Şimdi Ara

Aynı Ağa Bağlı İki Bilgisayar Arasında Dosya Paylaşımı Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
2.102
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Eski bilgisayarımdan yeni bilgisayara dosya aktarmak istiyorum fakat dosya paylaşımını açmama rağmen aynı ev grubuna dahil edemedim ikisini birden.http://forum.donanimhaber.com/m_61064223/tm.htm
    bu konuda anlatılanları birebir yaptım fakat ev grubunu görmüyor diğer bilgisayar. ad host'u da yapamadım. paylaşılan klasörü bir türlü göremiyorum diğer bilgisayardan
    usb'den atmaya kalksam çok uzun sürer. ne şekilde bağlantı kurabilirim bir bilgisi olan var mı?

• Arada hiç bir alet kullanmadan kablonun bir ucunu bir pcye diğer ucunu diğer pcye kullan.Kopyalamak istediğin dosyaları paylaşıma aç.Hepsi bu.Eğer açılışta erşim reddedildi gibi sorunlar yaşarsan denetim masası kimlik yöneticisinden manuel olarak bağlanmak istediğin pcnin adını,kullanıcı adını ve şifresini gir.
    Ağ ve paylaşım merkezinde parolaı paylaşımı kapalı ise bu işleme gerek yoktur.Os win7 ve 8 ise parolalı paylaşıma açman gerekir yoksa güvenlik duvarı devreye girer.Forumda bu konularla ilgili yeterince anlattım.

Orijinalden alıntı: onur01651

Arada hiç bir alet kullanmadan kablonun bir ucunu bir pcye diğer ucunu diğer pcye kullan.Kopyalamak istediğin dosyaları paylaşıma aç.Hepsi bu.Eğer açılışta erşim reddedildi gibi sorunlar yaşarsan denetim masası kimlik yöneticisinden manuel olarak bağlanmak istediğin pcnin adını,kullanıcı adını ve şifresini gir.
    Ağ ve paylaşım merkezinde parolaı paylaşımı kapalı ise bu işleme gerek yoktur.Os win7 ve 8 ise parolalı paylaşıma açman gerekir yoksa güvenlik duvarı devreye girer.Forumda bu konularla ilgili yeterince anlattım.

her ethernet kablosu olur mu peki yoksa crossover mı olması lazım?
    ben wirelessdan deniyordum fakat kabloyla bakayım bir de

os vin 7 ve 8 de sorunsuz her kablo ile olur. Xp de ethernet kartının driverini güncelleştirmen gerekebilir.

hocam şimdi ethernet kablosunu her iki bilgisayara da takıyorum. fakat masaüstünde herhangi bir bağlantı çıkmıyor bağlandığım wireless haricinde. bağlantıyı nasıl aktif ederim masaüstünden
  • quote:

denetim masasından bağdaştırıcı ayarlarını kontrol ettin mi?
    Os=işletim sistemleri nedir...

her iki işletim sistemi de windows 7 ultimate. denetim masasından bağdaştırıcı ayarlarına gelecek olursak. dizüstünde bir wireless bağlantısı bir de kablolu bağlantı çıkarken masaüstünden baktığımda yalnızca wireless bağlantı gözükmekte. problem buradan mı kaynaklanıyordur?
  • Masaüstü pcnin ethernet kartı problemi var mıydı. ethernet kartı varsa ona tak kabloyu.On boarda değil.Ya da sırayla dene.Ethernet kartı takılı iken on board çalışmaz.Daha önce kabloludan bağlanıyor muydun.

Masaüstü pcnin ethernet kartı problemi var mıydı. ethernet kartı varsa ona tak kabloyu.On boarda değil.Ya da sırayla dene.Ethernet kartı takılı iken on board çalışmaz.Daha önce kabloludan bağlanıyor muydun.

masaüstü bilgisayar yeni daha önce kullanmadım hiç. on board karta takacağım. daha önce wireless kullanıyordum. driver'ını güncellemeyi deneyeceğim masaüstü ethernet'inin asus'un sitesinden belki kar eder

Ip Adresi : 10.0.0.1
    Ağ Maskesi : 255.0.0.0

2. Bilgisayara IP ayarı :

Ip Adresi : 10.0.0.2
    Ağ Maskesi : 255.0.0.0

Dns veya ağ geçidi vermeye, bilgisayar adını değiştirmeye ıvır zıvır ayarlara gerek yok. Bilgisayarlardan birinden diğerine erişmek için :

başlat / çalıştır
    \\10.0.0.2

diğerinden erişmek için

\\10.0.0.1

yazdığınızda paylaştığınız klasörleri görebilirsiniz. Ayrıca cross kabloyada gerek yok. Normal şekilde bağlanmış kablo ilede bunu yapabilirsiniz.

bu yol bende işe yaradı. teşekkürler size de yardımcı olduğunuz için

ip vermedende yapabilirsin.İp verirsen ethernet paylaşımıda yapabilirsin.
    MAsaüstü kablo tanımama problemin ( eksik, yanlış,atlanan..) neymiş onu yazarsan başkalarına ışık tutar.
    iyi forumlar.

tahminimce driver'dan kaynaklanan bir problemdi. anakartla birlikte gelen cddeki ethernet driver'ını kurduğumda bağlantı sorunu yaşarken kart firmasının sitesinden güncel driver'ı indirdiğimde ethernet bağlantısına ulaşabildim
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.