Şimdi Ara

B550 yongaseti detaylandı: Eski işlemcilere destek kesildi, önceki anakartlara Ryzen 4000 gelmeyecek (21. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
423
Cevap
1
Favori
16.657
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
27 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Gamernexusun yapmadığı hele hele graifkli youtube testlerini asla kayle almam.
  • bir kaç ay önce msi b450 tomahawk max ve 1600 AF topladık sırf yeni işlemci çıkarsa AF yeni işlemciye geçeriz diye, böyle bir kazık atacakalrını bilseydik 200 tlden kim kaçardı yani adamlar bildiğin amd kullanıcılarına çok büyük kazık attı, intele sırt dönen kullanıcılarına intel gibi hareket etti eeey amd artık sende herkes gibisin

    şu sitede bunla ilgili bir yazı okudum ilgilenenler vasa diye bırakıyorum.
    https://sibergezegen.com/400-serisi-anakartlarda-amd-zen-3-destegi-amd-intele-mi-benziyor/




  • quote:

    Orijinalden alıntı: NomeNt.

    bir kaç ay önce msi b450 tomahawk max ve 1600 AF topladık sırf yeni işlemci çıkarsa AF yeni işlemciye geçeriz diye, böyle bir kazık atacakalrını bilseydik 200 tlden kim kaçardı yani adamlar bildiğin amd kullanıcılarına çok büyük kazık attı, intele sırt dönen kullanıcılarına intel gibi hareket etti eeey amd artık sende herkes gibisin

    şu sitede bunla ilgili bir yazı okudum ilgilenenler vasa diye bırakıyorum.
    https://sibergezegen.com/400-serisi-anakartlarda-amd-zen-3-destegi-amd-intele-mi-benziyor/
    Techspot daki makaleyi Türkçe ye çevirip yayınlamışlar. Güzel makale.




  • ryzen 3000ler çıktığında x570ler pek yaygın değildi insanlar istediği gibi bulamıyordu. x470 aldılar nasıl olsa destekler diye. amd böyle bişey yaparsa ayağına sıkar.
    upgrade yapmak için anakart değiştireceksem eğer, zamanı geldiğinde intel tarafına bakarım. orada daha f/p gördüğüm an oradayım. ki intel bu sefer rekabetçi fiyatla gelmeye çalışacak.

    bana iki işlemci satabilecek yerde tek işlemci ile amd yolculuğumuz sona erebilir.
  • A320'lerin bile destekleyeceğini düşünüyorum.
  • engingursen kullanıcısına yanıt
    Bu kadar tartışma boşa ozaman

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1700/1700x 2700/2700x 3600/3600x gibi orta üst düzey amd işlemcileri olan arkadaşlar hiç işlemci paradoksuna girmesin beklesin bakın yeni gelecek oyunlardan bir örnek atıyorum oyunlar ps5 ve xbox x series mimarisine göre çok çekirdeğe yüklenecek parayı gpu ya ayırın her türlü ekran kartı kıvranan taraf olacak Rdr2 yi gördünüz o daha demonstration kıvamında gelecek oyunlar için .





    1600/2600/3300x/3500x sahipleri de oc ve ram tweak ile vaziyete göre %90 yetecek bu işlemcilerde ama kurtarmazsa yükseltir. (Ama kurtarıcak belki 3300x ile 3500x hafif sıkabilir)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Timeguard -- 13 Mayıs 2020; 23:45:50 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • RDR2'yi örnek vermek yanlış, oyun optimizasyon sorunlu bir kere. RTX 2080 bile 60 fps altına düşüyor yer yer sıklıkla..
  • Tamamda oyun gpuya yükleniyor anlatmak istediğim o.

    Bol çekirdek güçlü gpu bu denklem yaşatır sen gidip 2080ti veya rtx 3080 alıp 1080p low da 550fps niye olmuyoya tutuluyorsan ozaman en son çıkanın en pahalısının en üstü işlemciyi alacaksın herzaman gerekiyorsa da anakartı ile beraber bu sektörün raconuda bu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Timeguard -- 13 Mayıs 2020; 23:55:54 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Timeguard

    1700/1700x 2700/2700x 3600/3600x gibi orta üst düzey amd işlemcileri olan arkadaşlar hiç işlemci paradoksuna girmesin beklesin bakın yeni gelecek oyunlardan bir örnek atıyorum oyunlar ps5 ve xbox x series mimarisine göre çok çekirdeğe yüklenecek parayı gpu ya ayırın her türlü ekran kartı kıvranan taraf olacak Rdr2 yi gördünüz o daha demonstration kıvamında gelecek oyunlar için .





