Şimdi Ara

Bacaklari 180 derece açabilmek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
24
Cevap
1
Favori
39.157
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bacaklari 180 derece açabilmek hiç olmazsa yaklaşmak istiyorum bunun icin egzersiz onerisi verebilecek varmi?

• arkadaş onda zor bişe yok ısınma hareketlerini yap ayak eğzersizlerini yap sağa sola esle ayaği bi yere daya üstüne esne sonra yerde otur düz şekilde ayağına esne böle çalişirsan en yakın zamanda açarsın ben altın yumruk(kunfu) giderken bu eğzersizleri yaparak tam açabiliyodum ama ilk denemende açamassın vücutun alışması lazım
  • 120 derece neyine yetmiyor yav? internette bulacağın bacak açma egzersizleriyle sonuca ulaşabilirsin. ama kilon ve boyun bir etkendir bu hareketi yapabilmende. bağlarını zedeleme esneticem diye dikkat et.
  • Kafaya koydum 4 hafta önce açacam diye,10-11 yaşındayken açıyordum...Çalışmalara bir daha başladım büyük gelişme katettim yere 15cm filan kalıyor.Ama 2 hafta önce sanırım biryeri zedeledim 1 hafta hiçbirşey yapmadım dikkat et...
  • Ben 6 aydir bilinen yontemleri zaten denedim ama gram ilerleme kaydemedim bu konuyuda ondan açtim belki bilmedigim yontemler soylenir umuduyla gerçi yasimda biraz gecti ama (20 yasindayim) yinede acabilmem lazim
  • bende çalışıyorum hatta yazmıştım bi ara artık açabiliyorum.yanlara açmaya çalıştım tabi.önerim sana ısındığından iyice emin olunca bacaklarını açıp beklemen yaylanma hareketi YAPMA.o zaman esniyemessin dikkat et fakat kendini fazla kasma.önemli olan düzenli olarak çalışman.çünkü spor yapmak lastik gibi gerersin bırakınca eski haline döner.bi arkadaşınla falan daha da iyi çalışabilirsin. yatıp bacaklarını kaldırırsın arkadaşında tutar açar bacaklarını falan işte.benim yaşım 16. 5 ay gibi bi süreç içerisinde açabildim.

Orjinalden alıntı: kadango

Kafaya koydum 4 hafta önce açacam diye,10-11 yaşındayken açıyordum...Çalışmalara bir daha başladım büyük gelişme katettim yere 15cm filan kalıyor.Ama 2 hafta önce sanırım biryeri zedeledim 1 hafta hiçbirşey yapmadım dikkat et...

Arkadaşlar dün açmayı başardım...
  • bi anda yüklenmiyeceksen bacaklarına azar azar verimli çalişacaksin bi anda ısınıp bacaklarını zorlarsan bacakların zedelenir dikkat et daha kötüde olabilirdi

Orjinalden alıntı: by*cambaz

bi anda yüklenmiyeceksen bacaklarına azar azar verimli çalişacaksin bi anda ısınıp bacaklarını zorlarsan bacakların zedelenir dikkat et daha kötüde olabilirdi

arkadaş cok haklı bi anda bacaklarına yüklenme bende ilk zamanlar açmak için yüklendim bacaklarıma 2 hafta cok acıdı bacaklarım.azar azzar çaliş
    Son 1.5 yılın son 1 haftası hariç spor yapmadım. Yani ne futbol, ne basketbol, ne yüzme. Hiçbir şey yapmadım. Son bir haftadır kickboksa gidiyorum o kadar. Umut var mı lütfen görüşlerinizi paylaşın.
  • öncelikle tüm bildiklerinizin aksine tekme calısmıycaksınız futbol oynamıyıcaksınız tekme calısmıycaksınız derken kum torbasnda kastetdim.hafif hafif esnetip iyice ısındıktan sonra bacaklarınızı hafif acıp oturur pozisyonda üzerinde oldugunuz halı vs. gibi şeyi içeriye toplayacakmıs gibi kasıp ardından sanki ortadan ayırcakmıs gibi dışa kasıcaksınız bacaklarınızı bu şekilde yavaş yavaş ve en güçlü şekilde acabilirsiniz..ben öss nedeniyle bıraktım bu işleri ancak önceki gittigim spor klübünde karate yapan arkadaslarla dostluk müsabakalarımız oluyordu havaya kaldırıp sallıyorlar tekmeyi ama bebek tokatı gibi geliyordu ne yalan söyleyeyim.sakın o sporu kötülüyorum sanmayın ancak gerçek bu...benim dediklerimi uygularsanız yaparsınız.eger tekme falan calısıcaksanızda sonrasında mutlaka yeniden esnetin bacaklarınızı
  • baldır kası yapıyorsan esneklık ıcın ara vermelısın yada agırlık antremanından önce vede sonra stretchıng yapmalısın kesın calf calısman esneklıgı etkılemez ust bolgende kanat agırlık calısırsanda etkıler . hanı calısıyosan ara ver cunku esneklıgı alır bodybuldıng kendımden bılıyorum. ben her ıkısınıde yaptıgım ıcın esnegımdır senın dedıgın o 180 derece yı spagatta acıyorum. yanlamasına bu vandame nın yaptıgı gıbı acmaya kalktıgımda 10 cm kadar kalıyo zorluyo uzun yıllar ısteyen bıseydır esneklık sureklı cımnastık yapmak gerekır nerdeyse her gun. sabah kalkarken yatarken yaparsan 15 20 dk kadar ıstedıgın esneklıge ulasabılırsın Bu yuzden baldır kaslarını uzatman gerekıyor . bıyerden sonra esnemeden rahat edemıcek duruma geldıgınde ıste ozaman dahada esneklıgın gelısecek. sen sımdı temel hareketlerı yap netten bul onları ızlee hatta bı hoca vardı onun lınkını vereyım sana ızle super . ama baslangıc ıcın zordur. daha sonra dusunulebılır

