Şimdi Ara

B450 Tomahawk Max hala alınır mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
1.435
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar şuan kullandığım anakartım B450m S2H. Tomahawk Max ise şuan internette 730 lira ve para puanımla vs 640 liraya geliyor. Sizce Tomahawk hala alınır mı? Bu arada işlemcim 3600.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • B450 Tomahawk Max hala alınır.

    yalnız anakartın var. sorun yok ise devam edilebilir.

  • forvet09 kullanıcısına yanıt

    Bi sorun yok ama hem daha iyi bir karta geçmek istediğimden ve birde S2H üzerinde işlemci fanı haricinde tek soket fan girişi var. Bu nedenden dolayı değiştirmek istiyorum


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: S.Soylu

    Bi sorun yok ama hem daha iyi bir karta geçmek istediğimden ve birde S2H üzerinde işlemci fanı haricinde tek soket fan girişi var. Bu nedenden dolayı değiştirmek istiyorum

    645 iyi fiyat.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yalnız fan soketini çoğaltabiliyorsun böyle basit bir şey için anakart değiştirme. Mödül bile alabilirsin bütçene göre
  • 640 tl ye tomahawk.

    Kaçırma...

    Eldekini 300 400 lira civarı gözün kapalı satarsın.

    Hem işlemci rahat eder hem ramleri kurcalıyorsan daha düzgün timingler elde edersin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence gereksiz bir upgrade olur. Fan çoğaltıcı kablolar var onlardan alabilirsin. Performansa direkt yüksek bir etki olmayacak sadece uğraşmış olacaksınız.

    https://urun.n11.com/kablolar/molix-mx-1452-3-lu-fan-coklayici-kablo-P443556362


    Arızası vs yoksa anakartın ben olsam güncellemezdim anakartı.

  • sevecen69 kullanıcısına yanıt

    Kasa üzerinde modül var zaten. Mesela sıvı soğutma almıştım kasa üzerindeki çoğaltıcı kablo dolu olduğundan egzoz fanını çıkarmak zorunda kalmıştım. Değiştirmemdeki tek neden bu değil tabi ki S2H'a göre çok daha kaliteli olması. Elimdeki kartı 350-400 bandında rahatlıkla elden çıkarabilirim üzerine koyacağım 240 lira ile daha iyi bir modele geçiş yapmış olacağım


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 640 lira gayet iyi bir fiyat b450 tomahawk max için. Elinizdeki eski anakartınızıda satarsanız daha uygun fiyata gelebilir. Her türlü alınabilir.

  • S.Soylu kullanıcısına yanıt
    Çok daha kaliteli olduğu konusunda biraz çekimserim. S2h kullandım bir süre özellikle v2 olmayan modeli ise elinizde ki hayal kırıklığıma uğrayabilirsiniz. Msi b450 giriş seviyesi anakart gigabyte b450 gaming yazılı yine bu fiyat bandında bir sürü anakart kullandım s2h v2 modelinide test ettim. O fiyat bandında 4.2ghz stabil kullanamadım ryzen işlemcimle. Totalde 3.4 ghz den 4.2 ghz baya oc demek. Bu seviyede hiçbir anakartta 4.1ghz bile göremedim. S2h V2 modeli 4.1 stabil ama 4.2 stabil kalmadı. Tomahawk max olmayan modelinide test ettim oda cortladı. Aslında olan şu anakart fazlarının vrmlerinin oraya baktığınızda anakartınızın kalitesini görüyorsunuz. Çok daha kaliteli anakart demek bana göre fazlarım vrm lerin bolluğu ve özellikle vrmlerin soğutulmasından geçiyor. Msi max ve düz modelinde daha az faz vrm var sanırım s2h v2 dede daha az faz var. Buda işlemci stabilitesini etkiliyor. Tabi ki bunlar kendi tecrübelerim pratikte sizin ihtiyaçlarınız veya istekleriniz farklı olabilir. Ama beklenti geliştirirken dikkatli olmakta fayda var sonuçta bu fiyat bandında bir ürün alıyorsanız paranızın karşılığını akmak bir hayli zor.




