Şimdi Ara

Aylık Sabit Ücreti Olmayan Bir Tarife Var mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
20
Cevap
0
Favori
6.927
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Hiç kullanmadığım fakat aynı zamanda henüz kapattırmak da istemediğim iki tane hattım var. Mümkün olan en düşük maaliyetle bu hatları açık tutmak istiyorum. Bu nedenle sabit ücreti olmayan bir tarife arayışı içindeyim. Operatör farketmez, yeterki sabit ücreti olmasın, o operatöre taşıyabilirim numaralarımı.. Sabit ücreti bulunmayan tarifelere sadece Vodafone'da rastlayabildim. Birisi "Yeni Cep Aile Reisi" tarifesi, bu tarifede aylık sabit ücret 0 TL olarak görünüyor fakat ne olduğunu anlayamadığım "Minimum Fatura Tutarı: 20 TL" şeklinde de bir ifade mevcut. Eğer hiç kullanılmasa bile faturaya 20 TL ücret yansıyacak ise aylık sabit ücret olmamasının bir anlamı yok. Burada ifade edilen 20 TL'lik minimum fatura nedir, konuşulmasa bile faturaya yansıyacak mıdır?..

Diğer tarife yine Vodafone'un "Saniye Bazlı Tarife"si. Aylık Sabit Ücret 0 TL olarak belirtiliyor fakat esaslar bölümünde "Abonenin fatura dönemi içerisinde en az vergiler hariç 10,17 TL'lik (14,54 TL KDV,ÖİV dahil) ses, data, hacim bazlı GPRS, SMS yada MMS temel servislerinden kullanım yapması gerekmektedir" şekilnde bir ifade var. Yani yine hat hiç kullanılmasa da ödenecek bir sabit ücret söz konusu ve aylık sabit ücretin olmamasının hiçbir anlamı kalmıyor.

Hiç kullanmadığım hatlarımı bu tarifelere geçirdiğim takdirde ödeyeceğim aylık ücretler ne şekilde olacaktır?.. Hiç kullanmadığım halde eğerki aylık fatura tutarı 10-20 TL civarı olacaksa herhangi bir operatörde sizin bildiğiniz sabit ücreti olmayan ya da en düşük sabit ücretli bir tarife var mıdır? Ancak faturasız bir tarife düşünmüyorum. Çünkü hatları kullanmadığım için muhtemelen son yükleme tarihlerini unutacağım ve hatlar kapanacak. Bu nedenle faturalı bir tarifeye geçmeyi ve otomatik ödeme talimatı vermeyi düşünüyorum.

Umarım değerli fikir ve önerilerinizi alabilirim, teşekkürler..

Bahsettiğim tarifelerin linkleri aşağıdaki gibi:

http://www.vodafone.com.tr/Tarifeler/cep-aile-reisi-tarifesi.php

http://www.vodafone.com.tr/Tarifeler/saniye-bazli.php

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozgur77 -- 21 Mart 2011; 14:21:13 >

• aylık sabit ücret olmaması gibi bir durum olmaz hiç konuşmasanız bile vergileri ödersiniz ....

turkcell de hattı dondurma gibi birşey var hat aramaya ve aranmaya kapatılıyor üç aydan üç aya ödeme yapılıyordu belki vodafoneda da vardır böyle birşey araştırın isterseniz

Orijinalden alıntı: gollory

aylık sabit ücret olmaması gibi bir durum olmaz hiç konuşmasanız bile vergileri ödersiniz ....

turkcell de hattı dondurma gibi birşey var hat aramaya ve aranmaya kapatılıyor üç aydan üç aya ödeme yapılıyordu belki vodafoneda da vardır böyle birşey araştırın isterseniz
    Valla arkadaşım, hiç kimse kimseye bedavaya hiç bir şeyini vermez. Bu dünyanın kuralı...

Hele birde sözkonusu GSM operatörleri ise...

DH FOSİL GRUBU
  • bence faturasiza gecir 9 ayda bir 5 tl yukle olsun bitsin.
  • quote:

Teşekkür ederim gollory, Turkcell ve Vodafone'a yazıp araştıracağım..

quote:

Orijinalden alıntı: kaansay
    Valla arkadaşım, hiç kimse kimseye bedavaya hiç bir şeyini vermez. Bu dünyanın kuralı...

Ama ben kullandığım birşeyi bedavaya getirme çabasında değilim ki kaansay. Hiç kullanmadığım bir hat için aylık bir ücret ödemek istemiyorum. Hattımın sadece kapanmaması için en azından 8-10 TL gibi aylık ücretler ödemek istemiyorum, 1-2 TL olsa razıyım.. Eğer ki faturasız bir hat 9 ayda bir ödenen 5 TL karşılığında kapanmayabiliyorsa aylık 50 kuruş gibi birşey yapıyordur ki bunun anlamı faturalı hat sahiplerine faturalı oldukları için fiyatı bindirmek demektir.. Aylık 50 kuruş nerde, 10 TL nerde..

quote:

Orijinalden alıntı: scoopi
    bence faturasiza gecir 9 ayda bir 5 tl yukle olsun bitsin.

