Şimdi Ara

Bakan Uraloğlu’ndan 5G, fiber internet ve sosyal medya açıklaması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: YildirimMusa , YildirimMusa , Mtnedm82 , JorWix Daha Az
4 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 3 Misafir (1 Mobil) - 5 Masaüstü2 Mobil
5 sn
44
Cevap
0
Favori
1.221
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy şu anda #7
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
20. Sırada  bugün en iyi #1
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bakan Uraloğlu’ndan 5G, fiber internet ve sosyal medya açıklaması
    Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, düzenlenen Ulaşım ve Altyapıda Türkiye Yüzyılı Zirvesi'ndeki konuşmasında son dönemde yapılan çalışmalar ve hayata geçirilecek projeler hakkında bilgi verdi. Bu dönemlerde en çok merek edilen konu başlıkları ise 5G, fiber altyapı ve çocuklara yönelik sosyal medya düzenlemesi. Uraloğlu, bu konularda açıklamalarda bulundu.

"5G'de ihale sürecini başlattık"

Bakan Uraloğlu, 5G özelinde "5G mi 5,5G mi olacak onu da konuşuyoruz ama ihale sürecini başlattık. Bu sene ihalesini yaparak 2026'da genel anlamda yaygınlaştırmaya sinyal almaya başlayacağız. Bunu beklemekteki amacımız, biraz daha yerliliğini geliştirmek hem de dışarıdan alacağımız ekipmanları daha doğru fiyatla almak." İfadelerini kullandı. İhale frekansları 700 MHz, 3,5 GHz ve 26 GHz olacak. Frekans tahsis ihalesi 2025’in ikinci yarısında olacak.

Bakan Uraloğlu’ndan 5G, fiber internet ve sosyal medya açıklaması
    5G halihazırda 34 noktada deneme lisansı altında test ediliyor, ayrıca 2 lokasyonun da bunlara kısa süre içinde ekleneceği değerlendiriliyor. Uraloğlu, 5G teknolojisinin pratikte 10 kat hız kazandıracağına dikkat çekerken "Dünyadaki 11 uydu üreticisinden birisi olduk ve biz yaptık, Türk mühendisleri yaptı. Uydu üretimini sadece ülkemiz için değil bütün dünya için yapıp satma noktasında pazarlama çalışmalarımıza da başladık." dedi.

Fiberde hedef 800 bin kilometre

Türkiye'de şu anda yaklaşık 580 bin kilometre fiber altyapı olduğuna işaret eden Uraloğlu, bunu 800 bin kilometrelere çıkartma ile ilgili bir çalışma içinde olduklarını söyledi.

Uraloğlu, hız konusunda yaptığı açıklamada, "Önümüzdeki süreçte hem 5G'ye geçiş, hem Türk Telekom'un imtiyazı ile ilgili devam eden süreçte daha fazla yatırım yapıp buradaki durumu daha yukarıdaki seviyelere eriştirmiş olacağız." bilgisini verdi.

Uraloğlu, "Operatörlerin sorumluluğu binaya kadar fiberi getirmek. Ancak bazı eski binalarda hâlâ bakır kablo kullanılıyor. Bu da internet hızını ciddi şekilde düşürüyor. Mevcut altyapımızın kapasitesi çok daha yüksek olmasına rağmen, vatandaşlarımızın büyük bir bölümü 'Bu hız bana yeter' diyerek daha düşük hızda internet kullanıyor" diyerek, bina içi altyapının güncellenmesi gerektiğine da işaret etti.

Sosyal medya düzenlemesi

16 yaş altına sosyal medya düzenlemesinde gelinen noktaya ilişkin bilgi veren Uraloğlu, "Önümüzdeki hafta finale doğru giden bir toplantı yapacağız. Sosyal medyada yapılan dezenformasyon ve yanlış bilgilendirmeleri bir birey hangi yaştan sonra daha doğru değerlendirebilir, nasıl muhakeme edilir konusunda 13 değil de 16 yaşın daha doğru olduğunu düşünüyoruz. Bu noktada da genel bir konsensus sağladık. Yaptığımız bir araştırmada 16 yaşı ailelerin yüzde 79,4'ü destekliyor, doğru buluyor, dolayısıyla biz bu düzenlemeyi yapacağız, bu sene bunu hayata geçirmiş olacağız." ifadelerini kullandı.

Bunun platformlar tarafından işleyişte nasıl hayata geçireceği yönünde teknik bazı sıkıntılar olsa da bunların da aşılacağını dile getiren Uraloğlu, sosyal medya platformlarının yetkililerinin özellikle geçen dönemde Instagram'a erişim engeli getirilmesinin ardından, Türkiye'nin hassasiyetleri noktasında daha dikkatli olduğunu, Türkiye'nin istediklerini yaptırması konusunda elinin güçlendiğini söyledi.

