Şimdi Ara

ayt fizik tork ve denge

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
535
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • bu da belki de ayt fiziğin en illet konularından birisidir, var mı bu konu özelinde tavsiyeleriniz?(nasıl çalışılmalı-kimden dinlemeli vb.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sayısalci_ -- 11 Ağustos 2022; 15:40:5 >

• Ertan Sinan’ı tek geçerim bu konuda ya.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sağ olun hocam görüşleriniz için

• up vereceğiniz öneriler altın değerindedir var mı önerileri olan?

• Fizik pkob u bu konular

• Ya bu konuda yorum falan yapılabiliyor da işlemlide garip şeyler vardı. Böyle iki destek olunca birinin tepki kuvvetini falan saymıyorduk niyeydi o

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yagizo1 kullanıcısına yanıt

Bazen kuvvetlerin büyüklüklerini falan bulabilmek için sistem dengede dediyse seçtiğimiz bir noktaya göre tork alıyorduk sizin dediğiniz o olabilir mi

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    TYT Fizik En Kolay Konular
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • egehan_45 kullanıcısına yanıt
    Yok hocam 2 tane destek var mesela birine göre tork alırken diğerinin tepkisini almıyoruz 345 ayt fizik varsa direkt sayfa soru no atabilirim

• ösym bebek oyuncağı soruyor burdan.özcaj yetersiz gelebilir fakat çok bile

• Çok kasma, soru çözüm izle

Kitap yok elimde ama fernus sağ olsun gerek de yok olmasına  . 2021 basım ösym tadında 3. test 4. soru (oyuncak araba ile iki tane destek olan soru) gibi sorular mı acaba bahsettiğiniz? Onlarda ancak dengede duruyor dediği için üflense denge bozulur mantığı var. Yani bir desteğin tepkisi 0'a eşit çünkü mesela çubuk ağırlığıyla yük ağırlığının bileşke vektörü bir desteğin tam üzerinde oluyor. Ondan dolayı da diğer destek tepki göstermiyor ilk destek yeterli olduğundan

• Tork denge sorularında temel mantığı anlamak çok önemli bence net kuvvet ve net torkun 0 a eşitlendiğini aklınızda tutup ona göre hareket ederseniz kolaylaşıyor çözüme ulaşmak

• aytde tam hallettım cıkan makas sorusuna da tek attım demıstım aw cevap anahtarı acıklandı yıne yanlıs yapmısım bu sefer de kelıme oyunu yapmıs alcak osym  

• egehan_45 kullanıcısına yanıt

Aynen hocam tam o soruydu. Sağ olun anladım şu an.  

Rica ederim çok sevindim :3

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.