Şimdi Ara

B12 Doktora danışmadan kullanılabilir mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
29.146
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • B12 Doktora danışmadan kullanılabilir mi ?

Vikipedia'dan alıntı:

Bu vitaminin eksikliğinde yürüme bozukluğu, kronik yorgunluk, depresyon, sindirim bozuklukları,bayılmalar.mide bulantısı .kusma.fazla gaz çıkarma baş dönmesi, uyku hali, karaciğer büyümesi, göz bozuklukları, halüsinasyonlar, baş ağrıları, dil enfeksiyonu, huzursuzluk, zor nefes alma, hafıza kaybı, sinirsel bozulmalar, kalp çarpıntısı, kansızlık, kulaklarda çınlama, omurilik yıpranması gibi rahatsızlıklar görülebilir. B12 vitamini eksikliği çoğu kez kalın sinir liflerinin miyelin kaybıdır. Bunun bir sonucu olarak birçok insanda dış duyu kaybı fazladır ve şiddetli vakalarda felç olması bile olasıdır.

Bold olarak belirttiklerimin hepsi bende mevcut eczaneye gidip alıp kullansam zararı olur mu daha önce hiç kullanmadım ama bu belirtilerin hepsi var bende büyük ihtimal b12 eksikliğinden.

• Yapay Zekanın Yanıtı

B12 Vitamini Doktora Danışmadan Kullanılabilir mi?

B12 vitamini, vücut fonksiyonları için gerekli olan hayati bir besindir. Ancak, "b12 doktor yazmadan kullanılır mı" veya "doktor tavsiyesi olmadan b12 kullanımı" gibi sorular sıklıkla gündeme gelmektedir.

B12 vitamini eksikliği, yorgunluk, güçsüzlük ve anemi gibi sağlık sorunlarına yol açabilir. Bu nedenle, eksikliği olan kişilerin doktora danışarak uygun dozlarda takviye almaları önerilir.

Reçetesiz olarak satılan B12 takviyeleri, hafif eksikliklerde yardımcı olabilir. Ancak, ciddi eksiklik durumlarında veya altta yatan bir tıbbi durum varsa, doktor gözetiminde kullanılmalıdır.

B12 vitamininin aşırı dozda alınması da bazı yan etkilere neden olabilir. Bu nedenle, "b12 kafamıza göre alınır mı" sorusunun cevabı hayır olmalıdır.

Doktor tavsiyesi olmadan B12 vitamini kullanmadan önce aşağıdaki hususları göz önünde bulundurmalısınız:

• Altta yatan bir tıbbi durumunuz olabilir.
    • Diğer ilaçlarla etkileşime girebilir.
    • Aşırı dozda alımı yan etkilere neden olabilir.

Eğer "b12 vitamini doktora sormadan alınır mı" veya "doktor yazmadan b12 kullanılır mı" gibi sorularınız varsa, en doğru bilgiyi doktorunuzdan alabilirsiniz. Doktorunuz, B12 vitamini eksikliği olup olmadığınızı belirleyebilir ve uygun tedavi planını önerebilir.

Kendiniz karar vermeden B12 vitamini kullanmak, potansiyel sağlık riskleri taşır. Bu nedenle, doktorunuza danışmadan B12 vitamini almanız önerilmez.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Aile hekimine git kan testi yapıyorlar bütün değerlerin çıkıyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kan tahlili yaptırın b12, demir, çinko gibi eksiklikler olabilir. Çoğu aile hekimliğinde kan tahlili yapılıyor. B12 seviyeni bilmeden kullanma fazlasıda zararlı vücut için
  • quote:

Orijinalden alıntı: _NeverminD_

Kan tahlili yaptırın b12, demir, çinko gibi eksiklikler olabilir. Çoğu aile hekimliğinde kan tahlili yapılıyor. B12 seviyeni bilmeden kullanma fazlasıda zararlı vücut için

b12 fazlasi idrarla atilir zararli degil benoxal b12 alip kullana bilirsin

• Okurken nerdeyse ağlıyordum hepsi neredeyse bendede var psikolojik zannediyordum ama hemen aile hekimine gidicem :((

• quote:

Orijinalden alıntı: Ted1Getir

Okurken nerdeyse ağlıyordum hepsi neredeyse bendede var psikolojik zannediyordum ama hemen aile hekimine gidicem :((

Ben ne zaman dışarı çıksam hava sıcak yada soğuk farketmez hemen başım ağrıyordu ve herşeye çok sinirleniyordum sürekli olarakta bi yorgunluk vardı araştıra araştıra b12 eksikliği olduğunu buldum kullananlarında baş ağrıları yorgunlukları vs. şikayetlerinden kurtuldukları yazıyor ama doktora danışmadan kullanmak ne derece doğru bilemedim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ACETECA

quote:

