Şimdi Ara

Baklava Dükkanı Açmak Akıllıca mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
25
Cevap
0
Favori
17.998
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bursa'da x yere baklava dükkanı açma fikri geldi (Çok işlek bir yer). Mühendislik ölü bir meslek Türkiye'de. Hiç geleceğim yok bu alanda (6 yıl kadar bir şirketde çalıştım.). Yaş 35-40'a dayandığın da çok geç olacak atılım yapmak için. Ben X yerdeki zeytinlikleri satıp bir dükkan alsam akıllıca mı yapmış olurum? Ağaçlara tanıdık bir abi senelerdir karşılıksız olarak bakım yapıp, ürününü kendine alıyor. Bu ağaçları piyasayı öğrenip satmayı düşünüyorum. Sanırsam 100 bin lira ederi vardır. Şöyle nezih bir baklava ve tatlı satan bir dükkan açsak, sonra Nusr-et gibi reklam yapsak amma müthiş olur. Baklava açmayı da biliyorum, birkaç pratik yapar, ustalara danışırız. Yarım sene acemi eğitimi aldıktan sonra bu işe girişmek geçti aklımdan. Baklavanın tepsisi 50 liradan başlıyor; türüne, kalitesine göre 150 liraya kadar çıkıyor. Çok karlı bir iş anladığım kadarıyla. 1 tepsi baklavayı tek başımıza 1 saat de açtığımızı varsayıyorum, maliyeti üzerinden %200-250 kar yapabiliyoruz. Tabi tek başına böyle bir işe girişmek asalaklık olur. iki'de yardımcı bulsak tamamdır. Günde 1000 liraya kadar kazanç sağlayabiliriz. Sonra yatırım yaparsak yayılırız çevreye.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vernon Schillinger -- 8 Mart 2017; 0:2:11 >

• Hayallerin çok tatlı :) gerçekler zehir gibi ama...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fsh77 -- 8 Mart 2017; 0:5:32 >

Ben adım başı yeni süper marketler açıldığını görüyorum. Şok, bim, a101 daha sayamadığım çeşit çeşit türde benzer şeyler açıyorlar yaşadığım yerin çevresine. Demek tüketim var da girişiyorlar bu işe. Bizim burada fazla ün salmış tatlıcı yok. Daha çok çiğ köfteci kaynıyor heryer. Antepli tanıdıklarım var ama onlar fındık ve fıstıkla ne kadar ilgileniyor hiçbir fikrim yok. Bence ürün temin etmek en kolay kısmı.

Her zaman planını en kötü duruma göre yap, en iyisini umut et. Nusr-et gibi reklam yapmayı geç, reklam yapmadan da seni batırmayacak kadar iş döndürmen lazım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: Sangfroid

Nusr-et gibi reklam yapmaya güvenerek girme işe.

Her zaman planını en kötü duruma göre yap, en iyisini umut et. Nusr-et gibi reklam yapmayı geç, reklam yapmadan da seni batırmayacak kadar iş döndürmen lazım.

Sponsor olmak nasıl bir girişim olur sence. Sonuçta kendimi duyurmam lazım. Yoksa unutulur gideriz.
  • Bizim buraya baklavacı açıldı, 1 kilo istiyorsun tam gelmesi imkansız tabi 1.100 gr tutuyor onun parasını da alıyor halbuki müşteriyi memnun etmek gerek, düz hesap alacağına bozuk parayı verdi elime almadım bir daha. Sözde Antep baklavacısı ama kötüydü.

Taze kerane tatlısında bile kuyruk oluşuyor kısmetli olmak lazım illa pahalı şeylere gerek yok.
    İşittim ki bazı arkadaşlar yoksulluğumuzu bahane ederek memleketlerine dönmek istiyorlarmış. Ben kimseyi zorla MİLLİ MECLİSE davet etmedim. Herkes kararında hürdür, bunlara başkaları da katılabilirler. Ben bu kutsal davaya inanmış bir insan sıfatıyla buradan bir yere gitmemeye karar verdim. Hatta hepiniz gidebilirsiniz. ASKER MUSTAFA KEMAL mavzerini eline alır, fişeklerini göğsüne dizer, bir eline de bayrağı alır, bu şekilde Elmadağı&amp;#8217;na çıkar, orada tek kurşunum kalana kadar vatanı müdafaa ederim. Kurşunlarım bitince bu aciz vücudumu bayrağıma sarar, düşman kurşunlarıyla yaralanır, temiz kanımı, kutsal bayrağıma içire içire tek başıma can veririm. BEN BUNA AND İÇTİM.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Tedarik en kolay kısmı diyemezsin. Bu işler karışık işler binlerce faktör var işin içinde. Marketlere alım var o zaman satarım gibi bir düşünce ile işe girmek de hata olur.

