Şimdi Ara

Balata Kokusu nasıl Çıkar?!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
26.765
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Fiat 500 sahibiyim. Geçen gün teşvikiyede bir yokuşta arabamı oldukça zorladım, ikinci el amıştım, debriyajda bir sıkıntı oldu zaten belliydi, ciddi bir duman ve kokuyla arabayı stop ettirdim. Servise götürdüm ve baskı balatayı değiştirdim. Zaten bir sıkıntısı olduğu belliydi, şimdi çekişi ve kalkışında bir sıkıntı yok.

Ancak koku araçta kaldı. Daha doğrusu sanırım bir yerlerine işledi. Arabanın içinde olmasa da, ya da değişimden sonra almasam da klimayı ya da sadece fanı bile açsam içeri hafif hafif balata kokusu geliyor. Serviste yapılacak birşey olmadığını zamanla çıkacağını söyleseler de ben epey takıntı yaptım. Acaba bu kokuyu çıkarmanın bir yolu var mı?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Balata Kokusu Nasıl Giderilir?

Arabanızdan gelen rahatsız edici bir balata kokusu arabanızda bir sorun olduğunu gösterebilir. Balata kokusu neden gelir, ne zaman geçer ve nasıl giderilir gibi soruları yanıtlayarak bu sorunu çözmenize yardımcı olacağız.

Balata Kokusu Neden Gelir?

• Baskı balata kokusu: En sık rastlanan balata kokusu türüdür ve balataların aşınması sonucu oluşur.
    • Yanık balata kokusu: Balataların aşırı ısınması veya yanması sonucu ortaya çıkabilir.
    • Kaygan balata kokusu: Balataların yağlanması veya sıvı sızıntısı sonucu oluşur.

Balata Kokusu Nasıl Giderilir?

Balata kokusundan kurtulmak için yapmanız gerekenler şunlardır:

• Balataları kontrol ettirin: Balataların aşınmış veya hasar görmüş olup olmadığını kontrol ettirmeniz gerekir. Gerekirse balataların değiştirilmesi gerekebilir.
    • Fren sistemini kontrol ettirin: Fren hidroliği, fren hortumları ve kaliperlerin düzgün çalıştığından emin olun. Herhangi bir sızıntı veya sorun tespit edilirse tamir edilmelidir.
    • Tekerlekleri kontrol edin: Tekerleklerin düzgün şekilde takıldığından ve balatalarla temas etmediğinden emin olun.
    • Fren disklerini kontrol edin: Fren disklerinin aşınmış veya çarpık olup olmadığını kontrol edin. Gerekirse fren diskleri değiştirilmelidir.

Balata Kokusu Ne Zaman Geçer?

Balata kokusunun düzelmesi, sorunun kaynağına bağlıdır. Balataların aşınması veya hasar görmesi gibi nedenlerden kaynaklanan koku, sorunun giderilmesiyle genellikle kısa sürede geçer. Ancak, yanık balatalar veya kaygan balatalar gibi daha ciddi sorunlar daha uzun süreli bir onarım gerektirebilir.

Balata kokusu hem güvenlik hem de konfor için önemli bir konudur. Bu kokuyu görmezden gelmeyerek aracınızın fren sisteminin kontrol ettirilmesi ve sorunun çözülmesi önemlidir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • debriyajı tamamen bitik bir şekilde kullanıp volanıdamı bitirdiniz :D

sorun sizde gibi? arabayı düzgün kullanmadığınız için sürekli balata kokusu gelebilir? yani balatanız yeni bile olsa siz aracı düzgün kullanmadıktan sonra yine kokar.
  • Sizin anlattığınız tarzda debriyaj zorlama olaylarını duydum gördüm kokladım ama kokunun kalmasını ilk defa duyuyorum.
    Takipteyim bu konuyu
  • sen biraz yokuşta pratik yap usta mesela akşam üstü avcılar tarafında e-5'te trafik kilitlenince 1 saat boyunca eğimli yolda kaldırırsan arabayı baya bi kokutursun ama sonunda öğrenirsin kendi başıma geldiğinden biliyorum
  • Fan çıkışlarına güzel bir oda parfümü boşalt. Taban halıları ve koltuklarada aynı şekilde. Birazda camlar açık dolaşırsan tamamen kkurtulursunuz.
  • Kuaför'e sokun arabayı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arabayı ikinci el aldım zaten arkadaşlar. Muhtemelen ilk sahibi zorlamış. Benim de yokuşta zorlamam tuz biber oldu. İçim rahat etsin dedim, ikinci el de alınca değiştirdim baskı balatayı. Volan değişmedi. O kadar da değil yani. Ayrıca 5 yıldır araba kullanıyorum. Hepsi de manuel oldu. Hem Bursa'da hem istanbulda yokuşta oturdum şansa. Bir dönem konum vardı. 6 ay kar yapan bir yerde yaşadım Amerika'da. Orada da araba kullandım. Yani anlayacağınız baskı balatayı çöpe kaldıracak kadar acemi biri değilim. Olacağı varmış diyelim. Ama kokuyu ne yaparım bilmiyorum. Arabanın içine sinmiş durumda değil zaten. Fanı şiddetli açtığımda geliyor koku. Debriyaja bastığımda değil.