9 ayda bir 5 TL yüklemekle hattın açık kalacağından emin misin scoopi? Bu konuda nerden kaynak bulabilirim? Teşekkürler..

• quote:

Orijinalden alıntı: ozgur77

quote:

Teşekkür ederim gollory, Turkcell ve Vodafone'a yazıp araştıracağım..

quote:

Orijinalden alıntı: kaansay

Ama ben kullandığım birşeyi bedavaya getirme çabasında değilim ki kaansay. Hiç kullanmadığım bir hat için aylık bir ücret ödemek istemiyorum. Hattımın sadece kapanmaması için en azından 8-10 TL gibi aylık ücretler ödemek istemiyorum, 1-2 TL olsa razıyım.. Eğer ki faturasız bir hat 9 ayda bir ödenen 5 TL karşılığında kapanmayabiliyorsa aylık 50 kuruş gibi birşey yapıyordur ki bunun anlamı faturalı hat sahiplerine faturalı oldukları için fiyatı bindirmek demektir.. Aylık 50 kuruş nerde, 10 TL nerde..

quote:

9 ayda bir 5 TL yüklemekle hattın açık kalacağından emin misin scoopi? Bu konuda nerden kaynak bulabilirim? Teşekkürler..

Alıntıları Göster
    Vodafonda aktiflik süresi 6 ay a uzatıldı. 6 ay boyunca arıyabilirsin 3 ay boyuncada aranabilirsin etti mi sana 9 ay.

Bence faturalıyla hiç uğraşma vodafonun saniye bazlı tarifesini tavsiye ederim. Üstelik her 2 saniyede bir 1 kuruş düşüyor kuruşu kuruşuna konuşuyorsunuz. Turkcell ve aveanın saniye bazlılarında en az 20 30 kuruş düşerken vodafonda saniyesi saniyesine ücertlendiriliyorsun.

Üstelik her yöne dakikası 30 kuruş tutmuş oluyor ve kontör yükleme zorunluluğuda yok. Bir 5 TL atarsınız tarife 6 ay gider.

• Türkiye'nin sabit ücreti olmayan tek tarifesi Turkcell Genc Tarife'dir. Ama ayda 1.10 TL telsiz Konusma vergisini ödersiniz yine de.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

buyur dostum:
    http://www.vodafone.com.tr/Kontor_Islemleri/kontorislemleri.kullanim_sureleri.php
    http://www.avea.com.tr/tr/sta/bireysel/tarifeler/faturasiz/gecerliliksureleri.shtml?pagemenu=islemler.gecerlilik
    http://www.turkcell.com.tr/bireysel/tarifeler/hazirkart/kontorfiyatlari (turkcell min. yükleme 7 lira olmuş galiba)

• quote:

quote:

quote:

buyur dostum:
    http://www.vodafone.com.tr/Kontor_Islemleri/kontorislemleri.kullanim_sureleri.php
    http://www.avea.com.tr/tr/sta/bireysel/tarifeler/faturasiz/gecerliliksureleri.shtml?pagemenu=islemler.gecerlilik
    http://www.turkcell.com.tr/bireysel/tarifeler/hazirkart/kontorfiyatlari (turkcell min. yükleme 7 lira olmuş galiba)

Alıntıları Göster
    arasanda aramasanda bir şekilde alıyorlar sabit ücreti! güya rekabet var!
    ver herkese telefonu müşteri portfoyunu genişlet, parası olunca millet konuşur zaten, nerdeee.. bütün servisler günü kurtarmaya çalışıyor

• quote:

Orijinalden alıntı: otuz3

arasanda aramasanda bir şekilde alıyorlar sabit ücreti! güya rekabet var!
    ver herkese telefonu müşteri portfoyunu genişlet, parası olunca millet konuşur zaten, nerdeee.. bütün servisler günü kurtarmaya çalışıyor

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar TTM Telekom sabit hat ücreti almıyor,telefon görüşmelerinizi %71'e kadar daha ekonomik hale getiriyor,yüksek ses kalitesi sunuyor ve daha birçok avantajı sizlere sunuyor sitesine girip incelemenizi tavsiye ederim..
    www.ttmtelekom.com.tr

• quote:

Orijinalden alıntı: omerfaruk78

Arkadaşlar TTM Telekom sabit hat ücreti almıyor,telefon görüşmelerinizi %71'e kadar daha ekonomik hale getiriyor,yüksek ses kalitesi sunuyor ve daha birçok avantajı sizlere sunuyor sitesine girip incelemenizi tavsiye ederim..
    www.ttmtelekom.com.tr

Bilgi için teşekkürler omerfaruk78, fakat ben cep telefonu operatörleri için sormuştum sabit ücret almayan var mı diye..