İşin tabiatını analiz edeceksin, nasıl baklava yapılır nasıl optimum üretim ve satış alanı oluşturulur, kim baklava alıyor, hangi gelir grubuna hitap ediyorum, mahallemin kaçta kaçı bu gelir grubunda vs.
    Makro çevreyi analiz edeceksin, seninle aşağı yukarı aynı durumda olan baklavacılardan bilgi alacaksın. onlar ne kadar kazanıyor, ne gibi zorluklarla karşılaşmışlar öğreneceksin. Fıstık, ceviz fiyatları nasıl oluyor, fiyatlandırmalar müşteriyi kötü etkiliyor mu öğreneceksin.
    Engelleri belirleyeceksin, insanları baklava almaktan alıkoyan şey nedir bulacaksın, dükkanın ile ilgili oluşabilecek sorunları inceleyeceksin. tapudaki harf hatasına kadar bakacaksın.
    Fırsatları belirleyeceksin, nereye elimizi atsak, nasıl kampanyalar yapsak, kendimizi nerde göstersek faydalı olur diye kafa patlatacaksın.
    Eylem planı geliştireceksin. Dükkanı kiralayıp usta bulalım işe girişelim diye eylem planı yapmayacaksın. Her şeyin önceden planlanmış, olası aksilikler düşünülmüş olacak.
    Finansman gibi sorunları halledeceksin. Gerekirse ortak arayışına gireceksin, kredini notunu vs araştıracaksın nolur nolmaz diye, bu işleri bilen kişilerden ne kadar sermaye gerektiğini öğreneceksin.
    Ürettiğin baklavada kaybettiğin 1 tl'lik ürünün araştırmasını yapacaksın, yere düşen 10 gr fıstığın nasıl daha iyi dökülme ortamı oluşursa dökülmeyeceğini hesaplayacaksın. tüm işi kontrol altında tutacak ve süreçten tamamen haberdar olacaksın.

2-3 dakikada bu kadar yazabildim. Millet markete gidiyor demek ki para var, para varsa benden de baklava alırlar diye işe girişilmez.

• o iş yaş benden demesi. ama iyi bilinen bir markanın ürünlerini hazır getirtip satacaksan olabilir. baklava üretimi öyle bebek oyuncağı değil.

örneğin: antep kökenli x baklavayla anlaşacaksın. ürünleri günlük getirteceksin. diğer türlüsü çok zor.

Orijinalden alıntı: michael j fox

Bizim buraya baklavacı açıldı, 1 kilo istiyorsun tam gelmesi imkansız tabi 1.100 gr tutuyor onun parasını da alıyor halbuki müşteriyi memnun etmek gerek, düz hesap alacağına bozuk parayı verdi elime almadım bir daha. Sözde Antep baklavacısı ama kötüydü.

Taze kerane tatlısında bile kuyruk oluşuyor kısmetli olmak lazım illa pahalı şeylere gerek yok.

Ben elit bir ortam oluşturmayı düşünüyorum. Hedefim Starbucks'a gidenleri dükkana çekmek olurdu. Hata payına pek problem yapmam, zamanla düzene oturtulur.
  • Baklavanın memleketinde yaşıyorum, artık heryere ertesi gün baklava gönderiliyor hem de dükkandaki satış fiyatıyla hem de gerçek antep baklavası isim yapmış mekanlardan bahsediyorum yani. Sizin iş yaş.