Arabanın dışından bir koku yok ayrıca. Sadece havalandırmada var. Filtreleri de değişti yeni. 500 küçük araba belki ondandır artık ne diyelim.
    Bu arada baskı balata değişince arabamın değerini anladım. Ben debriyajda bı sıkıntı yoktur herhalde diye teselli etmişim kendimi. Değiştirince çekişi bile farklı. Olmazsa City's de Mequaris mi ne var oraya götürürüm artık bana yakın. Ya da birmot yerine Maslak oto sanayiye uğrar bı fikir alırım kökü ile ilgili.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi soulmate -- 3 Ekim 2012; 17:49:14 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Baskı Balata NASIL HEMEN BİTER?
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • zamanla geçer sıkmayın canınızı , ağır bir koku olduğu için 3-5 gün bir hafta duyulur sonra geçer gider .
  • Koku filtreye işlemiş olabilir, değiştirmeyi deneyin.

• Fren Sisteminde bir gaz var adını tam bilmiyorum bizim fizikçi anlatmış zamanında
    koku gelmesi o gazın açığa çıktığının gostergesiymis bu arada gaz kanserojen oranı yüksek olan zehirli bir gazmış
    Bence balatayı değiştirmekte fayda var

• Debriyaj balatası zamanla aşınır zaten ama bunun sadece eski sahibiyle alakası yok.İsterseniz sıfır balatayı bile hemen bitirebilirsiniz,şöför veya arabanın kullanıldığı yere bağlı durum.
    Eğer arabayı yüksek gaz ve yarım debriyaj kullanırsanız balata ısınmaya başlar,soğumasına müsade etmeden aynı şekilde devam ederseniz hamur gibi olur ve biter.Bu şöförün kusurudur.

Eğer oturduğunuz yer dik ve yokuşlu biyerdeyse veya trafiği yoğun olan bir bölgedeyseniz yapacak bir şey yok.
  • Polen filtresini değiştirmeyi deneyin kokuyu çekmiş olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: maloney

Fren Sisteminde bir gaz var adını tam bilmiyorum bizim fizikçi anlatmış zamanında
    koku gelmesi o gazın açığa çıktığının gostergesiymis bu arada gaz kanserojen oranı yüksek olan zehirli bir gazmış
    Bence balatayı değiştirmekte fayda var

Balata değişti sıkıntı yok o konuda.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • aracın motoruna hava tutturun daha olmazsa motoru yıkattırın
    aracın altını yıkattırın iç-dış yıkattırın ve güzel bir koku takın sorun hallolur
  • Balata kokusu, yanık lastik kokusu insanı çok rahatsız eder ama üzülme birkaç gün camları açık gez, zamanla koku falan kalmaz.
  • Balata kokusu uçtu gitti arkadaslar. Hiç bir sıkıntım yok. ve çözümünü söylüyorum. Direk ise yarıyor;

Yağmur.

• ben de debriyajı ve volantı değiştirdim, koku klimayı açınca çok hafif geliyor, polen filtresi de değişti.

ustaya sordum, zamanla geçecek dedi.

bekliyorum geçmesini :) ama gerçekten çok sinir bozucu bir durum.
  • bizim arkadaş şirketin kamyonetinin balata ve volantı yakmıştı. kamyonet 6. viteste takılmış. o yoğun trafikte 6. vitesle dur kalk yapmış. kamyonet şirkete geldiğinde kaputtan dumanlar yükseliyordu.. bu olay geçen sene oldu. hala o kamyonete bindiğimde balata kokusu arada bile olsa geliyor.
  • Acaba kalkislarda ve kullanisinizda mi bir problem var? Baskiyi degistirmis olsaniz dahi ozellikle yokuslarda kalkista yarim debriyajli yuklu gaz biciminde kalkiyorsaniz bu kokuyu almaniz cok normal.tecrube seviyenizi tam olarak bilmesemde acemi oldugunuzu varsayarak konusuyorum. Elfreni yardimi ile kalkis yapmanizi oneririm. Etrafinizda twcrubli soforlere aracinizi denettirerek ayni kokunun olup olmadigina bakin.sizden kaynakli olabilir. Ayrica takinti yaptim demissiniz psikolojik olmasin koku almaniz? Bazen benim arabada da klimayi ilk actigimda degisik bir koku geliyor hoslanmadigim.belki de ayni kokudur

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.