Şimdi Ara

bakır boru bozulur mu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
2.459
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Laptopum çok ısınmaya başlayınca temizledim, noctua nt-h1 macun surdum fakat hala aynı derecede ısınıyor. Bugun birşey fark ettim bakır boruların fana yakın kısmı soğukken gpu ustundeki ve işlemci ustu çok sıcak. Acaba borular ısıyı iletmiyor mu ? Bu mumkunmudur ve aleminyum folyayala sarsam acaba iletim sağlar mı ? Daha once boyle bişey yaşamış veya bilgisi olan yardım edebilirse beni buyuk yukten kurtarır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bakır boru zaten ısıyı emmesi için oraya koyulmuş bişey elbette sıcak olacak bakır boru parçanın ısısını emer fanlarda parçayı ve boruya soğuk hava üfler soğutmadaki mantık budur

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bakır boru içerisine ince kanallar ve ısı transfer gazı vardır...
    bu gaz sayesinde sıcaklık borunun bir ucundan diğer ucuna anında iletilir...
    çıkış ucundaki petek ve ona hava üfleyen fan ısının dışarı atılmasını sağlar...
    kanalların tıkanması veya gazın kaçması bu tür sorunlara neden olur...
    sanırım bakır boru ve peteğinin değişmesi gerekiyor...
    parçanın adı HEATSINK tir...
  • quote:

Orijinalden alıntı: vtnsvr

bakır boru içerisine ince kanallar ve ısı transfer gazı vardır...
    bu gaz sayesinde sıcaklık borunun bir ucundan diğer ucuna anında iletilir...
    çıkış ucundaki petek ve ona hava üfleyen fan ısının dışarı atılmasını sağlar...
    kanalların tıkanması veya gazın kaçması bu tür sorunlara neden olur...
    sanırım bakır boru ve peteğinin değişmesi gerekiyor...
    parçanın adı HEATSINK tir...

Klimaci bir arkadaş var içine gaz basıp leğimlesek nasıl olur acaba ?

• O dediğiniz bakır boru bozulabilen - özelliğini kaybedebilen bir şey değil.O nedenle değişim gerekmez.Zaten bildiğim kadarıyla içinde kılcal kanallar olan saf su doldurulmuş bir yapıda.

• Laptopun bakır borularında ne kılcal açıklıklar nede sıvı bulunur. Elbette tahmin ettiğim şekildeyse.

bakır boruyu işlemcinin üstüne yapıştıran vidaların sıkı olup olmadığını kontrol edin.

Fanın üflediği havanın bakır boruya havayı en az seviyede kaçıraracak şekilde ilettiğinden emin olun. (yani fanın üflediği hava doğrudan bakır boruya vursun sağa sola kaçmasın)

bakır borunun üstüne bir şey sürme veya hava almayacak şekilde kapama.

Ayrıca ne kadar ısınıyor derecesi kaç durum normal gözüküyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NotImportant -- 17 Haziran 2017; 13:22:37 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: zwanzig

O dediğiniz bakır boru bozulabilen - özelliğini kaybedebilen bir şey değil.O nedenle değişim gerekmez.Zaten bildiğim kadarıyla içinde kılcal kanallar olan saf su doldurulmuş bir yapıda.

Demek istediğimde o aslında içindeki saf su zarar görmüş olabilir mi ? Çünkü tahminimce şuan fanın hiçbir etkisi yok çünkü fanın oldugu yer ve biraz ilerisi sogukken GPU üstü çok sıcak buda aklımda acaba ısı iletimi konusunda sıkıntı mı var sorusunu getiriyor. Ayrıca eskiden ısınınca soba gibi üfleyen fan şuan ısınınca bildiğin sıcak üflüyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Uppp. yokmu bu işten anlayan ?
  • Eski konu ama ısı borusu bozuluyor zamanla sanırım haklısınız. Dell 6000 var can sıkıntısı çekmeceden çıkarıp kurcaladım, termal macun yeniledim, işlemci 33 derece çünkü dan tam sürat çalışıyor, x300 harici ekran kartı var, gpu üstündeki kısım yanıyor (aida64 61 derece diyor) boru da sıcak ama fan kısmına doğru buz gibi, ısı iletimi yok gibi, çıkan hava buz gibi boşuna fan sesi dinliyoruz.
    15 senelik makina tabiki soğutucu değişimi falan yapamayacağım :)

• Saw_ S kullanıcısına yanıt
    hahahagagagagagaaag gaz var diyo hahahgagaagaga

dostum bütün işelmci ekran kartı anakart sogurtucu bakır boruları içinde sıvı bulunur hatta bazı markalar vapor chamber diye özelikle bunu belirtir
  • Saw_ S kullanıcısına yanıt
    Hocam bende bundan şüphelenmeye başladım. Kullandığım laptop alalı 4 sene oldu. Hangi termal macunu sürdüysem, vidaları ne kadar sıktıysam çözülmedi. İşlemci hızını düşürmek zorunda kaldım en sonunda. GPU tarafının ısı boruları ayrı ve onda sorun yok. Anlamadım gitti.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.