• Vodafone Cep Standart tarifesinde aylık telsiz kullanım ücreti alınmıyor. Dakikası 43,89 kuruşa konuşuyorsunuz. Aynı zamanda istediğiniz paketleren faydalanabiliyorsunuz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: effect68

Vodafone Cep Standart tarifesinde aylık telsiz kullanım ücreti alınmıyor. Dakikası 43,89 kuruşa konuşuyorsunuz. Aynı zamanda istediğiniz paketleren faydalanabiliyorsunuz.

Bilgilendirme için teşekkürler effect68. Hiç konuşma yapmayacağım, kullanmadığım ama numarayı kaybetmek istemediğim için kapatmayı da istemediğim bi hat var. Yani bu tarfiye geçersem ve hiçbir konuşma yapmazsam aylık ödemem gereken hiçbir ücret olmayacak mı? Teşekkürler..

quote:

Vodafone Cep Standart tarifesinde aylık telsiz kullanım ücreti alınmıyor. Dakikası 43,89 kuruşa konuşuyorsunuz. Aynı zamanda istediğiniz paketleren faydalanabiliyorsunuz.

Bilgilendirme için teşekkürler effect68. Hiç konuşma yapmayacağım, kullanmadığım ama numarayı kaybetmek istemediğim için kapatmayı da istemediğim bi hat var. Yani bu tarfiye geçersem ve hiçbir konuşma yapmazsam aylık ödemem gereken hiçbir ücret olmayacak mı? Teşekkürler..

Aynen hocam hiç konuşmayacaksanız aylık herhangi bir tarife ücreti, vergi vs. Hiç bir şey alınmayacak. Gönül rahatlığıyla geçebilirsiniz :) vodafone'nun sitesinde ayrıntılı bilgi mevcut.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

İnsanlara faydalı olmayı seven bir kişilik.

• quote:

quote:

quote:

Aynen hocam hiç konuşmayacaksanız aylık herhangi bir tarife ücreti, vergi vs. Hiç bir şey alınmayacak. Gönül rahatlığıyla geçebilirsiniz :) vodafone'nun sitesinde ayrıntılı bilgi mevcut.

Alıntıları Göster
    Teşekkürler effect68.. Şu an bulunduğum tarifenin aylık 3-4 TL sabit ücreti vardı sanırım. En kısa sürede geçeceğim o tarifeye..

• quote:

Teşekkürler effect68.. Şu an bulunduğum tarifenin aylık 3-4 TL sabit ücreti vardı sanırım. En kısa sürede geçeceğim o tarifeye..

aylık 3-4 lira sabit ücret ilk defa rastlıyorum,
    vodafone da vergiler 1.2 liradır türkcell dahamı fazla alıyor acaba?

Orijinalden alıntı: deneme1

quote:

aylık 3-4 lira sabit ücret ilk defa rastlıyorum,
    vodafone da vergiler 1.2 liradır türkcell dahamı fazla alıyor acaba?

Alıntıları Göster
    uzun süre ünce o civardaydı, otomatik ödeme olduğu için pek takip etmedim, belki de dediğiniz gibidir..

• quote:

uzun süre ünce o civardaydı, otomatik ödeme olduğu için pek takip etmedim, belki de dediğiniz gibidir..

Alıntıları Göster
    Bende Turkcell bizbize diye tarifesi vardı oradaydım ilk zaman sabit ücret yoktu sonra birden 3-6 derken 10 lira oldu bende tarife saniye diye bir tarifeye geçtim oda 3 tl idi 6 ayda oda 10 lira oldu bende bimcell e geçtim yalnız hiç konuşmasanda 1.30 tl vergi alınıyor yani 10 tl yükle 6 ayda sıfıra yakın oluyor.yani hiç konuşmasanda bu 1.3 tl yüklemen gerekiyor.Bütün operatörlerde böyle malesef.

• quote:

dostum şu anda hangi tarife de 3-4 tl aylık ödeme var?

vodafon u hiç sevmem ama cep standart tarifesi varmış cidden sabit ücretsiz..
    ona geçicem bende. senin gibi kaybetmek istemediğim hattım var 532 li.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Killer Loop

quote:

dostum şu anda hangi tarife de 3-4 tl aylık ödeme var?

vodafon u hiç sevmem ama cep standart tarifesi varmış cidden sabit ücretsiz..
    ona geçicem bende. senin gibi kaybetmek istemediğim hattım var 532 li.

Alıntıları Göster
    18 yillik turtcelliyim, afedersin 18 yildir kekleniyorum. telefonumuda kapattirmak istemiyorum bu gidisle daha cok yolunurum

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.