Şimdi Ara

Babam Vefat Etti Yetim Maaşı Hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
1
Favori
2.366
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaslar babam vefat etti annem ile babam ayrı ben babamla kalıyordum 2 abim var 18 yasındayım suan üniversiteye tekrar hazırlanıyorum yani öğrenci değilim suan babamın acısını unutup üniversiteye hazırlanmam lazım ama durumumuz iyi değil babam emekli sandıgından emekli maası 1500 lira civarındaydı simdi sorularım sunlar

1- ben bu yıl üniversiteyi kazanıp gitdiğimde babamın maasını almaya hak kazanabilirmiyim yoksa babam vefat etdiğinde öğrenci olmadıgım icin böyle bi hakdan yararlanamazmıyım?

2-eğer babamın maasını almaya hak kazancaksam ne kadarını alabilirim

3-babamın maasını alırsam burs alamazmıyım? o öğrencilerin karsılıksız 280 lira bursu var onu vermezler mi yada diğer kredi var sonradan ödemeli onada raziyim

4-babamın yeşil pasaport alma hakkı vardı polis memuru oldugu icin yesil pasaport alma hakkım vardı 25 yasına kadar (öğrenci olmam sartı ile) şimdi babam vefat etti diye hala o hakkım varmı yoksa artık öğrenci olsamda yesil pasaport alamazmıyım

teşekkürler

bu arada benim babam vefat etmedi bi arkadasımın babası vefat etti onun üyeliği olmadıgı için onun sorularını yazdım onun dilinden yani beni tanıyanlar telas yapmasın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hayvan arkadas -- 20 Mart 2013; 16:51:10 >

• Başın sağolsun hocam şimdi kimde kalacaksın..
  • Başın sağolsun
  • Oncelikle büyük geçmiş olsun. Konu Dışı özel bölümüne acabilirsin birkaç foruma daha sor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: eggys

Başın sağolsun hocam şimdi kimde kalacaksın..

üniversiteyi kazanana kadar halamlarda kalırım yada annemin yanına giderim kardeşim
  • quote:

Orijinalden alıntı: hayvan arkadas

quote:

Orijinalden alıntı: eggys

Başın sağolsun hocam şimdi kimde kalacaksın..

üniversiteyi kazanana kadar halamlarda kalırım yada annemin yanına giderim kardeşim

annenin yanına gitmeni tavsiye ederim annene sahip çık kol kanat ol.. umudunu inancını yetirme..
  • Başın sağolsun hocam.Sakın umudunu yitirme.1 sene önce ölsem ne kaybederim diyordum.

Bugün Allah'a şükür daha iyiyim.Muhakkak bir gün herşey yoluna girer.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    hat sahibi vefat etti
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Aylık alırsın. Sorun olmaz. Burslarda da sorun olmaz. Ne kadar alırsın kısmına gelince bilemeyeceğim. Bölüştürülüyor çünkü. Hani anne ve baba ayrı olmasa bir nebze birşey söyleyebilirdim. Mesela babamın 800tl gibi bir emekli maaşı vardı. yaklaşık 250tl si bana veriliyordu ama başka pay alacak kişi yoktu. Diğerleri ya sigortalı çalışıyor ya da evli.

Buna göre yaklaşık bir hesap yapılabilir ama anne baba ayrı olduğu için bilemeyeceğim.
  • Allah rahmet eylesin
  • Allah rahmet eylesin

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • baban olmus sen paranin pesindesin

• quote:

Orijinalden alıntı: Volvic

baban olmus sen paranin pesindesin

babası öldü diye açlıktan ölsün mü adam

• quote:

her seferinde sizin gibiler çıkmasa olmuyor değil mi? Acısını yaşamıştır zaten emin ol. Ölüm haberi gelir gelmez buraya konu açtığını mı düşünüyorsun?

Hayat devam ediyor ve ayaklarının üzerinde durması gerekiyor artık. O yüzden mecburen hayatını devam ettirebilmesi için parayı da düşünmek zorunda. Tabi şuan senin tuzun kuru olduğu için bunları düşünecek durum da değilsindir.
  • quote:

Adam yazmış babamla kalıyorum diye babası olunce kalacak yeride yok ne düşünecek ya? Tabi sen sıcak kombili evinde sabah kahvaltı hazır bilmezsin acın halini..o adam ekmek derdinde tok acın halinden her zamanki gibi anlamıyor..

