Şimdi Ara

B sınıfı ehliyet varken a sınıfı almak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.538
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Şuan b sınıfı ehliyetim mevcut,yaz gibi 2. el max 100 cc bir motor almayı düşünüyorum.Sürekli kullanılmayacak,ufak tefek işlerde,max 10 km uzaklığa git-gel yapacak.Fakat yine de ehliyet lazım diye düşünüyorum...Keşke diğer ülkelerdeki gibi b sınıfı ehliyeti olana 50 cc'ye kadar olan motorsikletlere izin verseler...

Öğrenmek istediğim b sınıfı ehliyet varken a veya a2 sunıfı ehliyet almak için tekrardan kursa başvurmak,ilk ehliyeti alırken yapılan işlemleri mi yapmak gerekiyor?

• Ben de epey bir araştırdım o işi, yeni ehliyet alır gibi tantanası var. Üstüne 0'dan ehliyet alırken ödediğin miktara yakın bir daha ödüyorsun. İlk ehliyet alırken direkt B+A2 almak lazım aslında. Öyle yapan arkadaşlarım biraz daha beklediler, biraz daha fazla ödediler ama, sonradan alanlara göre daha rahat halletmiş oldular işlerini.
  • elektrikli motorsikletler ve 50cc ye kadar b sınıfı ehliyetin varsa a ya gerek yok diye biliyorum ben..
    ama araştır genede
  • bunu kesin bilen birisi buraya yazsa da biz de öğrenmiş olsak
    kurallar dahilinde yaşamak isteyen birisiyim.
    motorsiklet sürmek istersem kurallara da uymak isterim.
    A ehliyeti gerekiyormu?
    50 cc ye kadar gerekmiyor mu?
  • Eğer değişmediyse 50 cc ye kadar gerekmiyor onlar motorlu bisiklet olarak geçiyordu galiba.

Ben de a2 yi sonradan aldım ufak bi ücret ödeniyor kursa ben 150 ödemiştim sınav ücreti sağlık raporu fln dahil.
    Sadece motordan test sınava giriyorsun ve ehliyeti alırken karakola yenileme ücreti ödüyorsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: AssistForte

Şuan b sınıfı ehliyetim mevcut,yaz gibi 2. el max 100 cc bir motor almayı düşünüyorum.Sürekli kullanılmayacak,ufak tefek işlerde,max 10 km uzaklığa git-gel yapacak.Fakat yine de ehliyet lazım diye düşünüyorum...Keşke diğer ülkelerdeki gibi b sınıfı ehliyeti olana 50 cc'ye kadar olan motorsikletlere izin verseler...

Öğrenmek istediğim b sınıfı ehliyet varken a veya a2 sunıfı ehliyet almak için tekrardan kursa başvurmak,ilk ehliyeti alırken yapılan işlemleri mi yapmak gerekiyor?

fark ehliyet parası alıyorlar sanırım birde motor sınavına giriyorsun işlem tamam
  • 50cc ye kadar gerekiyor. Gerekmese A1 - A2 diye ayırmazlardı.

http://www.gelisimsurucu.com/index.php?page=sabit&kat=0&alt_kat=0&icerik=259&temp=1

Bu linkten gerekli evraklar ve fiyatları alırsınız. Fiyatlar B den A2 almak için. B yoksa kurs ücretine 90 lira ekliyorlar.

Kurstan kursa değişebilir tabi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hakaniko -- 3 Mart 2010; 13:56:09 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Alt üstü 50 cc motorsiklet kullanacağız...Anlayamıyorum şu yasaları...Bu gidişle ehliyet almak işini iptal edebilirim,olur da ileride 100 cc üstü kullanacak olursam alırım.Zaten trafiğede fazla çıkmam...Cevap veren arkadaşlara teşekkürler
  • 50cc ye kadar A1 sınıfı ehliyet istiyor ama şu ana kadar bu ehliyeti alan kimseyi görmedim, polislerinde çok sorun çıkaracağını zannetmem, kaskını taktıktan sonra bişey dememeleri gerekiyor aslında, ama kılına denk gelirse oda şans meselesi...

3-4 sene önce değiştirdim ehliyeti, B den E-A2 ye çevirdim, sıfırdan ehliyet alıyormuş gibi masrafım oldu, elimdeki ehliyetin tek faydası ilkyardım va trafik derslerinden muaf olmamdı, onunda maddi katkısı 60lira gibi bişeydi, 1000liranın üzerinde masrafım oldu, 60 lira daha fazla vermek koymazdı zaten... Adalet işte :((
  • Valla ben alıp cebine koy. Çünkü yarın allah korusun bir kaza durumunda ehliyet yoksa hükmen suçlusun. Ama öbür türlü olabilecek bir kazanın faturası sana çıkmaz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.