Şimdi Ara

Az hoparlör ile güzel bir sistem mümkün mü? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
925
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • @Emin-Firtina, Büyük ihtimal bu wooferı kullanmayacam hocam. Eni 20 cm. Yani pandizot üzerine geldiği zaman dikiz aynasında arkayı göremiyorum. Bass sesler için ovallere güveniyorum. Zangır zungur aracı titretmesin yeter.

    @~mustafa~ Evet aynen öyle. Hatta ortasındaki (ne deniliyorsa) topu sökmüşler. Çanak gibi bir görüntü oluşturmak istemişler.
    @Emin-Firtina
  • Subwoofer / woofer ikiside hemen hemen benzer kavramlar....

    Subwoofer; hoparlörün yüzü kabinin içine bakar,, kabinin içinde oluşan basınç ile port deliğinden basıncın etkisi ile daha fazla bass hissedilir. Yani woofer hoparlörün verdiği bass ses, kabin tasarımı ile daha fazla sıkıştırılıp porttan güçlü bir şekilde dışarı atılır... sizde bilirsinizki, sıkışan hava tehlikelidir. Depremdeki sarsıntılar, fay hattının sallanmasından daha çok, yer altında sıkışan gazın çıkarken verdiği basınçtan, hasar oluştuğu söylenir.

    Woofer; aslında alt frekans bass hoparlörüdür,,,, nasıl desem, bu hoparlörün sesi sadece kalın ses tonlarını verir.. Bass hoparlördür fakat camları ve içinizi titretecek frekanslara kadar inebilir,,,

    Bass hoparlör, pionerlerin tiwitırlarını sökerseniz,, elinizde bass hoparlör kalır.. çünkü diğer insan seslerini, müzik gitar saz zurna,, seslerini dinleyebilirsiniz... woofer gibi olmasada bassda vurur, yani müziğin genel dinlenebilecek frekanslarını, veren hoparlör bass hopalördür. Şimdi ben gidip, 30cm lik woofırada bass hoparlör diyebilirim,, çünkü tek başına bass terimi geniş bir frekansı kapsar.
    Bunun woofer veya geniş band bass olduğuna, frekans karakterine bakarak anlarız....

    Tam kesin olarak bilmemekle, ortalama atıyorum... winamp ekolayzerinda deneyebilirsiniz, örneklemek için..
    20Hz - 150Hz arası woofer bass ,, 150Hz 600Hz arası, bass normal..
    600hz - 3khz (3000hz) arası mid , orta sesler..
    3000hz - 16khz (16000hz), aralarıda tizz, tiwitır sesleri diyelim.

    Full range hoparlör, veya geniş frekans,,, Bass ses ve mid sesleri veren,,, tizz için ise ayrıbir hoparlör gerektiren hoparlör dür. Pionerler gibi..
    42cm lik hoparlörde,, bass ve mid sesleri verir,, tizz sesleride almak için (tıss çıss çık tıss) tweter gerekir.... Sarsıcı bass ve ince tizz ses aranmayan, seslendirmelerde,,, kabinde sadece 1 veya 2 adet sizin 42 liğe benzer hoparlör vardır...

    Sesde detayı arttırmak için kabinde bass hoparlör ve tizz hopalör üniteleri bulunurhttp://okulses.com/resim/okul-ses-sistemleri-K4N1N-leem-pro-kabin-hoparl%C3%B6r-anfi-ses-sistemi-sistemleri-profesyonel-ses-sistemi-okul-ses-sistemi.jpg bu kabinin içinde,, tizz ve bass ses ayrımı yapan crossover bulunur, örneğin >http://sesistanbul.net/5855/electron-audio-ps-502-2-yollu-hoparlor-filtresi-crossover.jpg




  • Tamir Yaparken Ben....

     Az hoparlör ile güzel bir sistem mümkün mü?
  • Emin-Firtina kullanıcısına yanıt
    Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. Subwoofer hakkında yazdıklarınızı bizzat tecrübe ettim. Bilgisayarıma bağlı Microlab M-200 ses sistemi var. 16 watt rms 5 inçlik bass sürücüsünün çıkardığı ses mükemmel. Sadece porttan ses veren kabinler bandpass olarak adlandırılır.

    Eski konulara arada bakıyorum. Subwoofer, coax-comp, tweeter falan hepsini deneyimleyen kişilerin çoğunluğu; keşke 3-5 yollu 2-3 takım oval bağlasaydım da woofer falan uğraşmasaydım diyenler var.

    Bildiğiniz gibi bass hoparlörler kabinde daha güzel ses verir. Peki bu coaxler kabin olmadan belli seviyeye kadar nasıl bass sesler verebiliyor?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Kabinsiz degilde, arabanın bagaj hacmini kabin olarak kullanıyor...
    Bendede koax var, aile aracı olduğu için bagaja fazla el atamiyorum, ölü boş bölgeleri doldurup, düz olan yerlere ince mdf kestirince, ses daha dolgun gelebilir. İnce sacın ses tutması ile mdf nin ses tutması aynı olmaz heralde..
    hoparlör kenarlarında amortisör boşlukları var, benzin deposu araları, bagajın sağında ve solunda çamurluk boşlukları var falan onları izole ile dolduracam, fakat nasıl bir malzeme ile ???? Hoparlörlerin bitip bagajın başladığı yere komple mdf kapatirsam, kabin görevi tam olur.
    Oval hoparlör bas vururken elimde titriyor, sanki içinde mekanizma var ama onun aracada yansıması lazım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emin-Firtina -- 16 Eylül 2016; 15:26:13 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ne oldu hocam ne sıkıntı vardı da tamir ediyorsunuz?
    @probody08
  • Spekon kablonun girdiği yerde soğuk lehim olmuş hoparlör gidip gidip geliyo,komple bütün kabloları değişime geldi
  • Uzunca bir aradan sonra konumu güncelleyim.

    İlk mesajımda bahsettiğim hiçbir hoparlör bağlanmadı. Yerine, sıfır bir çift Pioneer ts a6976s alındı. Hoparlör kısımları öne doğru meyilli pandizot yapıldı.

    Sonuç tam istediğim gibi. Bass tiz falan mükemmel. En güzeli sesler dışarı gitmiyor. Basslar tizlerin, tizler bassların önüne geçmiyor. Bass sesten dolayı tiz seslerde titreme olmuyor.

    Teypte hangi ayarları yaptığımı daha sonra ekliyeceğim.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.