biyoloji solunum sorusu

-
-
D şıkkı yanlış degil ki hocam.Os.Basinc kb den düşük olursa ödem olur.Burada cevap C.Alveol kilcalinda alveolden kana oksijen geçer kandan alveole degil
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ -
Hocam burada "doku" dediği, akciğer/alveol dokusu. Diğer dokularda düşündüğünüzün tam tersini düşünmeniz gerek, bariz C yani.
_____________________________ -
hocam D değil C olacaktı yanlış yazmışım düzeltiyorum C şıkkını anlamadım ben
quote:
Orijinalden alıntı: mxpaynehocam D değil C olacaktı yanlış yazmışım düzeltiyorum C şıkkını anlamadım ben
Tamam işte hocam.Alveollere dışarıdan oksijen geliyor.O da oksijeni kana verip co2 aliyor.Sen böbrek kilcali falan gibi düşünüyorsan olmaz.Kan niye alveole oksijen versin.Zaten oksijene ihtiyacı olan kan.
ama hocam burda o2 alveolden dokuya geçiyor diyor yani kandan alveole değil ki
quote:
Orijinalden alıntı: mxpayneama hocam burda o2 alveolden dokuya geçiyor diyor yani kandan alveole değil ki
Hocam doku=alveol.Siz onu karistirmissiniz burada 3. Bir doku yok sadece alveol ve kılcallar var.
yani burda alveol ile alveol kılcalları arasındaki madde alışverişini mi söylemiş ben alveol kılcalı ile doku sıvısı sanmıştım