Herkes Haddini Bilecek !
  • quote:

Orijinalden alıntı: _RapiD_

Baklavanın memleketinde yaşıyorum, artık heryere ertesi gün baklava gönderiliyor hem de dükkandaki satış fiyatıyla hem de gerçek antep baklavası isim yapmış mekanlardan bahsediyorum yani. Sizin iş yaş.

Bu iş gerçekten zormuş. Ben konsept değişikliğine gideceğimç Herkese cevapları ve ilgileri için teşekkür ediyorum.
  • ben olsam cağ kebabı işine girerim,,, bu kebabın benim gibi hastaları var, karnım tokken bile denk gelirsem 2 şiş götürürüm, açsam 4 şiş ,,, yalnız her dükkan bu kebabı iyi yapamıyor, bazıları çok iyi yapıyor, bazıları orta karar bazıları kötü yapıyor,, işin ustasını bul yanında işin inceliklerini öğren, ucuza kaçma iyi yap,yan şehirlerden bile sana kebaba gelirler

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: revivo72

Bi dakka yanlış mı duydum: Mühendis baklava açacak ?

İşsizlik böyle birşey işte. Öğretmen olup hamallık yapmak zorunda kalan tanıdıklarım var.

Baklava deyince ben kendi açımdan sadece bildiğim , eski , ünlü yerlerden baklava alırım, diğerlerini yemem bile. Ancak fakir olan da parası olunca öyle yapıyor.

Mühendissen biraz daha inovatif şeylere yönelmelisin. örneğin 3D yazıcı ile ev basılmaya başlanmış gecen haberi vardı. ancak ister baklavacılık ister mühendislik yap önemli olan insanların istediği şeyi üretmek, ben Kadıköy deki Güllüoğlundan niye baklava alıyorum cunku hem seri üretip hem merkezi yerde satış yeri olan hem de hamuru fıstığı tereyağına kadar tadı klasik kalan bir yer.

• Hiç kimse ülkeye millete insanlığa katkım olsun deyipte doğru dürüst bir işe yönelmiyor.Herkes gıda, giyim, al-sat yapıp boş beyinle dolu cüzdanın peşine düşmüş.Bu basit işleri kafası çalışmayan herkes yapar.Bırak onlar uğraşsın, mühendis adamsın hiç mi kafan basmıyor inovatif fikirler üretmeye ? Veya sanayi alanında yenilikçi ürünler düşünüp o yolda kendini adamaya hiç mi hevesli değilsin ?

Bu kadar bakkalcı kafalı olmayın hayatınızın merkezine parayı alırsanız paranın peşinden gidersiniz.Siz işinizi en doğru ve yenilikçi şekilde yapın bırakın para sizin peşinizden gelsin, yeter ki doğru dürüst fikirlerle doğru dürüst işler yapın.Biraz araştırın yurtdışında ne yenilikler var, teknoloji nerede, bilim nerede, gelecek nereye gidiyor, insanlar nereye yöneliyor, insanların nelere ihtiyacı var araştırın öğrenin fikirler bulun o fikirlere yatırım yapın.

Mark Zuckerberg de bilirdi Amerika'da gidip donutçu açmayı, ama o bizim gibi bakkalcı kafasında değildi Facebook'u kurdu şimdi dünyayı fethedecek güce sahip. Bu ülkeyi ben mi kurtaracağım demeyin, siz aslında kendinizi kurtaracaksınız, ne zaman birey olmayı öğrenirsek, faydalı bireylerle faydalı işler yaparsak ülke zaten otomatik olarak refah seviyesine erişir merak etmeyin.Bu ülke baklavayla çiğ köfteyle lahmacunla refah seviyesini yakalayamaz.Sen istediğin kadar tatlı satarak para kazan, doğru dürüst yaşayacağın refah seviyesi yüksek bir yerin yoksa paran bir halta yaramaz, anca evine en pahalı tvleri alıp altına 100klık araba çekip elinde son çıkan ayfonunla instagrama mercedes logolu direksiyonunu çekip atarasın, kendini adam sanıp millete tepeden bakarsın ve bunu da zenginlik refahlık sanarsın.
    Bizim derdimiz boş işler yaparak para kazanmak olmamalı, bizim derdimiz üretmek, geliştirmek, tasarlamak olmalı.Bırakın şu boş kafalığı artık, göbeğini kaşıyan boş kafalı adam olmayın.

