Şimdi Ara

Baklava Dükkanı Açmak Akıllıca mı? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
17.999
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Kardes eskiden ayda bir baklava alırdım şuanda maaşta eskiye göre biraz artma olduğu halde baklava alamıyorum fakat ekmek her türlü alınıyor bence fırın aç ekonomi ne olursa olsun millet o ekmeği yicek fakat baklava işi lükse kaçıyor .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Adam akilli fistikli baklava satan bir tane lubnanli mekan var o kadar. Onlarda arap baklavasi yapiyor. Turk baklavasindan cok daha farkli (hamuru cok kalin, yumusak kismi yok vs) fiyat olarakta kilosu 35 dolar. Marketlerde kabuksuz fistik 60 dolar.

Soyle kaliteli bi baklava dukkanini sehire yakin bi yerde acsan kilosunu 40 dolara satsan cok iyi para eder. Bunun yaninda porsiyonlu ucgen baklava vs de sat atiyorum tanesi 5 dolara ucgen baklava super tutar.

Burda gordugum 2. Sorun ise firinlarin taze urun satmamasi. Sabah 4-5 te baker yani firin ustasi gelir mamulleri firina atar sabah hepsi hazirlanir ve paketlenir. Kimse sicak ve citir unlu mamul yiyemiyor maalesef. Ben mesela citir ve sicak bir boyoza 3-4 dolar rahat veririm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ThisisaNightmare -- 8 Mart 2017; 12:11:40 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: Qedi

quote:

Orijinalden alıntı: DemirAtlıAdam

Hiç kimse ülkeye millete insanlığa katkım olsun deyipte doğru dürüst bir işe yönelmiyor.Herkes gıda, giyim, al-sat yapıp boş beyinle dolu cüzdanın peşine düşmüş.Bu basit işleri kafası çalışmayan herkes yapar.Bırak onlar uğraşsın, mühendis adamsın hiç mi kafan basmıyor inovatif fikirler üretmeye ? Veya sanayi alanında yenilikçi ürünler düşünüp o yolda kendini adamaya hiç mi hevesli değilsin ?

Bu kadar bakkalcı kafalı olmayın hayatınızın merkezine parayı alırsanız paranın peşinden gidersiniz.Siz işinizi en doğru ve yenilikçi şekilde yapın bırakın para sizin peşinizden gelsin, yeter ki doğru dürüst fikirlerle doğru dürüst işler yapın.Biraz araştırın yurtdışında ne yenilikler var, teknoloji nerede, bilim nerede, gelecek nereye gidiyor, insanlar nereye yöneliyor, insanların nelere ihtiyacı var araştırın öğrenin fikirler bulun o fikirlere yatırım yapın.

Mark Zuckerberg de bilirdi Amerika'da gidip donutçu açmayı, ama o bizim gibi bakkalcı kafasında değildi Facebook'u kurdu şimdi dünyayı fethedecek güce sahip. Bu ülkeyi ben mi kurtaracağım demeyin, siz aslında kendinizi kurtaracaksınız, ne zaman birey olmayı öğrenirsek, faydalı bireylerle faydalı işler yaparsak ülke zaten otomatik olarak refah seviyesine erişir merak etmeyin.Bu ülke baklavayla çiğ köfteyle lahmacunla refah seviyesini yakalayamaz.Sen istediğin kadar tatlı satarak para kazan, doğru dürüst yaşayacağın refah seviyesi yüksek bir yerin yoksa paran bir halta yaramaz, anca evine en pahalı tvleri alıp altına 100klık araba çekip elinde son çıkan ayfonunla instagrama mercedes logolu direksiyonunu çekip atarasın, kendini adam sanıp millete tepeden bakarsın ve bunu da zenginlik refahlık sanarsın.
    Bizim derdimiz boş işler yaparak para kazanmak olmamalı, bizim derdimiz üretmek, geliştirmek, tasarlamak olmalı.Bırakın şu boş kafalığı artık, göbeğini kaşıyan boş kafalı adam olmayın.

Son olarak Dikran Masis'in çok beğendiğim bir sözünü paylaşayım ''Parayı başınızın üstüne koyarsanız ezilir, ayaklarınızın altına koyarsanız yükselirsiniz.''

düşüncene saygı duyarım ama bu kadar küçümseyici tavrın hoş değil. bırak insanların hayallerini paraysa para bize me? belki yerli zuckerberg o baklavadan yiyip kuracak facebook gibi bişey. herkes inovatif olmaz olmamalı da. senin kafanda olursak sokaktaki çöpü kimse toplamaz. ne lahmacun yeriz ne çiğ köfte. yıl 2017. adamın sorusuna bak, verilen cevaba bak.

Adam mühendisim diyor belli bir yaşa geldim diyor siz hala çöpü kim toplayacak onun derdindesiniz. Yıl 2017 olmuş elin japonu kafasına 2 tane atom bombası yemesine rağmen yosunlu pirinç yiyerek yine senin ülkenden ileri düzeyde olsun, elin almanı girdiği 2 büyük savaştan yenik çıkmasına rağmen bütün avrupayı beslesin bizim millet hala tavukları kim pişirsin hacıyı çarşıya kim göndersin onun tatavasını yapıyor. Lahmacun yiyerek ülke gelişmez maalesef, gerektiğinde çöpü de sen toplayacaksın ki bilimin önü açılsın değil mi ama.

