Şimdi Ara

Aym Cimer kararnamesini kısmen iptal etti

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
266
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Anayasa Mahkemesi, kamu kurum ve kuruluşlarına CİMER platformu üzerinden başvuru yapılmasına imkan sağlayan 101 nolu Cumhurbaşkanlığı Kararnamesini iptal etti. İptal kararı 28 Şubat 2024 tarihli Resmi Gazetede yayımlandı

3 Haziran 2022 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan 101 nolu Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle (CBK), İletişim Başkanlığı Teşkilatı Hakkındaki Cumhurbaşkanlığı Kararnamesine aşağıdaki hüküm eklenmiştir:

"(3) Kamu kurum ve kuruluşlarının faaliyetlerine ilişkin talep, görüş ve önerilerin kolayca iletilebilmesi ve bunların ilgili kamu kurum ve kuruluşlarınca değerlendirilerek cevaplandırılması amacıyla kurulan Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi (CİMER)'nin çalışma usul ve esasları Cumhurbaşkanınca çıkarılacak yönetmelik ile belirlenir."

- BİMER kaldırılıp CİMER kullanılmaya başlandı

Bu hüküm doğrultusunda, 2006 yılından bu yana uygulamada olan BİMER kaldırılmış ve CİMER üzerinden başvuru alınması kararlaştırılmıştır. Hali hazırda da hem bilgi edinme hem dilekçe hem şikayet ve istek başvuruları CİMER üzerinden yapılabilmektedir.

- CİMER üzerinden 7 milyon başvuru yapıldı

İletişim Başkanlığının yaptığı açıklamaya göre, 2023 yılında vatandaşlarca 7 milyon 650 bin başvuru yapılmıştır.,

- AYM: Temel haklar CBK ile düzenlenmez

Ana muhalefet partisi CHP'nin başvurusu üzerine Anayasa Mahkemesi, (CİMER)'nin çalışma usul ve esaslarının Cumhurbaşkanınca çıkarılacak yönetmelikle belirlenmesini öngören 101 nolu CBK'nın iptal istemini karar bağladı. Anayasa Mahkemesi, dilekçe hakkı için 3071 sayılı Dilekçe Hakkının Kullanılmasına Dair Kanunun, bilgi eidnme hakkı için de 4982 sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanununun bulunduğunu belirtmiştir. Mahkeme heyeti ayrıca, Anayasa'nın 104. maddesinin on yedinci fıkrasının ikinci cümlesinde Anayasa'nın İkinci Kısım Birinci ve İkinci Bölümlerinde yer alan temel haklar, kişi hakları ve ödevleri ile Dördüncü Bölümü'nde yer alan siyasi haklar ve ödevlerin CBK'yla düzenlenemeyeceğine vurgu yaparak, 101 nolu CBK'nın tümünü iptal etmiştir.

Yüksek Mahkeme, 101 nolu CBK'yı oybirliğiyle iptal ederek, kararın Resmi Gazete'de yayımlanmasından başlayarak dokuz ay sonra yürürlüğe girmesine karar vermiştir. Yürütme ve yasama organı 9 ay içinde bir yasal düzenleme yapmazsa CİMER platformu kullanılamayacaktır.

memurlar.net

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NeoNesil2025 -- 28 Şubat 2024; 12:32:6 >

• Bu 7 milyonun 6 milyonu akboylarin bos sikayetleridir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • anayasayı paspas yapmak zamanı geçti diyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bahçeli boşuna anayasa mahkemesi kapatılmalı diye çağrı yapmıyor. Çok haklı. Ülke lehine zerre kararları yok.

• ben halk eğitimde çalışırken günde 5 10 tane cimer şikayeti gelirdi ve çoğu telefonları açmıyorlar şeklindeydi. DYS üzerinden memur yazıyor mdr yrd mdr onaylıyor ilçe milli eğitime gidiyor sırf bu işe bakan 3 memur var cevabı gönderiyorlar merkeze orada da memurlar var. şimdi güzel kardeşim telefonu açmıyoruz da başına adam oturttuk saniye boş kalmıyor. google haritalardan ayda 9 10 bin kez aratılan bir yer yani öyle var mı ara şak diye düşsün? bir zahmet geliyorsunuz zaten telefonla iş yapılmıyor devlet kurumu orası vergi dairesi gibi ama sorsan belediye'ye bağlıymış öyle diyordu biri. vergi dairesine telefon açıp belge çıkartabiliyor musunuz? kurslar var açık lise ortaokul var her telden çalıyor kaymakamlık bm mülteci yüksek komiserliği göç idaresi her yerle alakası olan bir yer. şimdi başka yerdeyim ama bence iyi olmuş büyük vakit ve emek kaybı idi ama olan yine düzgün kullanan garibana oldu bu bilmeden kullananlar yüzünden. sanki ceza yiyeceğiz biz sen cimer'e şikayet ettin diye? sen kimsin biz kimiz onu düşünen yok. devlet kurumu diyorum bakın sizin zaten ne yetkiniz var ne hakkınız devlet kurumlarını telefona bakmıyorlar diye şikayetvar gibi bik bik netten Cumhurbaşkanlığı gibi bir yere şikayet etmeye. AYM'nin kararı doğru gelirsin dilekçe verirsin bunun yolu budur. biz de deriz ki bakın 100 tane dilekçe geldi zaten personelimiz az yetişemiyoruz bize bir memur daha verin vatandaştan şikayet geliyor ama cimer olunca tenis gibi gelsin yolla gitsin cimer demiyor ki bu adamlar ayda 100'ün üzerinde aynı şikayeti almış kaç senedir bunlara bir memur yollayalım bari. öyle işlemez devlet biz istemeden o da garip olur cimer yollasa bu sefer biz deriz ki ya bu cimer'e mi yoksa milli eğitim'e mi yoksa hayat boyu öğrenme genel müdürlüğüne mi bağlıyız biz? ya da dersin ki kuruma şu konu ile ilgili bilgi almak istiyorum o da tamam ama bana ne bana ne yaaaaa diye şikayet edilmez koca koca kurumlar.

• CİMER bir ara kota koymuştu bana :

"Teşekkür dahi edemezsin"

• Cem_Alim C kullanıcısına yanıt

Cimerin alanıyla uzaktan yakından alakası olmayan avustralya konsolosluğunu dahi cimere şikayet edecek kadar gözü dönmüş ve fuzulî yere meşgul edecek kadar ne yaptığını bilmeyen senin gibi bir arızayı banlamak yerine kota koymuşsa, öp de başına koy...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.