Şimdi Ara

Bakan Mehmet Şimşek'in Kredi Kartı Açıklaması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
454
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • "Kredi kartına taksit uygulaması iyi bir şey değil"


    Nedim Türkmen, kredi kartı taksit sınırlamasına yönelik bir soruya Bakan Şimşek'in "Dünyada kredi kartına taksit uygulayan tek ülkeyiz ve bu uygulamalar vatandaşın gelirinden fazla harcamasına neden oluyor, bu iyi bir şey değil" yanıtını verdiğini ifade etti


    Evet arkadaşlar bu konuda düşünceniz nedir ? Günümüzde hemen hemen herkesin ihtiyaçlarını giderebilmesi için mecburen başvurduğu taksit yönteminin yeni yılda kalkabileceğinin sinyallerini veren bir açıklama olmuş. Kıytırık bir tişörtün bile 300-500 tl olduğu bir ülkede taksit kaldırılırsa asgari ücreti isterlerse 30 bin yapsınlar yine de bir anlamı kalmayacağını düşünüyorum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alexander vasilievich -- 27 Aralık 2023; 9:25:42 >



  • Kullanmasını bilene iyi bir şey

    Paranın havadan geldiğini düşünüp ay sonu eşine akrabasına borç için yalvaran akılsız et parçaları planını düzgün yapamıyorsa bundan bizene

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bu gidişle seçimden sonra taksit yapmayı da kaldırırlar

  • Vergileri tabana yayacaklarmış, asıl show yılbaşından sonra başlayacak...

  • Aslında insanların kazandığından fazla harcamasının en önemli sebebi kredi kartları.

  • Türkçü Kayı kullanıcısına yanıt

    Ödedikten sonra kimseyi ilgilendirmez benim kart harcamam 15-20 bin tl ödemesini yapmasını bilmeyen kullanmasın.

  • AMC A kullanıcısına yanıt

    Çoğu senin gibi değil ama. Kredi kartı borçları dağı aşmış. Mahkemeler kredi kartları borçlarından dolayı tıkanmış. Bunda suçun büyüğü bankalarda. Bi ara çiklet dağıtır gibi kart dağıttılar.

  • Tüketim çılgınlığının önüne geçmek için böyle söylüyor. Hiper enflasyon olan yerde fiyat artacak diye tüketim çılgınlığı oluyor. Bu da enflasyonun daha da artmasına sebep oluyor. Yani siz harcama yapmayı kısmazsanız biz kıstırmak zorunda kalırız demek istiyor.


    Normalde otomobil fiyatlarının artışından dolayı satışının azalması gerekirdi ama bizde ne oldu fiyat daha da artacak diye satışlar arttı herkes al-satçı oldu. Piyasada otomobil kalmadı. Benzer durumlar.


    Kredi muslukları da bunun için kısıldı. Kredi kartı taksit sınırı da bu yüzden gelebilir.


    Yalnız beyaz eşyada taksit devam etmeli. Herkes peşin beyaz eşya yenileyecek durumda değil. 2 ay önce buzdolabım bozuldu. 28.500TL'ye aldım yenisini. Ben peşin alabildim ama asgari ücretli nasıl alsın? Bugün bir çamaşır makinesi 15bin TL'den, bulaşık makinesi 12bin TL'den başlıyor.


    Ev kuracak gençlere Allah yardım etsin.





  • Türkçü Kayı kullanıcısına yanıt

    Bankanın suçu yok ödemesini bilmeyen almasın parası yoksa zaten evlenmesinde.

  • Bunu yapacaklarını sanmıyorum, insanlar fakir olduğu için nakitle ödeyemiyor ve mecburen kredi kartına sarılıyor. Eğer taksit kalkarsa, önce beyaz eşya ve mobilya sektörleri isyan eder. Çoğu satış taksitle oluyor çünkü ya da elden senet satışa dönerler.
    Önce ülkeye fiyat istikrar gelsin de öyle konuşalım. Ayrıca dünyada kredi kartına taksit yapan tek ülke biz değiliz.
    Kredi kartı da bir borçtur, ekstre dönemi gelince ödenecek. Kullanmasını bilene enflasyon ortamında çok iyi fırsatlar sunar kredi kartı ve taksit imkanı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bulduren -- 27 Aralık 2023; 10:51:39 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Vatandaşa gelir mi bıraktınız?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 20 bin maaşı olan adama bankalar 500 bin lira kredi kartı limiti veriyor, yıllardır kullanıyorsanız sürekli otomatik artış diye diye arşa çıkıyor limitler. bir tanıdık sadece market harcamaları için 20 bin limitli kart kullanıyor, bankadan mesaj geliyor kartınızı 160 bin lira yapacağız diye, itiraz edip iptal ettirdik artışı.


