Şimdi Ara

Az once tehlike gecirdim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
443
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaslar,abiler. Oncelikle belirteyim acemi soforum. Az once cift seritli bir yolda sag seritte yolun gerektirdigi hizda ilerliyordum. Ayna da cok net degil yaklasik 1-1.5 m gerimde sol seritten benimle ayni hizda bir arac geliyordu. Viraji dondum aniden taksiyi gordum sag seritte durmustu. Once frenleyip ani durmayi dusundum frene bastim sonra zannedersem sol arkamdaki de frene basti hemen sinyal verip sola kirdim. Bu sekilde gecmis oldum lakin acikca konusmak gerekirse korktum. Bu durumda ne yapilmasi gerekirdi ? Zaten direksiyon kontrolum cok iyi degil aynalari da zor kullaniyorum boyle ani bir sey yapmak zor oldu. Ehliyeti alali nerdeyse 1 sene olacak hala alisamadim. Boyle seyler oldu mu da hevesim kaciyor. Bu arada 19 yasindayim. Cevaplarinizi bekliyorum. Simdiden tesekkurler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Gecmis olsun. Tecrube edinmissiniz.
    Yasadiginiz durum yada benzerkeri sık sık yasanacak durumlar.

    Devamini goremediginiz yolda karsiniza ne cikacagi belli olmadigindan yavas gitmek te fayda var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • otobbanda yerli yersiz çok duran var sağda.adam mola veriyor resmen ben de prensip meselesidir mümkünse soldan giderim biliyorum yanlış ama orta şerite atlayan kamyonlardan bıktım arkamdan hızlıca helenlere yol verip yine sola geçiyorum
  • Seni öldürmeyen şey güçlendirir. Daha tedbirli gitmekten balka birşey yok. Gelmiş geçmiş olsun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • far ayarı da önemli
  • Arkandakiyle arayı hızlanarak aç ya da yavaşla seni geçsin böyle durumlarda kaçacak yerin olur

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İçine düştüğün durumun bir doğru kaçışı yok maalesef. refleksle sola kırsan soldaki araca vurabilirdin. sadece senin değil solundaki aracın da tepkisi önemli. en tecrübeli sürücü bile kurtaramayabilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende daha ehliyeti alalı 1 yıl olmadı; bazen diğer sürücülere, bazen kendime kızıyorum. Olabildiğince sakin olmaya çalışıyorum. Diğer sürücülere yapacak bir şey yok, daha dikkatli olmaktan başka. Kendi yaptığım hatala yapmamaya çalışıyorum, sanırım tecrübemiz böyle artacak.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Buradan çıkacak sonuç önünü göremediğin ve kestiremediğin yerlere yavaş gir arkandaki istediği kadar çatlasada patlasada arkandakine göre değil önündekine göre hareket et.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tecrübesiz arkadaşlara tavsiyem; özellikle şehirlerarası yollarda araç sürerken kendi kendinize senaryolar kurun şu kamyon önüme atlasa, karşıdan gelen araç benim şeridime girse, tali yoldan araç çıksa, virajı dönünce duran bir araç olsa yada yanımda virajı dönerken benim şeridime giren araç olsa vs.. ne yaparım nasıl kurutulur yada nasıl en az hasar alırım diye, emin olun benzer durumlarda daha önce düşündüğünüz senaryolar size çok yardımcı oluyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Litheart

    Merhaba arkadaslar,abiler. Oncelikle belirteyim acemi soforum. Az once cift seritli bir yolda sag seritte yolun gerektirdigi hizda ilerliyordum. Ayna da cok net degil yaklasik 1-1.5 m gerimde sol seritten benimle ayni hizda bir arac geliyordu. Viraji dondum aniden taksiyi gordum sag seritte durmustu. Once frenleyip ani durmayi dusundum frene bastim sonra zannedersem sol arkamdaki de frene basti hemen sinyal verip sola kirdim. Bu sekilde gecmis oldum lakin acikca konusmak gerekirse korktum. Bu durumda ne yapilmasi gerekirdi ? Zaten direksiyon kontrolum cok iyi degil aynalari da zor kullaniyorum boyle ani bir sey yapmak zor oldu. Ehliyeti alali nerdeyse 1 sene olacak hala alisamadim. Boyle seyler oldu mu da hevesim kaciyor. Bu arada 19 yasindayim. Cevaplarinizi bekliyorum. Simdiden tesekkurler.