    1600/2600/3300x/3500x sahipleri de oc ve ram tweak ile vaziyete göre %90 yetecek bu işlemcilerde ama kurtarmazsa yükseltir. (Ama kurtarıcak belki 3300x ile 3500x hafif sıkabilir)
    Zaten seneye yeni soket yeni yonga setli ana kartlar geliyor. Beraberin de bir ihtimal DDR5 belleklerle beraber. Olmadı DDR5 en geç 2022 de gelecek. Durum bu vaziyetteyken elinde sistemi olanlar için yükseltme ölü yatırımdır. Artık her sene yeni işlemci ailesi ile beraber eşleşecek yeni yonga setli anakartlar olacak. Kullanılmayacak teknolojiler için gidip de üst seviye ana kartlara paraları bayılmanın hiç bir anlamı yok. Giriş seviyesin de ana kart alınsa bile rahatlıkla iş görüyor. Aslan payını dediğin gibi GPU ya ayırmak daha mantıklı. AM5 ve DDR5 ile beraber gerekirse sistem güncellenir. Intel tarafı da boş durmuyor rekabetçi fiyatlar ile güzel işlemciler sunacaklar.

    Ekran kartı Nvidia biraz daha pahalı ama kim ne derse desin stabil sürücüler, iyi yazılımlar ile AMD ye göre daha iyi durumdalar. Ampere ile RDNA2 den daha performanslı ve iyi ürünler ortaya çıkacak.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi __sin__ -- 14 Mayıs 2020; 0:1:0 >




  • __sin__ _ kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle nvidia da ekran kartında 1 numara ama vega56 kullanıyorum memnunum mesela bakalım rdna 2 serisi nasıl olacak.


    Artık ray trace falanda açılacak iyi yeni oyunlarda öyle yüksek fpsleri ultra max detay 1080p de dahi olsa almak kıvrandıracak..

    Ki 2k - 4k monitörü var milletin eyvah eyvah.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Timeguard -- 14 Mayıs 2020; 0:18:36 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Var mı durumla ilgili yeni açıklamalar, görüşler?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sasuta

    Var mı durumla ilgili yeni açıklamalar, görüşler?
    Aslında yeni gelişmeler var. Gamers Nexus konu ile ilgili hem AMD hem de anakart üreticileri ile irtibata geçmiş. AMD topluluğun dan gelen talepleri, gelişmeleri ve çözüm önerileri ile ilgili bir video hazırlamış. Aslında böyle bir karar alma nedenlerinden ticari olmasının yanında başka geçerli sebepler olduğu da açık. AMD ve anakart üreticileri daha önce AM4 sokete sahip anakartlardaki Zen 2 yükseltmesin de çıkan sıkıntılar da bir çok ana kart RMA yani garantiye gelmiş. Bu durum ciddi maliyet oluşturmasının yanı sıra kullanıcı deneyimlerini de olumsuz etkilemiş. Tekrar aynı senaryonun yaşanması istenmiyormuş. Sonuçta zaman ve para kaybı demek. Daha az sorun isteniyor. Tekrar düşününce adamlara hak vermedim değil hani :)

    Zen 2 yükseltmesin de yaşanılanları hatırlarsak ilk çıkan bios sürümlerinde hem teknik hem de performans olarak bazı sıkıntılar meydana gelmişti. Bazı kullanıcılar bios yükseltmelerini beceremeyip anakart larını çalışamaz hale getirmişlerdi. Bazı kullanıcılar da Ryzen 3000 serisi işlemci ve 400 serisi anakart alıp konuyu bilen firmalara ya da insanlar ile bu işi çözmüşlerdi. Sonuç olarak kısmi de olsa olumsuz bir kullanıcı deneyimi, zaman ve maliyet olarak ortada çıkan bir durum da var. Milyonlarca kart satılıyor bunların %5 i bile geri dönse nasıl bir tablo ortaya çıkıyor siz tahmin edin.

    Konu AMD nin tepesinde ki isim Lisa Su ya kadar gitmiş gözüküyor. Sanırım bir orta yol bulunması için çözüm önerileri üzerinde bir çalışma mevcut. Eğer gerçekleşirse en azından 400 serisi anakartlara destek gelebilir. Fakat bu hemen olmayacak gibi gözüküyor. Yani destek gelirse bile geç gelecek. B550 anakartlar çıktan 3-5 ay sonra ya da belkide 1 sene sonra gibi henüz belli değil. Teknik olarak bahsettikleri bazı anakartlar da yetersiz bios alanı ile ilgili iki çözüm önerisi ortaya atılmış. Birincisi yeni bioslar yer açmak için daha az populer olan Zen-Zen+ işlemci desteğini çıkarmak. Diğer çözüm de UEFI bioslar da kullanılan süslü grafik ekranlar yerine eskisi gibi sade bios kullanımı.