• 87akin-izmir ve derhce, teşekkürler...
    Verilen video şu an açılmıyor ama yazınızda gçen terimleri araştıracağım, video olarak bir şey bulamadım ben nette.

Orijinalden alıntı: derhce

öncelikle tüm bildiklerinizin aksine tekme calısmıycaksınız futbol oynamıyıcaksınız tekme calısmıycaksınız derken kum torbasnda kastetdim.hafif hafif esnetip iyice ısındıktan sonra bacaklarınızı hafif acıp oturur pozisyonda üzerinde oldugunuz halı vs. gibi şeyi içeriye toplayacakmıs gibi kasıp ardından sanki ortadan ayırcakmıs gibi dışa kasıcaksınız bacaklarınızı bu şekilde yavaş yavaş ve en güçlü şekilde acabilirsiniz..ben öss nedeniyle bıraktım bu işleri ancak önceki gittigim spor klübünde karate yapan arkadaslarla dostluk müsabakalarımız oluyordu havaya kaldırıp sallıyorlar tekmeyi ama bebek tokatı gibi geliyordu ne yalan söyleyeyim.sakın o sporu kötülüyorum sanmayın ancak gerçek bu...benim dediklerimi uygularsanız yaparsınız.eger tekme falan calısıcaksanızda sonrasında mutlaka yeniden esnetin bacaklarınızı

slm kardeş tekme çalışmayacaksınız demişsin ama benim hayatım taekwondo da geçti,bunun yanında karate ve body building de yaptım,taekwondo da her antrenmanda attığımız tekmeler lifleri dahada açtı,bugun harika tekmelerimi ve esnekliğimi taekwondo çalışmalarıma borçluyum,bacakların açılmamasının bir numaralı sebebi yeterince ısınmadan çalışmak ve daha sonrasında bacak kasına hacim kazandıran ağırlık çalışmalarını yapmaktır,yani aşırı bacak kası yapmayın,hergün düzenli olarak 15-20 dk koşu ve ısınma hareketlerinden sonra açma germe hareketleri ile yeterince esnetin 2 ay sürmeyecek açılması,lastik gibi olacaksınız,bacaklarınız yanana kadar koşun ve esnerken nasıl lastik gibi esnediğini görün,saygılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi legendmarea -- 24 Ekim 2009; 1:03:12 >

• her tekmeden sonra esnetmek lazım bacakları
  • ya arkadaşım senin cevabın bende ben kickboxcuyum kickboxta ayağı açmak büyük bir avantaj sen o ben açabiliyorum fln diyenlerede fazla inanma bu hop diye olacak bişey değil ben 3 ayda çtım ve hala biraz sıkıntı çekiyorum kendim çalışmadım kendin çalışırsan kendine kıyamazsın ileri gidemezsin bir hocanın çalıştırması gerek benim ayakların tam açtıkları gün anamdan doğduma pişman ettiler çok acı veriyor amaa açıncada gerçekten çok büyük avantajları var sana sölimm
  • arkadaşlar 16 yaşındayım,bacaklarımı 180 derece açmak için neler yapmalıyım.Günde ne kadar çalışmallıyım.Hiç futbol oynamadım ,bu benim için avantaj olur sanırım.Bir de deneme yapmadan önce yapılması gereken ısınma harekeleri neler?Sizce evde tekvando öğrene bilirmiyim.
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.