CPU: AMD Ryzen 5 1600 MOBO: Gigabyte AB350-Gaming 3 RAM: GSKILL TridentZ RGB DDR4 3200MHz CL16 2x8GB GPU: Palit GTX 1060 JetStream 6GB 192Bit HDD: WD Caviar Blue 1TB SSD: Samsung 860 EVO 250GB PSU: FSP Hydro 600W 80 Bronze CASE: Phanteks Eclipse P400S Monitor: Asus MG248QR 24' 1ms 144Hz Mice: Corsair M65 PRO Keyboard: Corsair K70 LUX Red LED

• quote:

Orijinalden alıntı: Qedi

quote:

Orijinalden alıntı: DemirAtlıAdam

Hiç kimse ülkeye millete insanlığa katkım olsun deyipte doğru dürüst bir işe yönelmiyor.Herkes gıda, giyim, al-sat yapıp boş beyinle dolu cüzdanın peşine düşmüş.Bu basit işleri kafası çalışmayan herkes yapar.Bırak onlar uğraşsın, mühendis adamsın hiç mi kafan basmıyor inovatif fikirler üretmeye ? Veya sanayi alanında yenilikçi ürünler düşünüp o yolda kendini adamaya hiç mi hevesli değilsin ?

Bu kadar bakkalcı kafalı olmayın hayatınızın merkezine parayı alırsanız paranın peşinden gidersiniz.Siz işinizi en doğru ve yenilikçi şekilde yapın bırakın para sizin peşinizden gelsin, yeter ki doğru dürüst fikirlerle doğru dürüst işler yapın.Biraz araştırın yurtdışında ne yenilikler var, teknoloji nerede, bilim nerede, gelecek nereye gidiyor, insanlar nereye yöneliyor, insanların nelere ihtiyacı var araştırın öğrenin fikirler bulun o fikirlere yatırım yapın.

Mark Zuckerberg de bilirdi Amerika'da gidip donutçu açmayı, ama o bizim gibi bakkalcı kafasında değildi Facebook'u kurdu şimdi dünyayı fethedecek güce sahip. Bu ülkeyi ben mi kurtaracağım demeyin, siz aslında kendinizi kurtaracaksınız, ne zaman birey olmayı öğrenirsek, faydalı bireylerle faydalı işler yaparsak ülke zaten otomatik olarak refah seviyesine erişir merak etmeyin.Bu ülke baklavayla çiğ köfteyle lahmacunla refah seviyesini yakalayamaz.Sen istediğin kadar tatlı satarak para kazan, doğru dürüst yaşayacağın refah seviyesi yüksek bir yerin yoksa paran bir halta yaramaz, anca evine en pahalı tvleri alıp altına 100klık araba çekip elinde son çıkan ayfonunla instagrama mercedes logolu direksiyonunu çekip atarasın, kendini adam sanıp millete tepeden bakarsın ve bunu da zenginlik refahlık sanarsın.
    Bizim derdimiz boş işler yaparak para kazanmak olmamalı, bizim derdimiz üretmek, geliştirmek, tasarlamak olmalı.Bırakın şu boş kafalığı artık, göbeğini kaşıyan boş kafalı adam olmayın.

Son olarak Dikran Masis'in çok beğendiğim bir sözünü paylaşayım ''Parayı başınızın üstüne koyarsanız ezilir, ayaklarınızın altına koyarsanız yükselirsiniz.''

düşüncene saygı duyarım ama bu kadar küçümseyici tavrın hoş değil. bırak insanların hayallerini paraysa para bize me? belki yerli zuckerberg o baklavadan yiyip kuracak facebook gibi bişey. herkes inovatif olmaz olmamalı da. senin kafanda olursak sokaktaki çöpü kimse toplamaz. ne lahmacun yeriz ne çiğ köfte. yıl 2017. adamın sorusuna bak, verilen cevaba bak.

Ne yani çöpleri de birilerinin toplaması lazım diyerek mühendis adamı çöp toplamaya mı yöneltelim ? Bu mu sizin dünya görüşünüz ?

Adam mühendisim diyor.Ben ne diyorum? Mühendis adamsın, baklavacılığı kafası çalışmayan! herkes yapar diyorum.Ülkede baklavacı olan, kafası çalışmayıp, eli çalışan adam çok, onlar zaten kafa gerektirmeyen işlerde cüzdanlarını dolduruyorlar ona lafım yok.Fakat mühendis adamın işi ne çöp toplamak ne de baklava açmak olmalı belirtmek istediğim bu.

Bizim millet nedense ülkeyi hep siyasilerin refah seviyesine ulaştıracağını düşünüyor.Hayır öyle bir dünya yok, siyasetle bu ülke kurtulmaz.Ülkeyi halkın ta kendisi bireyin ta kendisi refah seviyesine ulaştırır, siyasiler sadece halkı yönetir.Nasıl yaşarsanız öyle yönetilirsiniz diye bir laf vardır.Sen mühendis bireyi baklavacı yaparsan, seni yöneten de baklavacı kafalı biri olur bu kadar basit.

He illa zekalıyım ama amele olmak istiyorum diyorsa kendi kararı, ben sadece olması gerekeni söylüyorum.

• Her mühendis zekidir tezinden gidersek dediğiniz doğru. Yine de kimseyi zeki yada değil diye ayırmak haddime değil. İnsan ressam olup futbol oynayabilir, mühendis olup baklavacı olabilir. Zekası var diye insanları sınırlandırıp gönlünün istediğini yapma özgürlüğünden kimse edemez, hele hele de vatana millete hayırlı olmak adına. Mutlu insan lazım bize, kafası çalışan adam değil. Kafası çalışan çok adam var.Mutlu bireyler refah toplumları oluştururlar. Mühendislik okudu diye ölene kadar mühendis mi olması lazım. Bir tane mühendis çıkıyor da ona mı bel bağlamalıyız? Biraz eleştiri yaparken objektif olmak gerekir.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.