  • acura07 kullanıcısına yanıt

    Ben de b450 tomahawk max düşünüyorum indirimlerden sonra.Ancak benim kartım b450 pro4.Geçeeye değer mi emin değilim.Şu an 3100 var ancak 5600 e geçeceğim çıkınca.

  • B450'den B450'ye anakart mı değiştirilir. B550'ye geçsen anlarım da elindeki kartta olmayıp Tomahawk max'da olup kullanacağın ne özellik var diye sorman lazım kendine. Ben B350 anakarttan B450'ye geçmeyi düşünmüyorum. Sen 450'den yine 450'ye geçmeyi düşünüyorsun.


    Elindeki kartı 2. elde satmak istesen yok parasına gider. Çünkü sıfırı da ucuz kart, kimse almaz, almak istemez.

  • asertyu kullanıcısına yanıt

    5600x için düşünülebilir.

    3100 için pekde gerekli değil


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • acura07 kullanıcısına yanıt

    3100 geçici olarak aldım.zaten piyasada ekran kartı da yok. ekran kartı alırken işlemci de değişecek.aralarında çok fark olur mu onu merak ettim.

  • YouTube üzerinden testler var, gerçek dünya testleri yapılmış aralarında fark yok ki bu anakart 5950x kadar yani 16 çekirdeği destekliyor.
    B550 olur yeni işlemciye güncelleme maksadıyla anlarımda aynı modele geçmek "nedenselliğe" bile uymuyor yani mantıklı değil.
    Üst seviye anakartların lehimin içeriği ve iletim şeritlerinde kullanılan maddeden ötürü bile en fazla en fazla %10-12 fark yaratıyor yani bu anlaşılmaz bile.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yahu adam diyor ki B450 tomahawk max i bedavaya yakın bir fiyata alıyorum bana biraz gaz verin geçilir, çok daha iyi olur, süper upgrade falan diye bende bu gazla geçeyim diyor özet bu işte  


    Siz burada yok geçme de deseniz, bin tane mantıklı açıklama da yapsanız 3-5 gün sonra adam geçecek zaten :D

  • Hocam b450 tomahawk almak istiyorsanız argb girişi mevcut değil , Sistem senkronize bi şekilde aydınlatma istiyorsanız b550 tomahawk tercih edin . Ben yandım siz yanmayın 

  • Gerek yok aynı kuponu puanı b550 bir yonga için kullanın

  • ThE LoSt kullanıcısına yanıt

    B550 anakartlar yaklaşık 1000 lira, b550 tomahawk zaten uçmuş. Yani b450 tomahawk max ile giriş seviyesi b550 anakart arasında yaklaşık olarak 300 lira fiyat farkı var.

    Genel olarak bi cevap vermek gerekirse neden S2H'dan Tomahawk'a geçmek istiyorum; 1. Kendi kartımı sattığım yaklaşık 200 liraya böyle bir yükseltme yapmış oluyorum. 2. sebep ise ileride muhtemel yapabileceğim upgrade için daha uygun olduğunu düşünüyorum. B450'den B450'e uçurum farklar beklemiyorum tabi ki ama hem düşük bir miktar ile bu anakarta geçecek olabilmem, hem de upgrade için bir b550 olmasa da daha müsait olacağını düşünüyorum. Yanlış düşünüyor da olabilirim tabi ki bu konuda illa kafaya koydum bunu alıcam veya bu kart çok iyi gibi bir iddaam yok :)


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • S.Soylu kullanıcısına yanıt

    Termal başarım ve vrm kalitesi olarak tomahawk max s2h den daha başarılı bir ürün minimal bütçe ile bu terfi mantıklı olacaktır en azından 5. nesil bir işlemciyi daha rahat çalıştırır.

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.