Şimdi Ara

Bahar geldi, güneş açtı, Tüketimler düşmeye başladı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
26
Cevap
0
Favori
1.303
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Uzun bir aradan sonra , 7 litrenin altına düşmeye başladık. Sokağa çıkma yasağının yarattığı trafik, havaların soğuması, motorların ısınmakta zorlanması derken tüketim 9 - 10 litreler seviyesinden inmiyordu.

Hava sıcaklığı +16 olmasıyla beraber, trafiğin nispeten azalması ile tekrar tüketimiz düşmeye başladı.

Arabanında bakımdan çıkmış olması ile beraber son yaptığım tüketim testinde 6,2 litreyi görebildim.

• fuelio kullanıyorum havalar iyi iken 5.5 6 civarı olan tüketim şuan 7 ye fırladı açıkcası herkez az yakıyorum diye geziyor kimse malım kötü demiyor :)

• Benim passat da kışım valla 9.5 litrede gezdi. Bu hafta sıcaklıklar arttı 7 lt ye düştü bile hemen. Trafiğe girmezse 6 lt gördüm bi ara
  • Klima ve havalandırma kullanmadan ön cam buğu giderme yöntemi varmı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • camı aç🤔

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benimde 4.7-4.8 civarına iner yakında. Şuan 5.3-5.4

1.4 dizel fiesta

• Klima açmaya başladığında yine aynı seviyeye gelecektir.

araçlar hep aynı düzeyde yakıyor olacak

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Xv tüketime iyi dayandı, son 3400km'dir(yaklaşık 6ay) 7.0.

Bu hafta hanım okula gidip gelecek. 2km mesafe. Yokuş inip çıkıyor. 7.2 ye çıkar kesin.

• bizim araç 12 litre yakıyor sanırım, hiçbir gün kaç yaktı bu diye tasa etmem  

< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • Ön cam buğu çözmeyi kullanmamak için cam açtım. Direk tüketim düştü.

• Benim ise Ankara'da tüketimim son 20 gün içinde yükselmeye başladı. Ortalama hız düşerken, ortalama yakıt 6.9l den 7.1l ye yükseldi ve artan trafiğe bakarsak daha da yükselecek gibi görünüyor.

• 1.5 dci clio ile kışın 4.8 litreyi, yazın 4.7 litreyi görüyorum. Bende mi bi anormallik var acaba

• Bursa'da yaşıyorum, 4.6 litre gösteriyor benimkide.

• Benim için değişmiyor. Yaz lastikleri varken klima açık hep şehir içi 7.5 un altına inmeyen araba kışın 7 derecenin altında (şuanda da öyle) kış lastikleri ve kalorifer açık bi şekilde 7.5 yakmaya devam ediyor. Bende tüketim kış yaz lastiği ve klima gibi unsurlarla beraber hiç tüketimimde değişiklik olmadı. Aracın tutumlu ve klima gibi tüketicileri sanırsam baya fonksiyonel kullanıyorki tüketimi etkilemiyor.

• 3500 km dir sıfırlamıyorum bilgisayarı. Ortalama hız 47 ortalama yakıt 5 litre 1.3 punto

• Cami açık gezelim o zaman yakıt düşsün😉
  • Hocam soğuk hava uzun yolda da çok etkiler mi yakıtı? İstanbul Denizli arasını havalar iyiyken 5.4 ile gelmiştim, havalar soğuduktan sonra aynı yolu 5.9 ile gelebildim. İkisinde de hep hız limitlerinde gidilmiştir. Kısa mesafe olsa evet etkiliyor ama uzun yolda da etkilemesi beni şaşırttı.

• Therocqula kullanıcısına yanıt

Bende çok fena etkiliyor. 100 km/h ile yapılan testlerde

Klima açık , ön cam bugu devrede 7,5 litre

Klima açık, 6,5 litre

Klima kapalı cam açık 6,0 litre.

• ben eskiden gündüz farları yakardım artık yakmıyorum. kaloriferi son seviyede değil 1 de çalıştırıyorum. çok soğuksa 2 ye alıyorum. üşütüyor ama yapcak bişey yok yakıt çok pahalı. ara sıra üşütüyorum ama olsun. kafayı üşütmüşüz zaten bu ülkede.

emeği geçen herkesin gözlerinden

• Bu ön cam buğunun sürekli açık olmasına gerek yok ki. 30 saniye çalıştımı zaten hemen hemen çözüyor. bir süre sonra motor ısınınca ben sıcak hava veriyorum buğu falan olmuyor.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.