Şimdi Ara

Azalarak yanan ve sönen led devresi yapmak istiyorum.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
2.265
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

ledi pic yardımıyla yakıp sondurebiliyoruz. Ama azar azar yanmaya başlayıp ve sönerken de azar azar sonen bir devre yapabilirmiyiz? Birde bunu, örneğin 10 led üzerinde uygulamaya kalkarsak nasıl olur. devre konusunda yardımcı olursanız sevinirim.

• Dostum bu söylediğini PWM denilen teknikle yapabilirsin.Eğer kullandığın mikronun dahili pwm 'i varsa onunla yoksa yazılımla bunu yaptırabilirsin.Bu adla araştırırsan örnekler bulabilirsin.
  • Ledleri sırayla yakıp ve sırala söndürme işlemini normal olarak picle yaparsın. Pic le ledler arasna bir direnç ve ledlere de paralel birer kondansatör bağladınmı yavaş yavaş yanar aynı şekilde yavaş yavaş söner... Ama illede pwm le yapıcam derseniz coşkunnn arkadaşımızın dediği gibi internette örnekler mevcut.

Düzeltme: Seri dirence bir de seri bir diyot bağlamanız gerekiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Uykusuz. -- 25 Nisan 2006; 0:16:31 >
  • ledler hakkında sadece ışık şiddetini akım kontrolüyle yapa bilirsin picle de sürmen basit ama azar azar yakma ve söndürmeyi her bir led için ayrı düşünüyorsan matris halinde digital pot yardımıyla da yapa bilirsin derim ben
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    led ışık ve akü
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.