Şimdi Ara

Az hoparlör ile güzel bir sistem mümkün mü?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
925
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba, şu sıralar oto ses sistemi için bazı araştırmalar yapıyorum. Çoğunluk; pandizotta, bagajda, ön ve arka kapıları hoparlörle dolduruyor. Ben ise daha az hoparlör ile yüksek ses değil kaliteli ses almak istiyorum. HB araç kullanıyorum o yüzden bagaj bana lazım, kabinle doldurmak istemiyorum.

    Elimde bulunanlar;

    Pioneer DEH-4150sd
    - 2 selectable RCA Pre-Outs (front + rear / front + subwoofer)
    - MOSFET 50W x 4 output

    Jameson USA 750
    4 kanal mono anfi
    RMS 4 OHM 80 x 4
    RMS 2 OHM 160 x 4
    RMS 4 OHM Mono 320 x 2

    Marka-modelini ve rms değerini bilmediğim (tabiri caizse) bir hayvan ölüsü woofer. bir uçtan diğer uca ölçtüm 47 cm.
    http://i.hizliresim.com/3Ap3JO.jpg
    http://i.hizliresim.com/znJ1DD.jpg

    1 çift TS-A6992S

    1 çift TS-A2010

    Kafamda tasarladığım; woofer ve 1 çift oval veya daire olanları pandizotta düşünüyorum. Oval veya daireden birini iptal edicem. Pandizotta 5 hoparlör istemiyorum. Anfinin kaldırabileceği şekilde en uygun nasıl olur? Şöyle yapsan daha güzel olur vs düşünceleriniz varsa onlarıda belirtebilirsiniz.







  • 1 ana ünite iyi anfi ona denk değil.
    2 O anfinin yazdığın değerleri vereceğini sanmıyorum.
    3 tüm bunlar arkaya bağlanıp öne birşey bağlanmazsa ses çok arka merkezli olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam var olan sistem bu. Başka anfi, hoparlör vs almayacam. Ön kapılar için küçük 1 çift mid bulurum. Bunları da direkt teybe bağlarım.

    @audiocu nickli arkadaş şuradahttps://forum.donanimhaber.com/m_21018875/mpage_2/tm.htm jameson usa 750 için alınabilir demiş. Sanırım en çok tutulan modellerden.

    Pandizot tamamen yatay olmayacak. Hafif içe doğru rampalı olacak. Hem sesler biraz olsun öne yayılır ve rampalı olacağı için bagajı rahat kullanabilirim. Hazır olanlardan değil. Mobilyacı, marangoz vs yaptıracam.

    Tüm sesleri dengeli olarak dinleyebilmek istiyorum. Yani ne bas sesler tizlerin önüne geçsin ne de tiz sesler bas seslerin önüne geçsin. Çok imkansız şeyler mi istiyorum bilmiyorum ki.

    Peki woofer hakkında ne düşünüyorsunuz? Anfi, bas anfisi değil sonuçta. Bas konusunu nasıl halledebilirim?. Ön kapı ve arka pandizota 1 çift midleri bu anfiye, woofer ise teybe bağlasam mı? Teybte subwoofer kontrolü var. Ama teyp bu rmsi belli olmayan wooferi kaldırır mı?

    @SabitSalınım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Savunmadım Çıkar Göster -- 12 Eylül 2016; 10:34:38 >




  • 2 mid takımı kapı lar arka panzot bi de koltuk altı bass amfili ancak böyle ıstedıgınıze ulaşırsınız..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • akyurt kullanıcısına yanıt
    Hocam iyi güzel de, ben hoparlör sayısını azaltmak istiyorum. Sadece pandizota bir bas bir çift mid bağlayacam. Midler yetersiz gelirse ön kapılara 1 çift mid daha bağlarım artık. Koltuk altı bas falan düşünmüyorum hocam.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Sen hem hoparlör sayısını azaltmak istiyorsun hem dengeli ses. Nasıl olacak ki bu ? Hem ön hem arkaya hoparlör koymadan eğer arabaya ters oturmuyorsan dengeli sesi alamazsın bu kadar basit.
  • SabitSalınım kullanıcısına yanıt
    Bahsettiğim şekilde yaptım diyelim, bu sefer woofer pandizotta nasıl bir ses vericek, muamma. Kabinsiz wooferdan dengeli bir ses beklemek hata olur.

    Bayramdan sonra bir tesisatçıda hoparlörleri deneyerek en uygun sesi elde etmeye çalışacam artık. Kurban Bayramınız mübarek olsun.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Pioneer hoparlörler eski seri, fakat eskinin sağlam cihazları...
    Önlere koymak için elinizdeki hoparlörler büyük...
    Sağlamsa bass ve tizleri iyi verirler, siz teypte bass veya tizz sesini fazla açmazsanız, dengeli çıkacağını düşünüyorum.

