Şimdi Ara

Bakır heatsink sorunu.Zımparaladıktan sonra

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
432
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • ne yapmalı?P2000 e kadar zımparam var ve kendimi görebileceğim kadar iyi zımparalıyorum ama bir kaç gün sonra kararıyor.Bunu önlemek için ne yapmak lazım?Silgiyle silince çıkıyor bu tabaka ama kesin çözüm arıyorum.1 tane slk947u,1 tane volcano11 ve bir de gömme bakır tabanlı 2500+ fanı var.Haliyle sadece birini takıyorum ve diğerleri böyle kararıyor beklediği için.

• Bakirin kararmasi (oksitlenme) gayet normaldir. Bunun sizin yaptiginiz zimparalama islemiyle hic bir alakasi yoktur. Eger kullandiginiz aparatlarin kararmasini onlemek istiyorsaniz yuzeylerin havayla daha dogrusu oksijenle olan temaslarini kesmeniz gerekiyor.

Ayrica zimparalama islemi icin bir ipucu vermek gerekirse; zimparalama islemini cam yuzey uzerinde yaparsaniz mumkun oldugunca daha cok purussuz bir yuzey elde edersiniz.
  • mira nın dediii gibi gayet doal bi durum bakır açıkta kaldııı için ve üzerinde sıcaklık deişiklikleri olduu için hızlı kararıyor....
    bu arada yalnızca zımpara deil + metpar cila tavsiye ederim bu arada çok kaliteli temizlemen lazım çünkü mikro oksitlenme daha hızlı olur.....
  • O zaman heatsink i takmadan önce her seferinde zımparalıyacaz az da olsa.Ama benim dikkatimi çeken nokta eğer zımparalanmazsa bişey olmuyor pek.Zımparaladıktan sonra çok çabuk kararıyor.Heralde normalde bişey falan sürüyorlar ya da başka bir işlemden geçiriyorlar heatsink üreticileri.
  • oksitlenme elle temas oldugu takdirde 10 katı hızlanır bunu bana imeste metal toptancılıgı yapan bir dukkanın sahıbı soyledi.
    nedenide ciltteki nemin havadaki oksijenle birlesip oksitlenmeyi hızlandırması
    ayrıca metpar kullanarak yuzeydeki ince oksit tabakasını alabilirsin tavsiye ederim
  • bende blockun içine por çöz dökmüştüm az kalsın eriyodu alet fazla kurcalamayın iki gıdım oksitten bişey olmaz sonra pişman olursunuz benim gibi gerçi blocka bişey olmadı ama üstünde ki zalman yazısı yok olmuş nedense
  • quote:

Orjinalden alıntı: FATALcan

bende blockun içine por çöz dökmüştüm az kalsın eriyodu alet fazla kurcalamayın iki gıdım oksitten bişey olmaz sonra pişman olursunuz benim gibi gerçi blocka bişey olmadı ama üstünde ki zalman yazısı yok olmuş nedense

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bu metpar nerde bulunur?Cahillik işte napıcanSlk ye de bi zımpara yapacktım ama sırf kararıyor diye vazgeçtim.Bi de en ince kaçlık zımpara buldunuz?Bende P2000 var ama onda bile tam istediğim gibi olmuyor.
  • zımparalarkende dikkat et bence her yer aynı oranda zımparalanmalı yoksa sana artı değil eksi getirir temas alanı azalır homojen zımparalamazsan
  • quote:

Orjinalden alıntı: fenomenhaa

quote:

Orjinalden alıntı: FATALcan

bende blockun içine por çöz dökmüştüm az kalsın eriyodu alet fazla kurcalamayın iki gıdım oksitten bişey olmaz sonra pişman olursunuz benim gibi gerçi blocka bişey olmadı ama üstünde ki zalman yazısı yok olmuş nedense

• neden zımparalıyorsunuz anlamadım.orjinal durumdayken böyle hatalar olmuyor.Demekki üzerinde kaplama var
  • quote:

Orjinalden alıntı: m134

Bu metpar nerde bulunur?Cahillik işte napıcanSlk ye de bi zımpara yapacktım ama sırf kararıyor diye vazgeçtim.Bi de en ince kaçlık zımpara buldunuz?Bende P2000 var ama onda bile tam istediğim gibi olmuyor.

Valla nalburlarda 200 den yukarısı yok.İsteyince de sie diyorlar Bende oto sanayi ye gittim,orada dyo'nun bi bayiliği varmış.Oto Boya yapanlar için 2000-3000 gibi numaralar vardı.Onlardan aldım

• Orjinal haliyle bıraksan bile az da olsa kararma oluyor.Ama zımparalayınca daha çok ve hızlı oluyor.Orjinal haliyle o kadar iyi olmuyor gibi geldi bana.Bazen de işlemci takınca izi falan kalıyor.O zaman mecburen zımparalamak gerekiyor.

P3000 falan bulmak iyi olur.Benim amcaoğlu aramış bulmuş hırdavatçı gibi bi yerden P1000,P1500 ve P2000.Ama türü pek iyi değil galiba.Fazla iyi bir sonuç vermedi.Bakınca bi sürü çok ufak çizik görünüyor.Kendini görebiliyordun çok net ama yine de çizikler belli oluyor.

Zımparalarken camın üstüne koyuyorum zımparayı.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.