Kaynak:https://www.aa.com.tr/tr/ekonomi/ulastirma-ve-altyapi-bakani-uraloglu-5gde-ihale-surecini-baslattik/3492926

• Vay anam vay...

quote:

Mevcut altyapımızın kapasitesi çok daha yüksek olmasına rağmen, vatandaşlarımızın büyük bir bölümü 'Bu hız bana yeter' diyerek daha düşük hızda internet kullanıyor" diyerek, bina içi altyapının güncellenmesi gerektiğine... - Kaynak: donanimhaber.com

Fıkra gibi açıklama diyeceğim de bu bıyıklı abiler yalan söylerken çok rahat, çok profesyoneller!

Biraz daha kantarın topuzunu kaçırsalar; "aslında son kullanıcılardan internet ile ilgili bir talep de görmüyoruz, vatandaşımız interneti zaman kaybı, şeytan icadı bir fuzuli iş görmekteler, bu nedenle altyapıya herhangi bir yatırım planımız yok." derler mi, deseler şaşırmam o derece :)
    Ya hala utanmadan millete laf ediyorlar.

Benim oturduğum sitede bakır altyapı bile yok öyle köyde falan da değil merkezi bir yerdeyim. Yokluktan anten yayını yapan internet kullanıyorum. Şimdi ben mi tercih etmemiş oldum yüksek hızı?

Hala bakır kablo kullanılıyor diyor. Sanki makul fiyata yüksek hız ve fiber altyapı verildi de millet yeter dedi. Yüksek hızlı internet paketlerinin fiyatları o kadar uçuk ki insanlar mecburen daha uygun paketlere yöneliyor.

Facebook'a giriyor mu, giriyor diye düşünüyorlar. En ucuzu olsun fazlasına gerek yok kafasında, özellikle 50+ yaş grubu o şekilde.

Öte yandan genç kullanıcılar alabildiği en hızlı interneti satın almak istiyor, ancak altyapı ve yüksek fiyat engeline takılıyor.

Apartmanda 2 daire bastırıp fiber bağlattık, bizden sonra herkes vdsl'i bırakıp faydalandı şimdi tüm daireler fiber. Yani kullanmasam da olur kafasında olan

da gelince komşulardan görüp her türlü bağlatıyor zaten. Fiber varken ev telefonuyla, telefon hattıyla, zırt pırt sinyal gücü düşen kopan bakır kabloyla kim uğraşır bu saatten sonra.

• Geçte olsa sonunda 5G geliyor.

Bekliyoruz...

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • "bu hız bana yeter"

- eyt tayfa

• Vay anam vay...

quote:

Mevcut altyapımızın kapasitesi çok daha yüksek olmasına rağmen, vatandaşlarımızın büyük bir bölümü 'Bu hız bana yeter' diyerek daha düşük hızda internet kullanıyor" diyerek, bina içi altyapının güncellenmesi gerektiğine... - Kaynak: donanimhaber.com

Fıkra gibi açıklama diyeceğim de bu bıyıklı abiler yalan söylerken çok rahat, çok profesyoneller!

Biraz daha kantarın topuzunu kaçırsalar; "aslında son kullanıcılardan internet ile ilgili bir talep de görmüyoruz, vatandaşımız interneti zaman kaybı, şeytan icadı bir fuzuli iş görmekteler, bu nedenle altyapıya herhangi bir yatırım planımız yok." derler mi, deseler şaşırmam o derece :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serdarcenk -- 26 Şubat 2025; 14:59:48 >
  • Ya hala utanmadan millete laf ediyorlar.

Benim oturduğum sitede bakır altyapı bile yok öyle köyde falan da değil merkezi bir yerdeyim. Yokluktan anten yayını yapan internet kullanıyorum. Şimdi ben mi tercih etmemiş oldum yüksek hızı?

Hala bakır kablo kullanılıyor diyor. Sanki makul fiyata yüksek hız ve fiber altyapı verildi de millet yeter dedi. Yüksek hızlı internet paketlerinin fiyatları o kadar uçuk ki insanlar mecburen daha uygun paketlere yöneliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erdem552 -- 26 Şubat 2025; 20:13:24 >
  • 5G destekli cihaz Kullanıp TürkTelekom da 5G yazıp 5555 gönderip 5g servisini aktif edebilen var mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bakana tavsiyem.Fiber ulaşan yerlerde vdsl interneti yasaklasın.Sadece fiber ile internet hizmeti verilsin.

Yoksa binalardaki vatandaşların keyfine kalırsa daha çok bu iş uzar.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 5,5G ne ya? Dünyada 5,5G diye bir şey yok. Birisi zamanında kuyuya taş attı şimdi devamını getirelim diye isim uyduruyorlar. Adam gibi 5G diyin geçin şuna.

• serdarcenk kullanıcısına yanıt

Haklı. Benim binamda böyle insanlar yüzünden fiber hizmeti alamadım. Bina yöneticisi bana 16 megabit yetiyor istemiyorum fiber miber diyor. Hızlı diyorsun aynı fiyat diyorsun gerek yok diyor mesela. Böyle milyonlarca insan var. Türk toplumundan haberiniz yok sanırım..