Son olarak Dikran Masis'in çok beğendiğim bir sözünü paylaşayım ''Parayı başınızın üstüne koyarsanız ezilir, ayaklarınızın altına koyarsanız yükselirsiniz.''

• quote:

Orijinalden alıntı: DemirAtlıAdam

Hiç kimse ülkeye millete insanlığa katkım olsun deyipte doğru dürüst bir işe yönelmiyor.Herkes gıda, giyim, al-sat yapıp boş beyinle dolu cüzdanın peşine düşmüş.Bu basit işleri kafası çalışmayan herkes yapar.Bırak onlar uğraşsın, mühendis adamsın hiç mi kafan basmıyor inovatif fikirler üretmeye ? Veya sanayi alanında yenilikçi ürünler düşünüp o yolda kendini adamaya hiç mi hevesli değilsin ?

Bu kadar bakkalcı kafalı olmayın hayatınızın merkezine parayı alırsanız paranın peşinden gidersiniz.Siz işinizi en doğru ve yenilikçi şekilde yapın bırakın para sizin peşinizden gelsin, yeter ki doğru dürüst fikirlerle doğru dürüst işler yapın.Biraz araştırın yurtdışında ne yenilikler var, teknoloji nerede, bilim nerede, gelecek nereye gidiyor, insanlar nereye yöneliyor, insanların nelere ihtiyacı var araştırın öğrenin fikirler bulun o fikirlere yatırım yapın.

Mark Zuckerberg de bilirdi Amerika'da gidip donutçu açmayı, ama o bizim gibi bakkalcı kafasında değildi Facebook'u kurdu şimdi dünyayı fethedecek güce sahip. Bu ülkeyi ben mi kurtaracağım demeyin, siz aslında kendinizi kurtaracaksınız, ne zaman birey olmayı öğrenirsek, faydalı bireylerle faydalı işler yaparsak ülke zaten otomatik olarak refah seviyesine erişir merak etmeyin.Bu ülke baklavayla çiğ köfteyle lahmacunla refah seviyesini yakalayamaz.Sen istediğin kadar tatlı satarak para kazan, doğru dürüst yaşayacağın refah seviyesi yüksek bir yerin yoksa paran bir halta yaramaz, anca evine en pahalı tvleri alıp altına 100klık araba çekip elinde son çıkan ayfonunla instagrama mercedes logolu direksiyonunu çekip atarasın, kendini adam sanıp millete tepeden bakarsın ve bunu da zenginlik refahlık sanarsın.
    Bizim derdimiz boş işler yaparak para kazanmak olmamalı, bizim derdimiz üretmek, geliştirmek, tasarlamak olmalı.Bırakın şu boş kafalığı artık, göbeğini kaşıyan boş kafalı adam olmayın.

Son olarak Dikran Masis'in çok beğendiğim bir sözünü paylaşayım ''Parayı başınızın üstüne koyarsanız ezilir, ayaklarınızın altına koyarsanız yükselirsiniz.''

düşüncene saygı duyarım ama bu kadar küçümseyici tavrın hoş değil. bırak insanların hayallerini paraysa para bize me? belki yerli zuckerberg o baklavadan yiyip kuracak facebook gibi bişey. herkes inovatif olmaz olmamalı da. senin kafanda olursak sokaktaki çöpü kimse toplamaz. ne lahmacun yeriz ne çiğ köfte. yıl 2017. adamın sorusuna bak, verilen cevaba bak.

• Antepli olmayan baklava işi yapmasın.

Orijinalden alıntı: DemirAtlıAdam

Hiç kimse ülkeye millete insanlığa katkım olsun deyipte doğru dürüst bir işe yönelmiyor.Herkes gıda, giyim, al-sat yapıp boş beyinle dolu cüzdanın peşine düşmüş.Bu basit işleri kafası çalışmayan herkes yapar.Bırak onlar uğraşsın, mühendis adamsın hiç mi kafan basmıyor inovatif fikirler üretmeye ? Veya sanayi alanında yenilikçi ürünler düşünüp o yolda kendini adamaya hiç mi hevesli değilsin ?

+1

Çok haklısiniz hocam.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.