    Ana ünite her durumda şart; kendiniz kolayca yapabiliyorsanız veya yaptırabilecekseniz, hopalörlerin hepsini arkaya atın,,, 20cm likleri ortaya, kayıkları sağa ve sola...
    Hoparlörlerin, + ve eksileri doğru bağlarsanız,, bass ve tiz olarak size yeterli gelirmi bilmiyorum..
    Hoparlörler anfi içinde uygun, dediğim gibi eski... tiwitırları ve bass hoparlörleri sağlammı , omajları 4-6 ohm arasımı kontrol edin.. omaj düşük veya açık devre ise bağlamayın.
    42 cm lik hoparlör içinde önce deneyiniz..
    Ben sizin yerinizde olsam, 4 adet pioneri pandizota koyarım,, ana ünite ile beslerim, ses çok güzel fakat ana ünite yetmezse, büyük ihtimal yetmeyebilir,, araya anfi atarım...
    Eğer bana 4 adet coax hoparlörün bass sesi yetmezse,, 20cm likleri ortadan devreden çıkartıp ,, bagaja 42 lik bass hoparlörü anfiye bağlarım,,, zaten sistemde anfi varken,, ön kapılara iyisinden coax hoparlör bağlayıp, onlarıda ana ünite ile beslerim, ön hoparlörler bana yakın olduğu için, sesin ana üniteden sağlanması sorun olmaz. anfiye birşey olursa, elimde dinleyeceğim hoparlör olur hine.
    Benim düşüncem bu, sizler nedersiniz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emin-Firtina -- 13 Eylül 2016; 1:35:31 >




  • Subwoofer hakkında teknik bilgi olmaması kötü. En azıdan empedansını bir avometre ile ölç bari 8 ohm luk düğün hoparlörü falan çıkmasın. O potansiyel de var onda.
  • @Emin-Firtina, Bahsettiğim hoparlörlerin hepsi pandizotta tıpkı sizin önerdiğiniz gibi kuruluydu. Yani en kenarda ovaller, yanında 20 cmlikler, ortada da woofer şeklindeydi fakat sadece 2 mid ve woofer anfiye bağlıydı. Diğer 2 mid süs gibi duruyordu. Herhalde anfi bu üçünü besleyebiliyor. Ön kapılara coax evet olmaz. Ayrıyeten aracımın bagaj yanlarında kabloları bağlı ama teybe bağlı olmayan coaxlerden biraz daha küçük 1 çift hoparlör var. Bunları ön kapılar için düşünüyorum. Bagajda kesinlikle kabinli woofer kullanmayacam. Önceki kurulumu iptal etmemin sebei, 5 tane hoparlörün tek yerde toplanması ve pandizotun ortadan (önceden) ikiye ayrılmış olması. Sonradan kırılan yerlere birkaç tane çıta falan çakılmış ama pandizot tabak gibi yamuk olmuştu.

    @SabitSalınım, Ben de düğünlerde kullanılan en fazla 500 w rms, 6 veya 8 ohm olarak tahmin ediyordum. Küçük bir araştırmayla kesin olmamakla birlikte benim woofer şu marka/modele çok benziyor. Tromba L18/1000 http://www.prosesisik.com/TROMBA_L18___1000-urun830.html

    Kullanılan mıknatıs yayvan ve geniş. Özellikle sürücüyü tutan direk tasarımları çok benziyor. Ama benim woofer tabi bundan biraz daha eski olduğu için direkt budur demiyorum. Montajcıda yine de kaç rms, ohm falan ölçtürecem.

    @Emin-Firtina @SabitSalınım




  • Anladım, siz pandizotu yeniden kurmak istiyorsunuz,,, en verimli nasıl olur onu yeniden ona bakıyorsunuz
    42 lik woofermi, o pandizota konmuş yoksa başka woofermi ?

    Anfinin bir çıkışına 2 hoparlör bağlamak, genelde ses yüksekliğinden çok gürültüye neden olur, ses verimi canlı olmaz.
    Anfi 2 ohm destekliyorsa,, aynı çıkıştan, bir adet ön için.. bir adette arka hoparlör için çıkış alınabilir...
    anfi 4 çıkışlı ise arkaya iki hoparlör anfinin iki çıkışına,, 1 adet woofer anfinin köprü çıkışına, .. ön kapılarada 2 hoparlör. Bitti. Hoparlörler çok kötü değilse, anfi ve ses ayarıda iyi yapıldıysa, başka hoparlöre gerek yok... diye düşünüyorum. sağdan ve soldan gelmesi gereken ses, ortadanda gelirse ne anlamı kalır.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Emin-Firtina

    Anladım, siz pandizotu yeniden kurmak istiyorsunuz,,, en verimli nasıl olur onu yeniden ona bakıyorsunuz
    42 lik woofermi, o pandizota konmuş yoksa başka woofermi ?