Orijinalden alıntı: Ted1Getir

Okurken nerdeyse ağlıyordum hepsi neredeyse bendede var psikolojik zannediyordum ama hemen aile hekimine gidicem :((

Ben ne zaman dışarı çıksam hava sıcak yada soğuk farketmez hemen başım ağrıyordu ve herşeye çok sinirleniyordum sürekli olarakta bi yorgunluk vardı araştıra araştıra b12 eksikliği olduğunu buldum kullananlarında baş ağrıları yorgunlukları vs. şikayetlerinden kurtuldukları yazıyor ama doktora danışmadan kullanmak ne derece doğru bilemedim.

la oğlum siz manyakmısınız. google karnım ağrıyo yaz mide kanserindden başlar bağırsaklarındaki kurt filosuna kdar gidersin.

YAPMANIZ GEREKEN ÇOK BASİT. 2 TÜP KAN VERİN DOKTOR SÖYLESİN NİYE OLDUĞUNU . BİLMEDEN NİYE KULLANIYOSUNUZ ŞUNLARI. AİLE HEKİMİNE GİTSENİZ 1 SAATİNİİ ALMAZ BE

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    hemoroid için doktora gittim:(
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Benexol kullanıyorum genç insanlarda zararı yoktur her gün 1 benexol at. Yada 5 gün kullan 2 gün ara ver. Bu ilacı içmezsen tüm gün yataktan kesinlikle öıkamıyorum. Yorgunluk halsizlikten ölüyorum. Pharmaton da kullanıyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Adolf Mogolo

quote:

Kan tahlili yaptırın b12, demir, çinko gibi eksiklikler olabilir. Çoğu aile hekimliğinde kan tahlili yapılıyor. B12 seviyeni bilmeden kullanma fazlasıda zararlı vücut için

Karaciğeri yorar b12 nin sürekli yüksek seviyede kalması. Uzun vadede hepatit, siroz ve lösemi riskleri içeriyor. Bende b12 tedavisi gördüm ve son tahlilde yüksek b12 çıktı doktor bırakmamı söyledi hemen hapı
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Adolf Mogolo

quote:

Karaciğeri yorar b12 nin sürekli yüksek seviyede kalması. Uzun vadede hepatit, siroz ve lösemi riskleri içeriyor. Bende b12 tedavisi gördüm ve son tahlilde yüksek b12 çıktı doktor bırakmamı söyledi hemen hapı

Abartmayınız.

Bir çok kaynak zararlı değil diyor. Fazlaca kaynak deneysel olarak fazla verildiğini bir şey olmadığını belirtiyor.

Ancak depolandığı için her gün içmenin anlamı yok 5 iç 2 içme veya 6 iç 1 içme. Yapılabilir.

Dolaylı tanı sağlanır o hastıklar için b 12 ile. Dediğiniz hastalıkların bir belirtisidir b12 o hastalığa sebep olmaz.

B12 fazlalığı çok ciddi anlamda fazla alınması. Kalıcı sinir hasarlarına sevep olabilir. Özetle her gün 1 benexol hiçbir şey yapmaz. Çok fazlası zarar.

• ben aile hekimine sordum hocam b12 kullanabilirmiyim diye kan testi yaptı alt sınırın az üstünde çıktı yine kullan ama iştah açabilir kilo alabilirsin dedi , kullandım 2 senede 10 kilo aldım ama hafızada ilerleme var omega 3 le kombo yapınca dahada güzel oluyor.
  • Ayrıca folik asit, B12, B6, C, E gibi vitaminler de karaciğer sağlığınız için gereklidir. Bu besinler olmadan detoks sistemimizin aksama riski çoğalır ve kansere neden olan veya damar sertliğine yol açan iltihaplanmanın oluşma olasılığı artar. Birçok yiyecek ve besin doğal antioksidanlarınızın artmasına ve detoks işleminin sorunsuz bir şekilde çalışmasına yardımcı olur. Bu nedenle karaciğer sağlığımız için beslenme çok önemlidir.

http://www.posta.com.tr/PostaKarnaval/YazarHaberDetay/Karaciger-sagligi-icin-hangi-vitaminler-gereklidir-.htm?ArticleID=74111

• b12 sakalda çıkarır dikkat et james harden olursun
  • bekarsanız yada yüzme,100 metre,maraton ,maymundan daha hızlı ağaca tırmanma yarışmacısı değilseniz b12benexsol vb ilaçları asla kullanmayınız eğer kullanacaksanız da bir alanda muhakkak guines rekoruna girersiniz
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.