    Sonuçta kullanıcıların tepkisi dikkat çekmiş. AMD ve anakart üreticileri arasında konu tekrar tartışılmaya başlanmış. Bakalım ilerleyen zamanlarda neler olacak.

    https://www.youtube.com/watch?v=T5X-8vZtml8




  • __sin__ _ kullanıcısına yanıt
    bıraksınlar palavrayı üst seviye hangi anakart bios yüklerken patlamış da bunu diyorlar onu geçtim b450 x470 kartların nesi varmış da 4000 serisi olmazmış? çakallar satamadılar tabi 90 lı yıllardan kalma fanlı x570 anakartları bahane uyduruyorlar yeni sistem toplayacakları anlarım da x370 üst seviye anakartan yine daha iyi diye b450 x470 anakarta geçip 4000 serisi takarım diyenler keriz yerine kondu. eğer yine enayi gibi yeni kart alırlarsa bunlara müstahak derim, tepki vereni alkışlarım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 19 Mayıs 2020; 10:4:11 >




  • https://forum.donanimhaber.com/amd-geri-dondu-b450-x470-ryzen-4000-destekleyecek--143547884



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi No Way Out -- 19 Mayıs 2020; 17:8:52 >
  • B550 yongaseti detaylandı: Eski işlemcilere destek kesildi, önceki anakartlara Ryzen 4000 gelmeyecek
  • Asiri baski nedeniyle , B450 ve X470 Kartlara Zen3 destegi gelecek .


    B550 yongaseti detaylandı: Eski işlemcilere destek kesildi, önceki anakartlara Ryzen 4000 gelmeyecek
  • En başından beri olması gereken buydu zaten. AMD topluluğu dinleyip yanlış kararından geri döndü. Burada tüketici ve kullanıcıların verdiği tepki haklı ve doğruydu. Reddit ve diğer platformlar yandı resmen. Sanırım hiç bu kadar büyük tepki beklemiyorlardı. Arka planda MSI da AMD ye büyük baskısı olduğu söyleniyor. Çünkü MSI resmi olarak B450 Tomahawk Max anakart modellerinde gelecek bütün AM4 işlemcilerini destekleyecek diye pazarladı kartlarını. Bir de şunu da unutmayalım AMD 3000 serisini piyasaya sürmeden lansmanında B550 anakartlar yoktu bunun yerine AMD kendisi resmi olarak orta sınıf için B450 anakart tavsiye etti. Milyonlarca 400 serisi anakart satıldı.

    Gece bu karar açıklanmadan önce gelişmelerden elimden geldiğince yukarıda bahsetmiştim. Aynı gün böyle bir düzeltme olması sevindirici bir gelişme oldu. Daha önce de bahsettiğim gibi destek hemen gelmeyecek B550 anakartlar çıktan sonra gelecek. Ben daha sonra altyapısı müsait olan yani donanım olarak Zen 3 kaldırabilecek düzeyde B350-X370 anakartlara da destek geleceğini düşünüyorum. Yani B550-X570 ilk destek bu kartlara gelecek daha sonra sırasıyla diğerlerine. Muhtemelen giriş seviyesi anakartlara destek gelmeyecek ki bu bana göre normal ve doğal bir durum.

    AMD bu adımla intele karşı elini daha da güçlendirdi. Onlarda gerekli dersleri çıkarmışlar gözüküyor. Bundan sonra daha net olup beklentileri daha iyi yönetirler. Sonuçta biz kullanıcıların yararına oldu. AMD topluluğu bana göre gurur verici birlik gösterdi.

    Son olarak bundan sonraki işlemci ailesinde soket değişiyor. Zen 3 AM4 için son seri olacak ve artık AM5 ile beraber intel gibi yapacaklar. Yeni işlemci ailesi ile beraber yeni yonga setli anakartı eşleştirecekler. Bir önceki anakart bir sonraki işlemci ailesini desteklemeyecek. Bunu açıkça dile getirdiler ki olması gereken de bu net olsunlar canımızı yesinler. İnsanların güvenini kaybetmek bir firma için en kötü senaryodur. İtibarını çok büyük oranda zedeler ve zamanla tercih edilmeyen bir konuma getirir. İstedikleri kadar kral işlemci yapsınlar fark etmez.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi __sin__ -- 19 Mayıs 2020; 22:27:13 >




  • Sırf Pci-E 4.0 diye gidip X serisi çipsetli board alanlara cevap vermişler. Ama işlemci desteğini sınırlamaları rezillik.

    Ticaret hayatının, iktisatın değişmez kuralı: kim yoğun talep alıp tekelleşme yolunda kendi güçlü hissediyor ve rekabet gücünü en tepede tutuyorsa o firma işte o an bozulmaya, çirkinleşmeye, faşistleşmeye başlıyor. Intel veya Amd farketmiyor. Yazılım dünyasında da bu durumun kralı var. Sadece donanım değil.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.