    Anfinin bir çıkışına 2 hoparlör bağlamak, genelde ses yüksekliğinden çok gürültüye neden olur, ses verimi canlı olmaz.
    Anfi 2 ohm destekliyorsa,, aynı çıkıştan, bir adet ön için.. bir adette arka hoparlör için çıkış alınabilir...
    anfi 4 çıkışlı ise arkaya iki hoparlör anfinin iki çıkışına,, 1 adet woofer anfinin köprü çıkışına, .. ön kapılarada 2 hoparlör. Bitti. Hoparlörler çok kötü değilse, anfi ve ses ayarıda iyi yapıldıysa, başka hoparlöre gerek yok... diye düşünüyorum. sağdan ve soldan gelmesi gereken ses, ortadanda gelirse ne anlamı kalır.

    Evet hocam 42'lik olan
    Resimlerini üsttte atmıştım;
    http://i.hizliresim.com/3Ap3JO.jpg
    http://i.hizliresim.com/znJ1DD.jpg

    Anfi 2 ohmda 160 rms besleyebiliyormuş sitesinde yazılanlar bu şekilde;http://www.jameson.com.tr/tr/detay-urun/99/jameson-oto-ses-ve-goruntu/oto-anfiler/usa-750

    Anfi 4 kanal. Peki hocam teybin kendisine woofer bağlasam olmaz mı? Teypte subwoofer kontrol edilebiliyor.

    Hoparlörlerin nerelere konumlandıracağımı az-çok kestirdim. Şimdi hangi hoparlörler hangi anfiye bağlanmalı? Teybe şunlar bağlanmalı, anfiye bunlar bağlanmalı vs.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Savunmadım Çıkar Göster -- 13 Eylül 2016; 17:17:52 >




  • Benim düşüncem, diğer küçük olan iki hoparlör var demiştiniz, onlarında resmini çekin bakalım..

    Teypte woofer ayarı sadece Rca sinyal çıkışı için. Bazı teyplerin rear hoparlör çıkışları Sw olarak çıkış veriyor diye duydum. Hinede olmaz, 50w çıkışa kesinlikle woofer bağlanmaz. (40w lık orijinal woofer bağlanır, orası ayrı).. çünkü 50w lık Pioneer ses hoparlörleri, 50w çıkışa bağlanmış wooferi çok geride bırakır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Diğer küçük hoparlörler foto çekmek için müsait değiller maalesef. Sadece mıknatıs kısmını görebiliyorum. Her birinde 2 kablodan fazla kablolar bağlanmış. Sanırım ses haricinde başka ek şeylere de güç gidiyor olabilir. O yüzden sökmedim.
    Teybin anfisi konusunda haklısınız. O zaman teybe ön kapıların midlerini bağlarım.

    @Emin-Firtina



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Savunmadım Çıkar Göster -- 13 Eylül 2016; 23:02:16 >
  • O woofer degil mid baksaniza bass yanagi yok yani sadece yuksek derecede ses verir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ~mustafa~

    O woofer degil mid baksaniza bass yanagi yok yani sadece yuksek derecede ses verir

    Çift yanak var hocam. İki yanak arasında parlak siyah bir yapıştırıcı geçiyor. Sanırım tamir görmüş. İnternetten şöyle bir baktım. Acaba 42 cm'lik mid hoparlör var mı diye. Yokmuş. En fazla 20 cm'lik belki vardır.

    İsminizi mention yapamadım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Savunmadım Çıkar Göster -- 15 Eylül 2016; 12:03:39 >




  • 1. linkte "WESTA WP-1066 240W 10'' 8 Ω Woofer" diyor. Kategoride mid-hoparlör diyor.

    Bu konularda pek bilgim yok, kesinlik ifade eden bir yorumum da yok. Sadece 42 cm mid hoparlörü araştırdım bulamadım. Eğer varsa, aydınlatırsan sevinirim.

    Farklı sitelerde bazı wooferların normal mid sesleri verebildiğini okumuştum. Artık ne kadar doğru bilmiyorum. Benim woofer hakkında ne düşünüyorsunuz? Mid mi, woofer veya subwoofer mı yoksa free air mi hiç bilmiyorum. Yanlış anlamayın, kendimi çok bilgili gibi biri olarak sunmuyorum. Bilmediğim çok şey var.

    Unutmadan, bunlar "geniş band" hoparlör diye de geçiyor. Geniş band nedir dersen bilmiyorum.

    @probody08



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Savunmadım Çıkar Göster -- 15 Eylül 2016; 12:39:18 >
  • Bende pek bilmiyorum fakat o hoparlör, woofer gibi bass frekansına inemesede,, 50-60 Hz üzeri basları mesela 80hz yi dolu dolu verebilir,, bazıları çatır çatır ses veriyor diyebilir.. bazılarını memnun etmez.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • şu düğün salonlarında gördüğümüz yeri açık hava düğünlerinde gördüğümüz büyük olanlardan onlara benziyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.