Şimdi Ara

AYT kimya asit baz sorusu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
76
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • büyük ihtimal beynim yandı ve basit bir detayı göremiyorum ama yine de sormam lazım

şimdi HF çözeltimiz var diyelim 1 M, ortama 1 M KOH koyduğum zaman nötrleşme gerçekleşmez mi en azından tyt de böyle sorular çıktığında çözeltinin pH ı 7 diyoruz ama AYT kitaplarında bazik tuz oluşur o nedenle pH 7 den büyüktür diyor bizim için esas olan H ve OH miktarı değil mi? ikisinden de 1M koyuyorum ama nötr neden olmuyor..

• Nötrleşme gerçekleşiyor. Tuz ve su oluşuyor. Eğer hem asit hem de baz kuvvetliyse nötr tuz oluşuyor. Ama eğer asit veya bazdan biri zayıf ise oluşan tuz iyonlaşıyor ( ikisininde kuvvetli olduğu durumda iyonlaşma olmuyor ) ve ortama H veya OH iyonu veriyor. Bu yüzden de çözelti için ph 7 diyemiyoruz. Ph değiştiren tuz oluyor. Tuz için asidik veya bazik diyoruz.

Yani baz veya asitten birinin zayıf olduğu durumda nötrleşme gerçekleşiyor dediğin gibi ortamın ph 7 oluyor ama oluşan tuz, kuvvetli asit baz tepkimelerinden farklı olarak iyonlaşıyor. İyonlaşan tuz ortamın ph ını değiştiriyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Memo for money -- 19 Mayıs 2024; 14:27:34 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • teşekkür ediyorum hocam çok iyi açıklamışsınız

biyoloji solunum sorusu
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.