• Krone K kullanıcısına yanıt

Facebook'a giriyor mu, giriyor diye düşünüyorlar. En ucuzu olsun fazlasına gerek yok kafasında, özellikle 50+ yaş grubu o şekilde.

Öte yandan genç kullanıcılar alabildiği en hızlı interneti satın almak istiyor, ancak altyapı ve yüksek fiyat engeline takılıyor.

Apartmanda 2 daire bastırıp fiber bağlattık, bizden sonra herkes vdsl'i bırakıp faydalandı şimdi tüm daireler fiber. Yani kullanmasam da olur kafasında olan

da gelince komşulardan görüp her türlü bağlatıyor zaten. Fiber varken ev telefonuyla, telefon hattıyla, zırt pırt sinyal gücü düşen kopan bakır kabloyla kim uğraşır bu saatten sonra.

• Vain kullanıcısına yanıt

Aslında müteahhitlerin de binalara sıva altı fiber kabloları koymaları gerek. Yeni binalara halen daha bakır kablo döşüyorlar. Haliyle millet sıva üstünden fiber çekilmesini istemiyor.

• Devletin teknoloji alanında hususi bir bakanlığı olması lazım, şuanki altyapı vs ile bu durum idare edilemez ki edilemiyor da, sn bakan ne zaman teknoloji içerikli bir cümle kırsa pot kırıyor, merak ediyorum finale giden toplantılarda yer alan yetkilileri yetkinliği ne kadar, Joven 'in dediği gibi fiber olan noktalarda sadece fiber alınma zorunluluğu getirilmesi lazım, yine sağlayıcıların verdiğin abonelikleri hat kalitesi kontrol ediliyor mu? bununla alakalı bir çalışma yapılacak mı?
    Ne zaman 5g ile birşey sorulsa ne değişecek sorusuna 10kat hızlanacak nasıl diyebiliyorsunuz? şehrin göbeğinde yada belirli noktalarında hızlar düşük oluyor oysa, 5G'ye geçince min. hızlar 10kat mı artacak?

Gerçekten yorum yazmak iş yapmaktan kolay eyvallahta yetkili kişilerin iş bilmez gibi konuşmalarına yahutta sonu nereye varacak bilmeden konuşmalarına sinir oluyorum.

Silindirik muhalefetimiz devletin yaptığı hiç bir işe kendi menfaati yoksa kör sağır dilsiz kalması rant durumunda da doğrudan ranta oynayıp yaygarea koparması ülkemiz açısından acınası bir durum.

Geçen gün araç muayene ihalesi tamamlandı kamuoyu tam olarak bilgilendirilmedi, muhalefette belli ki kendi iç yoğunluğunda oh ne güzel...

• internet hızı 10 kat artıyor da internet paketleri 10 kat artacak mı?

şöyle düşünün size dünyanın en hızlı giden otomobilini veriyorlar ama diyorlar ki sadece ayda sadece 10 litre benzin kullanabilirsin. yani 5g de 10gb interneti 1 günde tüketiriz e sonra geri kalan 29 gün ne yapacağız?
  • MilesTeg M kullanıcısına yanıt
    5.5G diye bir şey var, uydurma değildir. Ancak çoğu yerde 5G-Advanced olarak kullanılmakta.

• serdarcenk kullanıcısına yanıt
    Bu mantığın altında yüksek hızların fahiş fiyatlara satılması da yatıyor olabilir. Daha yüksek hız daha çok para diyorlar.

• Devlete, isslerin internet alt yapısı ve sunduğu kapasiteler ile ilgili tepki göstermekte sonuna kadar haklısınız. Tüketici talepleri kulak arkası ediliyor.

Yanlız bu vatandaş fiber istemiyor konusu gerçekmiş. Tekirdağ ve Kayseri'de fiber olmayan binada oturan arkadaşlarımdan bizzat dinledim. Adamlar dilekçe için bina sakinleriyle iletişime geçtiklerinde, napacağn fiberi, gacılara mı bakacağn, bu neyine yetmiyor gibi tepkiler vermişler. İnanılır gibi değil, gerçekten yurdum milleti mal. 5 10 lira ucuz olsun diye dialupa bile razı olurlar.

• Vakti zamanında ilk kullanan ülke olacaktık o dönemki bakan cari açık olur erteliyoruz diye açıklama yapmıştı (Yeni telefon satışı) ve bugüne kaldı.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Altyapı 800 bin kilometreye çıkarıldı da ne oldu? Ne kotası bitiyor ne fiyat artışları ne de doğru düzgün hız alabiliyoruz. Bıktım bu e kadar a kadar dan.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • joven kullanıcısına yanıt

300 liraya 35 mbit vdsl kullanmak varken, neden 400-500 vereyim? Benim derdim en yüksek hızı en uyguna alabilmek.

Fiberi 300 e verdiler de biz mi kullanmadık?

• circassianman kullanıcısına yanıt
    Bakan bir noktaya kadar haklı ozaman.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.