Şimdi Ara

Az daha kirpiye vuruyordum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
25
Cevap
0
Favori
3.067
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Trafikte bir unsur olduğum vakitlerin dışında bazen şöför de oluyorum. İki gün önce gece vakti saat 10:00 civarı Diyarbakır'dan Batman'a giderken yolda aniden bir kirpi gördüm. Aniden fark etmemle hemen direksiyonu hafif sağa kırdım ve kirpiyi ortalamayı başardım, haliyle de çok şükür hayvancağıza zararım olmadı. Geçip gittik.
    O anki şokla sağlıklı düşünemedim ama sonra "keşke hayvancağızı karşıya kendim taşısaydım" diye düşündüm.

Dikkat ettim de, kirpiler (gece gördüğüm) ve kaplumbağalar yolda olabiliyor (diğer hayvanlar da oluyor da, iki ayaklılar dahil, hızlı oldukları için kendilerini öyle böyle kurtarıyorlar).

Allah denk getirmesin ama olur da bu tür canlılarla karşılaşır, onlara zarar vermeden üstünden geçmeyi başarırsanız durun. Onları karşıya siz geçirin. Böylece onların zarar görme ihtimalini sıfıra indirmiş olacaksınız.

Üzerinde yaşadığımız doğayı ve beraber yaşadığımız diğer canlıları sevelim, koruyalım :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leon FR -- 4 Ağustos 2017; 14:3:5 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Özel harekat kirpi aracı olduğunu düşünerek konuya giren kardeşlerime selam olsun.

Seni de bu duyarlı davranışın için tebrik eder, iyilik güzellik dolu bir ömür dilerim.

• Geceleri tehlikeli oluyor hayvanlar, temkinli olmak lazım. Dediğiniz gibi mümkünse de mutlaka hayvanı kenara bırakmak lazım, o da bir can. Geçen malatyadan izmire dönerken gece 1 gibi kula civarında şeridin ortasında kocaman bir köpek ölüsü vardı, çok şükür anlık bir refleksle çok büyük bir kısmını kurtardım, Allah korusun direk çarpsaydım veya büyük kısmını altıma alsaydım çok kötü olurdu.
  • Ben de 80'le giderken sincabı ortalamıştım. Bir kere de otobanda yola atlayan martıyı kıl payı kurtardım. Kedilerle zaten sürekli haşır neşiriz.

Her gün tem otoyolunda gidip gelirken yol kenarında hayvan ölüleri görüyorum. Genellikle kedi, köpek.
    Doğal yaşamlarını mahvediyoruz hayvanların.
  • Az daha kirpiye vuruyordum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Böyle merhametli hayvan sever dostları Allah kazadan beladan korusun.

• kirpiyi karşıya nasıl geçirecektiniz ? elinize batmaz mı dikenleri
    ayrıca ya yardım ederken biri gelip size çarparsa yolda
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Oturdugum semttede gece isten gelirken ozellikle kirpi aileleri agar agar bu islemi gerceklestirir.Sevimli hayvanlar ki ozellikle sicak gunlerde bizim bahcelerdede su bulundurulur.

• Arkadaşlar Allah hepimizi korusun (diğer canlıları da). Biz dikkatli olalım, hem kendimiz hem de onlar için bir şeyler yapalım. Bir can da kurtarabildiysek ne ala!

Bu arada, kirpinin dikeni zarar verecek kadar sivri değil diye hatırlıyorum. Küçükken elime kirpi almışlığım var :) Bir tarağın dişleri elinize nasıl değerse kirpininki de öyle diye düşünüyorum. Yalnız yabani olanları var. Bir köpek büyüklüğünde olabiliyorlar. Kocamanlar. Bir iğneleri ok gibi :) Onlarla hiç karşılaşmadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leon FR -- 4 Ağustos 2017; 15:33:9 >
  • yabani ve elle tutulamaz bir hayvan olduğu için zaten karşıya geçirebileceğinizi sanmıyorum görevinizi yapmışsınız gerisi mukadderat.

daha geçen hafta bursa ankara yolunda mola yerinde durdum bodur bir sokak köpeği vardı oyuncu birşey çok sevimli, mangaldan kalma tavuklar vardı verdim biraz da oynadık tam yola koyulucam atladım arabaya yavaş yavaş geldi arabanın önünde durdu tam otobanın ağzındayız derken yandan esnaf bir adam arabanın önünden çıkması için hişt çekti köpeğe garibim telaş yaptı otobana atladı şansına da tam o sırada büyükçe bir kamyon hızlıca geliyordu ve altında kaldı 1-2 gün atlatamadım olayın şokunu, hak edelim derken bok ettik yani kısaca besleyip alıştırmaz olsaydım
  • OzWall kullanıcısına yanıt
    Yavrumm Ne hissettiğinizi tahmin edebiliyorum ama bu sizin suçunuz değil kesinlikle panikleten kişinin suçu.. Belki de hayatında hiç bu kadar mutlu olmamıştı o hayvan.. Hayvanlara hiç dayanamıyorum içim yandı yandı.. Konu sahibine ve onun gibi şefkatli kişilere davranışlarından ve merhametli yetiştirdiği nesillerden dolayı minnettarım..
  • Kirpi elde tutulabilir .

Hatta askerdeyken , cephanelikte defalarca nöbette dönenlerin ellerinden aldım . Hemoroide iyi geliyor diye yiyeceklerdi hayvanlar .

• Suriye sınırında çalışıp hastanenin önünden akşama kadar onlarca kirpi geçince hayvancağız aklımıza gelmiyor

• Bismilde bi çay içeydin şampiyon

• quote:

Orijinalden alıntı: he_man

kirpiyi karşıya nasıl geçirecektiniz ? elinize batmaz mı dikenleri
    ayrıca ya yardım ederken biri gelip size çarparsa yolda

Ayaklarinin altina paspas atarsiniz kirpinin sonra paspasi cekerek kenara birakirsiniz. Tabi inatci olup paspasa cikmazsa dokunulur mu bilmem hic ellemedim kirpi ama tutmak istersek batacaktir

• Beyler hızınız yüksekse ve kirpi değilde kedi köpek çıkarsa sakın sağa sola kırmayın. Çok ciddi kaza yaparsınız. Bizim bi tanıdık hızlıykrn köpek çıkmış direkdiyonu bi anda kırınca kaza yaptı öldü.

Canice olacak ama vurun geçin. Yapacak bi şey yok allah rahmet eylesin ama ya sen ya o gibi bi şey oluyor.

He şoförlüğü çok çok iyi olan adam kurtarır mı bilmiyorum ama kurtarırsa helal olsun

• Yozgat tan gece 2 de yola ciktim yerkoy ilcesine varmak uzereyken bir anda firladi yola lakin ortalayamadim maalesef

• Gece gece yüzümde gülümseme oluşturduğunuz için teşekkür ederim. Sizin gibi insanlarla aynı gezegende yaşamaktan onur duyuyorum efendim.

Hayvanlar adamdır. Piresinden filine kadar. Hepsini koruyup kollayalım.

• Bu ne sacma bir konu ? Yolda bocek gordum, okuz gordum, araba gordum diye konu mu acacagiz.

• quote:

Orijinalden alıntı: aLLyC

Bu ne sacma bir konu ? Yolda bocek gordum, okuz gordum, araba gordum diye konu mu acacagiz.

Takma kafana yoksa kafayı yersin

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.