapıcam.

quote:

Orijinalden alıntı: Blackankas

quote:

Orijinalden alıntı:

Uyku dengesizliği, hava değişimi, stres, yorgunluk gibi faktörler, krampın ortaya çıkmasındaki en temel nedenlerdir. Kramplardan uzak durmak için aşırı sıcak günlerde sıvı tüketimimize önem vermeliyiz.

Diyor uzmanlar :)
    Bide iğne batırmayı tavsiye etmiyorlar

Ama en çabuk geçirende iğne :)
    Benimde eskiden denizde girerdi.

quote:

Orijinalden alıntı:

Kramp ağrısını geçirmek için aynı kasa daha düşük şiddetli bir ağrı uygulanır.

Okumuştum bunları. Teşekkürler ama şu iğne olayını çözemedim

• quote:

İdrar içinde bir sürü biyolojik madde var . olay bunlarda bitiyor asıl . Başta kreatin ve vanil mandelik asit olmak üzere bu kas spazmlarına iyi gelecek bir sürü madde var . bacağına işe dememdeki maksat idrarın sıcaklığını da kullanmanı sağlamak . önceden ısıtılmış bir kaba yapıp , soonradan da dökebilirsin bacağına . ama kaba yaptıktan sonra ısıtma sakın , biraz fazla ısıtırsan içindeki aktif proteinler denatüre olur .

evet arkadaş doğru demiş.ama gecikmeden yapmalısın.gecikirsen bi anlamı kalmayabilir

ha bu arada duş almadan önce yaparım demişsin de yaptıktan sonra duş alırsan bi işe yaramaz merhem gibi düşün merhemi sürüp yıkamakla eş değer olur.bikaç saat durması lazım üstünde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ileri iade -- 9 Ekim 2010; 16:13:06 >

• benim dediğimi yap ufak bi toplu iğneyi 0,2 cm kadar batır yeter
  • quote:

Orijinalden alıntı: Infidel_

quote:

evet arkadaş doğru demiş.ama gecikmeden yapmalısın.gecikirsen bi anlamı kalmayabilir

ha bu arada duş almadan önce yaparım demişsin de yaptıktan sonra duş alırsan bi işe yaramaz merhem gibi düşün merhemi sürüp yıkamakla eş değer olur.bikaç saat durması lazım üstünde

2-3 saat boyunca bacağım çişli mi dolaşıcam ?

Bakalım kas gevşeticinin yararı olmazsa çişi ve iğneyi deneyeceğim.

• quote:

Orijinalden alıntı: hotmail@@

benim dediğimi yap ufak bi toplu iğneyi 0,2 cm kadar batır yeter

Arkadaş haklı.Geçen gün arkadaşımın başı çok ağrıyordu dikenli sopayla kafasına var gücümle geçirdim baya kanadı hemen geçti.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.