    Hocam geçmiş olsun muhtemelen ciddi bir olay değildi..size tavsiyem aynalarla bol bol alıştırma yapın. Görmediğiniz yere her zaman en kötüsünü düşünerek yaklaşın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bu gibi durumlarda direksiyonu 180 derece çevirip,anlık yakıt tüketimi 10 litreyi geçmeyecek şekilde gaza basılmalı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öncelikle geçmiş olsun . Tecrübe edinmiş oldunuz .
    Muhtemelen arkanızdaki araba taksiyi sizden önce gördü ve bu durumun olabileceğini tahmin edip yavaşladı . Ne kadar dikkat etsekte bu durumlarla karşılaşıyoruz . Bu gibi durumlara her zaman hazırlıklı olup panik yapmamız gerekir . Eğer kendinize yeterince güvenmiyorsanız da tavsiyem usta biri yanınızda iken trafiğe çıkın fakat yanınızdaki usta diyede onun sözleri ile hareket etmeyin mutlaka yolu siz kendinizde kontrol edip öyle hareket edin .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OTOFAN -- 26 Eylül 2015; 0:13:40 >
  • Daha ne tehlikelerle baş başa kalacaksınız. Bayramın 1.günü fsm köprüsünden 80 civarında giderken en sağ şeritten geri geri gelen denyonun tekine vuruyordum neredeyse. Mümkün olduğunca soğukkanlı olup doğru karar vermek gerekir duruma göre.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Biraderim öncelikle geçmiş olsun ehliyeti aldıktan sonraki acemilik dönemimde benzer olayları ben de yaşıyorum. Burada en önemli şey soğukkanlı kalmayı başarabilmek. Bunu yaptıktan sonra amaç üstte bir abimizin bahsettiği gibi mümkünse hasarsız olmazsa minimum hasarla atlatmak. Aman şehir içinde yayalara da dikkat edelim, bizim yayalar bir tonluk makineye kafa tutabilecek kapasitede çünkü, arabadan kaçmak yerine arabanın ondan kaçmasını bekliyorlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Soldan gelen araçla olan takip mesafesi de önemli, refleksler de önemli, Allah korusun. Benzer bir olay başımıza gelmişti sol şeritten 160la gidiyoruz, önümüzde beyaz bir polo durmuş dörtlüleri yakmış sol şeritte, geceydi geç fark ettik, Allahtan sağ şerit boştu ucuz atlattık.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ya ciddi ciddi gazlayıp dörtlü yakarak sola geçin ya da frene duracak kadar basın bu tarz durumlarda. Arada kalmak ise en kötüsü
  • geçmiş olsun kardeşim...

    rabbim hepimizi kaza beladan korusun,özellikle de büyük kazalardan...
  • Öncelikle geçmiş olsun bu gibi durumlarda birazda soğuk kanlılık giriyor devreye arkadaki araç durumu farkedip frene oturduysa direk sıkışırsınız araya, ha farketmediysede geçişe girmeye hiç pay yoksasa oturursunuz frene kapatırsınız gözünüzü, dua edersiniz..

    3.bir ihtimalde arada çok az geçişe meyil verecek mesafe vardır ama arkadaki araba farketmemiştir sizi gaza basa basa geliyordur gerekirse 1-2 vites küçültüp gaza oturup sola kayarsınız..Zamanla alışacaksınız bu ayna olayı falan milisaniyelik duruma gelecek..

    Rollinglerde bu sebepten çok fazla kaza tehlikesi atlattım.Yada hepimiz canlı örneğini izledik czt-207 rc videosundaki gibi

    https://youtube.com/watch?v=2t8r0txvLgM

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Öncelikle geçmiş olsun.Maalesef bizim ülkemizde çoğunluk acemi sürücüdür, ona göre hareket etmenizi tavsiye ediyorum. Hep en kötüsünü düşünerek hareket etmelisiniz trafikte.10 yıllık yada 20 yıllık ehliyet sahibi olmak sizi usta yapmıyor,trafik kurallarına ne kadar hakim olduğunuz ve onlara ne kadar önem verip uyguladığınız belirleyici bu hususta.Ülkemizdeki ehliyet alma süreçlerini hepimiz biliyoruz malum.O yüzden bence trafikte ki çoğunluğun sadece yasalar karşısında araç sürebilme yetkisine sahip olmak için ehliyet sahibi olduğunu unutmayın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.