• quote:

Arkadaslar babam vefat etti annem ile babam ayrı ben babamla kalıyordum 2 abim var 18 yasındayım suan üniversiteye tekrar hazırlanıyorum yani öğrenci değilim suan babamın acısını unutup üniversiteye hazırlanmam lazım ama durumumuz iyi değil babam emekli sandıgından emekli maası 1500 lira civarındaydı simdi sorularım sunlar

1- ben bu yıl üniversiteyi kazanıp gitdiğimde babamın maasını almaya hak kazanabilirmiyim yoksa babam vefat etdiğinde öğrenci olmadıgım icin böyle bi hakdan yararlanamazmıyım?

3-babamın maasını alırsam burs alamazmıyım? o öğrencilerin karsılıksız 280 lira bursu var onu vermezler mi yada diğer kredi var sonradan ödemeli onada raziyim

4-babamın yeşil pasaport alma hakkı vardı polis memuru oldugu icin yesil pasaport alma hakkım vardı 25 yasına kadar (öğrenci olmam sartı ile) şimdi babam vefat etti diye hala o hakkım varmı yoksa artık öğrenci olsamda yesil pasaport alamazmıyım

teşekkürler

bu arada benim babam vefat etmedi bi arkadasımın babası vefat etti onun üyeliği olmadıgı için onun sorularını yazdım onun dilinden yani beni tanıyanlar telas yapmasın

öncelikle allah rahmet eylesin.

1- okuduğun sürece maaşını tam olarak alabilirsin eğer okumazsan maaş kesilir.
    2- annen dul maaşı alır tabi sosyal güvencesi farklı ise ama aynı ise tamamını sen alırsın . kardeşlerinde 25 yaş üstü okumuyorsa ve erkekse. kız ise evlenene kadar alır.
    3- öyle birşey yok maaş yasal hakkın bursu geri ödeyeceğin için o sana kalmış birşey sen imza atıyorsun karşılığına.
    4- okuduğun sürece 25 yaşına kadar sende yeşil pasaport alabilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi avianca -- 20 Mart 2013; 23:03:40 >

• Allah rahmet eylesin..
  • Başın Sağ olsun kardeşim ;

1-2)Öğrenci olmadığın için yetim aylığı alamazsın ama üniversiteye başladığında öğrenci belgeni sgk ya dilekçeyle yollarsın bağlanır emekli aylığı tam emin olmamakla birlikte yarısı anneye yarısı kardeşler ( üni okuyan erkek veya çocuk erkek veya evlenmemiş kız ) yani senden kesilen de annene bağlanır diye biliyorum
    3) Burs la Maaşın ilgisi yok alabilirsin
    4)Annen 3.dereceden düşük memur değilse alamazsın vefat eden kimsenin yakınları yeşil pasaport hakkını kaybederler

-18 yaşından büyük kız ve erkek çocukları her ne sebeple olursa olsun Sosyal Güvenlik Kurumlarının birinden emekli aylığı alması yada hak sahibi ebeveynin vefatı nedeniyle kendisine emekli aylığı bağlanması durumunda Hususi Damgalı Pasaport alma hakkını kaybetmektedir.
    Kaynak :http://ankara.pol.tr/sayfa.php?sayfaid=220

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 67sam55 -- 20 Mart 2013; 23:02:44 >

• quote:

Arkadaslar babam vefat etti annem ile babam ayrı ben babamla kalıyordum 2 abim var 18 yasındayım suan üniversiteye tekrar hazırlanıyorum yani öğrenci değilim suan babamın acısını unutup üniversiteye hazırlanmam lazım ama durumumuz iyi değil babam emekli sandıgından emekli maası 1500 lira civarındaydı simdi sorularım sunlar

teşekkürler

başın sağolsun kardeşim

• Adamlar yazıyı sonuna kadar okumamışki hemen herkes başın sağ olsun demiş :D

bu arada benim babam vefat etmedi bi arkadasımın babası vefat etti onun üyeliği olmadıgı için onun sorularını yazdım onun dilinden yani beni tanıyanlar telas yapmasın DEMİŞ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -PoseidoN- -- 21 Mart 2013; 1:03:05 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheRummer

Adamlar yazıyı sonuna kadar okumamışki hemen herkes başın sağ olsun demiş :D

bu arada benim babam vefat etmedi bi arkadasımın babası vefat etti onun üyeliği olmadıgı için onun sorularını yazdım onun dilinden yani beni tanıyanlar telas yapmasın DEMİŞ...

merhaba ben hesabin asıl sahibi
    konudakileri arkadasim yazdi ,hatta konuyu o acti, ortak kullaniyoruz.

kafa karistirmaya gerek yok dostum su anda

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hayvan arkadas -- 21 Mart 2013; 1:43:02 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.