    geçen yıl kredi kartı ile araba almayı denedim ciddi ciddi. limit cezbediyor. sonra altın borçlanıp aldım arabayı. şimdi de kredi kartına taksit yapılır diyen galeri ilanları görüyorum, arabayı verip biraz üst model yeni bir araç alıp üstünü kredi kartı ile ödemeyi düşünüyorum. bir nevi kredi kullanımı gibi oluyor.


    misal normalde almayacağım birçok ürünü, kullandığım şeyler öyle kenara attığım eşyalar değil, taksit var nasıl olsa diye aldım. ses kartı almayı düşündüm taksit yok diye almıyorum. onun için de kredi kartları Sonradan Faizsiz Taksitlendirme kampanyaları yapıyor. ses kartım var, üst modeline ihtiyacım yok ama illa aldıracaklar. örnek.





  • fractal design kullanıcısına yanıt
    Hocam burda dönüp dolaşıp suç yine hükümetin. Dünyada 2023 itibariyle en yüksek 5.enflasyona sahip ülkeyiz. Önümüzde Venezuela, Surinam, Sudan, Zimbabwe gibi ülkeler var. Enflasyonun yüksek olduğu, her güne zamla uyanılan ve yerli paranın yabancı para karşısında her geçen gün eridiği bir ülkede tüketim, harcama her zaman fazla olur. İnsanlar kendince haklı aslında ihtiyacı olmasada bugünden alayım yarın zamlanır gözüyle bakıyor bu sadece temel ihtiyaç değil her sektör için geçerli. Giyim, elektronik, gıda, konut, otomobil vs. Maalesef milletimiz bu konuda elin Hans ı Jack i gibi şimdilik ihtiyacım kadar alayım 1 ay sonra bir daha alırım yada şimdilik bu araba bana yeter seneye daha iyisini alırım gibi planlı hareket edemiyor. Hükümette suçu kendinde aramak yerine siz harcadıkça enflasyon yükseliyor diye topu halka atıyor. Mesela enflasyonu yükseltiyor gerekçesiyle asgari ücrete 6 ayda bir zam uygulamasını da kaldırdılar. Kısaca çözüm üretmek yerine 21 yılda yaptıkları hataların bedelini yaptırım yoluyla vatandaşa ödetmeye çalışıyolar. Kredi kartı kullanmasını bilene bulunmaz bir nimet. Maaşına oranla harcama yaparsan ve ödemeni düzenli yaparsan çok iyi bir seçenek. Ayrıca ihtiyacın olan bir ürünü taksite böldürdüğün zaman paranda cebinde kalıyor ödeme konusunda rahatlık oluyor çünkü insanın başına yarın ne geleceği belli değil o yüzden kredi kartı her zaman gerekli bir araç. Tabi burda bankaların da suçu var hayatında hiç banka ile işi gücü olmamış kredi notu bile olmayan insanlara sms gönderip kredi ve kredi kartı dağıtıyolar.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • alexander vasilievich A kullanıcısına yanıt

    Hükümetin payı refah seviyesinin düşük olmasında büyük elbet ama mevcut icra hukuku da kimilerini kredi kartı/banka borcu yapmaya itiyor. İcra takibine düşen kişiler sürekli iş değiştiriyor. Yeni işe girince icra dosyasının yeni işyerine gelmesi 3-4 ay bazen yoğunluğa göre daha fazla ayı buluyor. 4 ay sonra maaşından kesinti olmasın diye oradan çıkıyor başka işyerine geçiyor veya sigortasız çalışmak istiyor.


    Elden taksitle senetle ürün satan yerler de bu tarz insanları gıdıklıyor. Atıyorum elden taksitle elektrikli bisiklet, cep telefonu veya elektronik eşya gibi kolay paraya dönebilecek eşyaları alıp bunu daha düşük paralara (faktoring gibi) nakite çevirip günü kurtarmaya çalışanlar da yine sonunda icra takibine düşüyorlar.


    Bu söylediklerim bizzat çalıştığım yerde şahit olduğum durumlar.

  • MaDMaxiBo kullanıcısına yanıt

    sistemde maaşım asgari ücret toplam kart limitim 700 bin istesem daha fazla olabilir ek hesaplarda 250 bin


    bende şaşıyorum nasıl oluyor ayrıca bunların dışında yapı kredi herğün sms yolluyor 300 bin kredi tanımlanmıştır dilediğiniz zaman kullanabilirsin diye

    tabi ben en fazla 10 bin civarı harcama yapıyorum artık pazarda bile kart geçiyor


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Türkçü Kayı kullanıcısına yanıt
    Hangi insanlarin plansız yaşayan andavalar dedin herhalde genele yayma

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Herşeyi bu garip milletin halkın hatta çocuklarinin sırtına yükleyerek borç ödeyenler birde böyle demeçler veriyor

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.