Şimdi Ara

Bacak çalışmak ve kalınlaştırmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
997
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Bacaklarım,vücudumun üst kısımlarına göre daha zayıf ve güçsüz.
    Pantolon falan giyince sağda solda boşluklar oluşuyor,pantolanlar tam olarak oturmuyor.
    Bacaklarımı kalınlaştırmak için ne yapmalıyım?
    Evde yapabileceğim ve de verim alabileceğim bir program önerirseniz çok sevinirim.

• Squat
    Lunge
    Stiff leg deadlift
    calf raise

4 er set 8-12 tekrar, full ROM
  • quote:

Orijinalden alıntı: Executor06

Squat
    Lunge
    Stiff leg deadlift
    calf raise

4 er set 8-12 tekrar, full ROM

Dostum teşekkür ederim.
    Full Rom ne demek?
  • Executor06 kullanıcısına yanıt
    Squat ın yerine leg press olur mu sizce? Full body çalışıyorum, salonda squat rack yok.Smith machine de diz kapaklarımı zorluyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: C..

Squat ın yerine leg press olur mu sizce? Full body çalışıyorum, salonda squat rack yok.Smith machine de diz kapaklarımı zorluyor.

Leg press de olur. Yaparken bacakları kurbağa gibi açarsanız çok daha verimli olur.
  • @İsaac Newton
    Rica ederim, Range of Motion; hareketi baştan sona tam yapmak demek. Squat için hams to calves , ass to grass gibi terimlerle de ifade edilir :)

@C..
    Leg press ve squatı bir tutamayız ama squat yapamıyorsan en iyi alternatiflerden biri leg press olur. Şunu da belirteyim bizim salonda da squat rack yok ve smithm machine de yapıyorum. Bacakları yerleştirme biçimini biraz değiştirip dene istersen, bende pek diz zorlaması olmuyor. Veya diz sargısı kullanabilirsin pek çok powerlifter ve pro vücutcunun kullandığı gibi. Ayrıca bacakları çok açarak yapmak hareketin verimini artırmaktan ziyade iç bacağa daha çok vurmasına sebep olur.
    Gereksiz diz sargısı da aynı kemer gibi o bölgenin güçlenmesini engelleyip sakatlığa neden olmaz mı?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Flying Dutchman kullanıcısına yanıt
    Kesin bir bilgim yok fakat bel ve çevresi kaslardan oluşuyor, diz ise kıkırdak yapıda. Zaten sargıyı sarıp da çömelmeye çalışırsan dizini tuttuğu için fazla bükemediğini görürsün, sargı da işte yük altındayken aniden aşırı bükülmesini engelliyor.

Biraz googledan baktım, pek çok yazı mevcut, şuan pek araştırmaya vaktim yok ama kullanımda fayda görüldüğüne dair bir deney gözüme çarptı.
    stiffleg dediğin bacakalrın gergin olduğu,dizlerin kırılmadığı hareketm mi?eğer oysa yni birisi için saktlık olabilir
  • montevo kullanıcısına yanıt
    Evet o hareket abi, her harekette olduğu gibi doğru yapılmazsa riski var tabi ki. İyi bi ısınma ve sonrasında setten sete ağırlığı artırma ile sorun olmaz.
    Başka türlü hamstring(arka bacak) için etkili bir şeyler yapması zor.
    Natural glute ham rise

Tavsiye ederim süper hareket.

Hatta

http://www.youtube.com/watch?v=pNaqjlxJF_0

Buna ek leg curl ve lying leg curl de hamstring çalıştırır güzelce.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Patience -- 10 Aralık 2014; 17:09:29 >
  • Patience kullanıcısına yanıt
    güzel hareketmiş, evde yapabilecekse ne âlâ, salonda ise leg curl varken çok saçma olur
    Benim programda sldl var ama ben sevmiyorum o nedenle bunu yapıyorum

Squat
    Legcurl
    Leg press
    Ham rise

Şeklinde

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Patience kullanıcısına yanıt
    Salonda çalıştığım ve sırt günlerinde ağır şekilde normal deadlift yaptığım için ben de yapmıyorum zaten, arkadaş evde çalışacağı için önerdim.

ayrıca squat ile leg press arasına leg curl ü sokmazsan quadları daha iyi harcarsın diye düşünüyorum :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Executor06 -- 11 Aralık 2014; 9:25:46 >
    Program değişik evet ama aslında Lyle McDonald’s Bulking Routine temeli.

Bu rutin u/l olarak baz hareketler ile benim en sevdiğim rutin oldu. İncelemeni tavsiye ederim.
  • 1-Squat
    2-Leg extension
    3-Leg Press
    4-Legs curl

Bunları bu sırada 4 set en az 8-12 tekrar yapacak şekilde ağırlık artırarak maksimumunu zorla ancak hareketleri nizami olarak çalış.
    kalf çalışmak istiyosan leg press ve smith machine i tavsiye ederim eğerki kalf makinası yoksa..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.